SİSTEMİ TOPLADIM

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Ramonnox
21-10-2005, 12:06   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
112 mesaj

Arkadaşlar sistemi topladım biraz bazı parçalrdan fedakarlık yapmam gerekti ama problem değil bir kaç ay sonra onlarıda tamamlarım
sistemimde Gigabyte GA 955 x royal yerine ASUS P5LD2 deluxe anakart aldım 50$ daha hesaplı gerçi 945 chipset ama olsun kutu içeriği zengin ve sogutma gerçekte bi harika chip hiç ısınmıyor dersem yalan olmaz. Ekran kartı Leadtek winfast 6600 gt extreme yerine yine leadtek ve 6600 GT SLI (anakart 2 ekran kartı desteği veriyor ama ben şimdilik 1 tane aldım) 28$ daha hesaplı, işlemci P4 630 3.0GHZ 2 Mb L2 cache(830 ya da 840 dual core ile update etmeyi düşünüyorum tabi fiyatları biraz daha düşünce) ram kingston pc 4200 2x 512 mb 533 mhz Hard disk ki burda hata yaptım amacım aslında samsung SP 2004c almaktı 108$+kdv biraz maddi sıkıntım oldu o nedenle zaten anakartı ekran kartını ve harddiski istediğimin haricinde almak durumundan kaldım ama harddikten fedakarlık yapmamalıydım Samsun HD120IJ aldım sata 3 gb/sn desteğ var ama NCQ yok 84$+kdv ye aldım 24 $ daha hesaplı ama kasmalıydım diye düşünüyorum.(almış olduğum harddisk anakartta mevcut olan sata on go desteğini karşılıyor ileide SP2004c ncq destekli hard disk aldığımda elimdekini external olarak kullanabilebilirim düşüncesi bunda etkili oldu.) kasa ASUS TA 20 siyah kasa ki eski kasamda aynıydı içindeki power supplyi 550 watt 55 GA ASUS atlas serisi ile değiştirdim. SİSTEM BU şimdi gelelim sıcaklık problemine kilitleme olayına dün bir test yaptım 3.5 gb görüntü render yaparken aynı anda ağdan 8 gb görüntü aktarımı yapılıyordu yine aynı anda audio cd çekimi yapıyordum internet açıktı ve anakartı verdiği programın update ini yapıyordum vinamp da müzik çalıyordu. Ne bir sıcaklık problemi ne bir kilitlenme oldu. 2.7 gb avi yi vcd ye render yapmak 14 dk sürdü aynı anda aynı görüntüyü yazmaya başladıgımız diğer bilgisayar 2.6Ghz ht işlemci 1024 mb ram 250 gb hdd asus anakart (via chipsetli) 14 üncü dakika da henüz %50 deydi bence bu gayet iyi bir sonuç ama birde şu var bilgisayara Allah ne verdiyse yüklemiştim program olarak başlat program sayfasına girdiğinde ilknci sayfasına kadar doluydu photoshop 9 damn soundforce 7 sne kadar akına ne gelirse ben bu sebebten dolayı makinanın biraz kasıldığını düşünürken aslında daha öncede başıma gelen bir virüs muzallat olmuş virusün adını hatırlamıyorum ama bir porgramı çalıştırdığınızda açılabileceğinin de üstünde çalışarak sizi şaşırtıyor ve ardından bir daha asla o programı açamıyorsunuz kaldır yeniden yükle falan hikaye açılmıyor(adı neyse artık ) işte bunu farkettim ve geri pilanda virüse rağmen bence iyi netice aldığımı kanaatindeyim. Forumda desteğini esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkürler sistemle, virüsle renderla veya aklınıza gelbilecek tüm düşüncelerinizi bekliyorum tekrar ilginiz için saolun arkadaşlar.

jaina
22-10-2005, 20:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Merhaba

İlk olarak yeni sistemin hayırlı olsun.
Umarım memnunsunudur, söylediklerinden anladığım kadarı ilede memnunsun.

Anladığım kadarı ile mümkün olan herşeyden kısmışsın, ve fiyatı en ideal düzeye indirmişsin. O yüzden bence aldıkların iyi parçalar

Keşke ile başlayak tek şey bu sistemde, ekran kartı olarak x800gt alman olabilirdi, ya da x800gto. Ama aldığın zamanda Türkiyeye daha gelmemiş olabilirler. 6600gt tabii ki iyi bir kart ama o anakart ile sli şansın şu an zor.

945 chipsetlerde çift pcie 16 x var asusun lerinde, ancak fiziksel olarak sli bağlantı şansın yok. İnternette bir kaç kişi modlu anakart biosu kullanarak sli ve hatta crossfire kullanabilmişler, ki belki de bu ilerde böyle bir şansın olabileceğine işaret, ama bu tabii ki firmanın kendi yaptığı birşey olmadığı için, yazılımsal ve sorunları var hayla.

Virüs ve Ad programlarını kesinlikle çok dikkat et. Ben kendi bilgisayarımca Kaspersky anti virüs, ve anti adaware kullanıyorum. Anti adaware i hemen hemen pcyi her açtığımda bir defa fast scan yapıyorum. Çünkü firefox da bile cookieler doluyor reklamlarla.

Başka diyecek birşey yok, iyi günlerde kullanmanı dilerim.

Kolay Gelsin

Ramonnox
24-10-2005, 14:43   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
112 mesaj

SATA 2 NCQ ve AHCI bunlar tam başımın belası oldular dün geceye kadar harddiskim ncq desteklemiyor diye düşünüyordum çünkü ahcı kısmını yapamamıştım ama anladım ki problem bendeymiş bugün samsung un sitesine gigatek bilgisayarın hdd bölümüne baktım HD 120 ıj kesinlikle destekliyor. YARDIIMMM.

jaina
24-10-2005, 18:16   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Biraz daha açıklayıcı olabilirsen yardımcı olabiliriz.

Ramonnox
27-10-2005, 14:21   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
112 mesaj

Tamam hallettim saolun anakart üzerindemn raid diski oluşturdum formattan önce biaos tan hard diski AHCI olarak seçtim ve F( formata başladım açılışta F6 ya basarak ek aygıtta disketi gösterdim oradan yine ahcı yı seçip formata başladım gerçekten cok hızlıydı esklerne göre ve kurulumdan sonra da bilgisayar hızıyla kendini belli etmeye başladı açılış kapanış umrumda değil işlemlerin yapılması aynı anda 4 - 5 iş birden yapabilme(TAKILMADAN YAVAŞLAMADAN KASILMADAN) BENCE İNTEL ABİLER

Ramonnox
27-10-2005, 14:25   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
112 mesaj

DEVAMI.. kasam asus çift eksoz fanı var ve anakarttan devirlerini takip ediyorum power suply asus  550 watt 12.045  5.09 3.45 volt tabiri yerindeyse voltaj veriyor en kasan işlemlerde sadece 11.95 e düştü ki arkadaşların bilgisayarlarına baktım adam daha normal seyrinde 11.30 veriyor bir yerlerde kasıp power suppliden kasmaman çok ii olmuış jaina ekran kartı konusunda da haklısın ama daha yapılacak çok işim var işlemci dual core yapıp ms xp 64 işletim sistemi kurup tekrar degerlere bakma istiyorum tabi gelecek yılın ilk aylarında kısme3t olursa

jaina
28-10-2005, 00:18   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Raid 0 mı yaptın?

Eğer öyle ise biraz bizede anlatırmısın, bir çok kişi burada raid yapmayı düşünüyor özellikle yeni sistem toplayacak olanlar. Onlara hem biraz daha rehberimsi olur.

Ayrıca Hd hız ölçme programı ile ( ör: Hd Task) okuma hızınnı ne olduğunuda söylersen iyi olur;

Yoksa ben yanlış mı anladım, sen bilgisayarın kendi otomatik olarak sata harddiskini tanıyamadığı için, biosdan Ahcı ayarlarını girip, sata disketi ile mi tanıttın bilgisayarına?

Ramonnox
30-10-2005, 10:36   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
112 mesaj

Hayır ben raid 0 yapmadım Sadece NCQ ve sata 2 özelliği bulunan samsung HD 120IJ harddiskimi AHCI modunda calıştırdım ve performanstan çok memnunum ayrıntılara girmicem ama size bu konuyla ilgili bir adres verebilirim benimkiyle aynı hardisk işte adres http://forum.donanimhaber.com/m_3589568/tm.htm