bilgisayar ve bilgisayar parçalarindan pek bir şey anladığım söylenemez bu yüzden size danışmaya kararverdim. çalıştır--->dxdiagdan birkaç bilgi bilgi buldum parçalarimin ne olduğunu tam bilmiyorum. fakat yol gösterirseniz ögrenmeye çalışıcam....
http://yfrog.com/5ladszuypj
bu dx diagdan çektiğim ss.
anakartta buymuş----
GIGABAYT GA-G41MT-ES2L
işlemciler 4 tane bundan intel(r) core(tm)2 quad cpu @ 2.G1Hz
ramler toplam 4 gb ama markalarini bilmiyorum
markalarını ögrendim DDR3-1333 DDR3 SD var iki tane bi tane de boşta kvr800d2n6 var bu takili değil ekran karti inte(r) g41 express chipset
sistemimden istediğim performansı alamıyorum
ekran kartından kaybediyorum sanırım
İşlemci güzel 4 çekirdek. Core 2 Quad olarak geçiyor.
Ram'lerin markasını bilmiyorum ama bellek olarak bakarsan güzel ve yeterli.
Ekran kartın onboard yani yok :) Anakart'ın üzerindeki VGA çıkışını kullanıyorsun.
Hazır sistem sanırım ?
:P ekran kartim yok mu? :P peki ne tavsiye edersiniz?
vay be ekran karti olmayan bilgisayarda neler oynuorm :D
Hangi oyunları oynuyorsun ? :)
Dxdiag bölümündeki Ekran kısmının resmini atar mısın ?
Hazır sistem : Markalı olarak gidip parayı bastırılıp alınmış sistemdir. Casper, Exper, Crea vs.
oyun olarak da gta san andreas hem sp hem mp. cod4 hem sp hem mp. bu arada mp de sp ye nazaran daha rahat oynuyorum.
Onboard. Yani ekran kartının kendine ait bi hafızası yok Ram'den harcıyor :)
ekran karti takabilirim demi? :) bu arada hazır sistem değil toplama.
Takılabilir. Ama PSU'da değişmesi gerekir. Ekran kartı takılmayan sistem'in PSU'ndan hayır gelmez :)
takarsın pcı veya pcı-express sanırım senin alman gereken slotuna göre bir ekran kartı alırsan takarsın
ekran kartından dolayı da bilgisayar kasıcak değil ya 4 gb ram ve core 2 quad işlemci var , 4 gb ram olmasına rağmen toplam bell k :3292 mb gözüküyo çünkü 32 bit sistem kullanıyorsunuz , windows vista ya da 7 , 64 bit yüklemenizi öneririm.