Sistemimdeki spybottan kurtulamıyorum.

HPQ-User
06-08-2007, 17:36   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

zombikayhan sormuş:
Merhaba.Sistemimde bir spybot var (en azından ben öyle umuyorum) ve ne yaptıysam kurtulamdım.Görev çubuğunun sağ tarafında sürekli bir soru işareti yanıp sönüyor.Arada bir uyarı veriyor ve sistemimde spybot olduğunu söylüyor.Üzerine tıkladığım gibi beni http://www.virusprotectpro.com/?aff=1012 sitesine yönlendiriyor.Tüm sabit diskimi kaspersky 7 ile tarattım ama bir sorun bulamadı.Spybot Search and Destroy ile tarattığımda spybotu buluyor ama "sisteminizde çalışır durumda olduğu için kapatılamıyor , sisteminizi yeniden başlatıp tekrar deneyin" diyor.İşlemi yapıp tekrar arattığımda yine aynı cevabı veriyor.Yanıp sönen soru işaretine sağ tıklanamıyor.Başlangıç öğelerinde de bulamıyorum.Yardımınızı bekliyorum.Uğraşlarınız için teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Intel Pentium 4 3.0Ghz
1 GB RAM
256 MB Ati Radeon vga
160 GB Seagate HDD
17" Samsung Flat

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.6) Gecko/20070725 Firefox/2.0.0.6

Borga-x
06-08-2007, 17:38   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Güvenli modda tarama yaparsanız sorununuz çözülür.

Borga-x
06-08-2007, 17:42   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

güvenli modda Xp birçok programını açmaz bu yuzden cok daha cabuk bır sekılde kurtulabilirsiniz. Guvenlı moda gırebılmek ıcın bilgisayarı açtıgınızda F8 tusuna basın karsınıza bir liste gelecektır. Burdan secebılırsınız

testas
06-08-2007, 18:17   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
138 mesaj

bilgisayarı güvenli kip'te çalıştır. daha sonra başlat/çalıştır ( systemroot%\system32\restore\rstrui.exe )
parantez içindekini kopyalayıp yapıştır. Bu sayede sistemi güvenli kipte önceki bir zamana geri getirebilirsin. normalde güvenli kipte sistem geri yükleme yapılamıyor.  bu şekilde virüsten kurtulursun. ayrıca ad-ware 2007 son sürümünü kullan.
spy-boot'u kullanma

zombikayhan
08-08-2007, 20:43   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

Sorumu yanıtlamaya çalıştığınız için teşekkkürler.Sanırım sistemimdeki bir spybot değil de bir spyware.
Bilgisayarı güvenli modda çalıştırdığımda görev çubuğunda çalışan program bir tek onu gösteriyor.Arka planda hala çalışıyor.Güvenli modda Ad-aware 2007 ile tarattığımda bir şeyler buluyor  ben de onları siliyorum ama simge kaybolmuyor.
Güvenli modda(komut siteminde) sistemi geri almaya çalıştım fakat komut bulunamadı diyor.Bir kere de normal modda geri almaya kalkıştım ama "bu tarihte geri alınamıyor"dedi(geri yükleme tübü dolduktan sonra).Yardımlarınızı hala bekliyorum.

testas
08-08-2007, 22:23   |  #6  
Yıllanmış Üye
138 mesaj

virüs taraması yaptığında internetle bağlantın kalmasın. birde bu şekilde dene

ceryan67
09-08-2007, 00:56   |  #7  
Yıllanmış Üye
527 mesaj

Görev çubuğuna gelen spy dan bahsediyosanız şu konuya bir bakın derim. Spy yazan her konu başlığı artık dikkatimi çeker hale geldiğinden  cevap verme gereği duydum.Gülümseme

Konu içerisinde bir programda tavsiye ettiler arkadaşlar. Sorunu çözdü bendeki.

Program da burda ::

Nasıl kullanılacağı konu içersinde vardır sanırım. Zaten kolay bir kullanımı var. İyi geceler.

crixallis31
09-08-2007, 01:51   |  #8  
Yıllanmış Üye
596 mesaj

spyware doctor'ın son sürümünü bul,kur güncelle taratınca silecektir.ücretlidir yalnız haberin olsun crack bulman lazım yani neyse onunla taratırsan bu durum çözülür.spy üstüne onun üstüne tanımam ama dediğim gibi üctretli sorun orda.