sistemimdeki aşırı ağırlığın nedeni ne?

HPQ-User
15-05-2008, 12:25   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mrapci sormuş:
Merhabalar.

Bilgisayarımda virüs vardı. Ama hiç bir kasıntı yoktu. Virüsleri silemedim sistem dosyasına girmişler.
Bende ntsc den komple formatladım XP yi tekrar kurdum. Makina abartısız 7-8 kat ağırlaştı.
sonra harddisk i tarattım bir sorun bulamadım.

Segate in orjinal sitesinde bir program var. Harddiski Fabrikadan çıkmış gibi sıfır konuma getiriyor. Onunlada dün temizledim.
tekrar xpyi kurdum. sorun biraz azaldı gibi ama halen var.

Foruma da yazdım görünüm ayarlarını xp klasik yapıyorum, bilgisayarı tekrar başlatınca yine xp özelliklerinde oluyoy.

Sistemimdeki bu ağırlığın ve masaüstü görünüm ayarlarının kaydedilmemesinin sorunununu için yazarsanız sevinirim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
P4 3.0 işlemci
1024 400mhz ram
120 gb segate sata harddisk
Msi anakart
256mb ati rodeon ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022)

uGuR.uK
15-05-2008, 19:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

formattan sora agırlaşıyorsa ya yazılımsal yada donanımsal bi sorun var, öncelikle kasanı ac ve iyice bi tozunu topragını alıp baglantıları kontrol et. sora format attıktan sora donanımlarının sürücülerini yüklerken işletim sistemine ve donanımlarına uygun sürücüleri yüklediginden emin ol ve gerekirse internetten en güncel sürüm sürücüleri indirip kurmayı dene...

mcrapci
22-05-2008, 07:57   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

elazigli kasayı açtım komple temizledi, formattan sonrada driverları yüklerken doğru driverlerı yüklediğimden eminim. Çünkü daha önce defalarca formatladım ve kurdum. Yani yazılımsal bir şey yok. denemediğim yol kalmadı.
Özellikle sistemdeki ağırlık açılınca oluyor. Açıldıktan sonra biraz daha hızlanıyor. Donanımsal olarak hata olduğunu tahmin ediyorum. hatanında Anakarttan olacağını sanıyorum.

daha önce yazmıştım " görünüm ayarlarını xp klasik yapıyorum, bilgisayarı tekrar başlatınca yine xp özelliklerinde oluyor" bence bu olay yukarıdaki olay ile bağlantılı.. zaten hatayı bulmada yardımcı olsun diye yazdım.

Reborn91
22-05-2008, 13:51   |  #4  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

sisteminde çok fazla program varsa gereksizlerini açılışta başlat komutunu kaldırki sistemin daha hızlı açılsın..

mcrapci
22-05-2008, 17:40   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Reborn91
sisteminde çok fazla program varsa gereksizlerini açılışta başlat komutunu kaldırki sistemin daha hızlı açılsın..
arkadaşım windows, driverlar ve uubdate lerin dışında hiçbir şey yok

Fatih_ARMAĞAN
22-05-2008, 17:47   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

dostum herzaman kullandıgın xp cd si yerine farklı bir xp cd si dene
ve yine her zaman kullandıgın driver cd leri değilde internetten güncel driverları indirerek deneyebilirsin. ve ek olarak kullandıgın programlar her ne ise xp yi kurduktan sonra onları kurmadan antivirüs programı kur ve güncelle ...