Sistemim anlamsız hatalar veriyor

HPQ-User
06-06-2008, 19:19   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

STeReO sormuş:
Merhaba..

Windows XP SP2  kullanıyorum. Windowsu kuralı yaklaşık 9-10 ay oldu ve sürekli internete bağlanıyorum.  Kaspersky İnternet security 7.0 kullanıyorum.  Windowsu sorunsuz çalıştırmak benim için çok önemli ama sorun çıkarmadan durmuyor maalesef. Format atıp yeni windows kurmaktansa sorunu halletmeye çalışmaktan yanayım.

Neyse konuya gireyim.  Bu zaman kadar ilk defa gördüm genelde internet explorer  kullanırken karşıma ' -IEXPLORE.EXE-Uygulama hatası' başlıklı  '0x014c396a adresindeki yönerge, 0x1500da4 bellek adresine başvurdu. Bellek, read olamadı. Programı sonladırmak için Tamam'a basın'  yazılı bir uyarı çıkıyor. Mecburen tamam'a tıklıyorum ve hemen arkasından 'Error' başlıklı 'runtime error 216 at 014C396A' yazılı uyarı çıkıyor. Ve ona da mecburen Tamam diyorum ve kapanıyor.

Ayrı olaraktan yine 'internet explorer'da gezerken sistem tray ikonlarının yanında ünlem işaretli 'System message' yazılı bir balon çıkıyor. X 'e basarak kapatıyorum. X'e Basmayıp tıklamayı denedim tıkladığım an bir intenet explorer sayfası çıkıyor ve anında kaspersky e-dolandırıcılık saldırısı uyarısı verip durduruyor. Bir defasında izin vermeyi denedim verincede o sayfada temzlikçi diye bir programın sitesi açılıyor ve sözde pc temizliği yapan programı överek anlatıyor. Site türkçe bu arada. Tabi tıklamadım kapattım.

Gördüğünüz gibi sorunlar biraz karışık bu olaylar arada bir mutlaka çıkıyor karşıma.  Beyaz bayrak çekip format atmak istemiyorum. Mücadele etmem lazım, tabi sizin yardımlarınızla :)

Konuyla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Çok sağolun.. İyi günler !

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
MSI megabook M673 Notebook

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; .NET CLR 2.0.50727)

Banned
06-06-2008, 19:43   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Ah o laptop elimde olacaktı bakalım bölyle şeyler olacakmıydı.

a.) Başlangıç programlarını denetleyin. ( msconfig ve başlangıç dosyası)

b.) Norton antiboot indirip çalıştırın

c.) Yazılımın ismini ve exe dosyasını ve dll dosyalarını muhtemelen system32 klasörünün içerisine atmıştır, iyice araştırın.


d.) İntern exp. ayarlarını sıfırlayın ve tüm yüklü eklentileri kaldırın.

e.) Güvenli modda ad-aware ve kis7 ile aram yapın.

f.) Program ekle kaldırda ilgili bir yazılım varmı araştırın

g.) Nortonun sitesinde yazılımın ismiyle araştırma yapın temizlik arcı yayınlanmış olabilir.

h.) Kayıt defterini didk didik inceleyin.

ı.) Nette yazılımla ilgili araştırma yapın.

j.) sitesine girip küfrü basın.

k.) yapabiliyorsanız suç duyurusunda bulunun, hatta şikayetçi olun. Sakın format atıp delilleri yok etmeyin.

vako
06-06-2008, 20:59   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
40 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

bellek read olmadı hatası ramlerinden kaynaklanıyor ramini başka ramle degiştirip bir deneme yap bakalım aynı hatayı alacakmısın öbür hataysa sisteminde spy var onun içinde microsoft un sitesinden indirecegin spy temizleme programı ile sorunu çözebilirsin