Sistemimden ses geliyor.

Gungenir
17-03-2010, 21:25   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

Sistemimi yeni aldım. Son derece memnunum ancak yeni yeni bir sorunla karşılaşmaya başladım.
Özellikle gelişmiş grafiklere sahip yeni oyunları oynarken sistemimden bir tıslama sesi geliyor ve performansı düşüyor.
Bu sorun 30-45 saniyede bir oluyor ve 5-10 saniye kadar sürüyor. İlk başta sesten dolayı Hard diskten şüphelendim ama onun aşırı çalıştığına dair bir belirti göremedim. Sonrasında işlemcinin sorunlu olduğunu düşündüm. Ki hala öyle sanıyorum ama işlemci performansını ölçen programların zorlamasıyla dahi bu sorunu yaşamadım.Ayrıca işlemcim dışında tüm sistemimin birinci el olması başka bir etken. İşlemciyi bir arkadaşımdan almıştım. Yinede daha önce böyle bir sorun yokmuş.
Sorun sadece gelişmiş oyunları oynarken çıkıyor.
Aşağıda everest programının işlemci testinin sonuçlarını veriyorum.

Resimdeki alt grafikte gördüğünüz maksimum seviyedeki düz çizgiler tam olarak sorunun ortaya çıktığı anlardır.
İşlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum. Sorunun işlemciden kaynaklandığındığından emin olmak benim için çok önemli. Bu bakımdan aşina olabilecek kişilerden tavsiye alabilmek için buraya yazıyorum.

Anakart: Gigabyte GA-G41M-ES2L Intel G41/ICH7 FSB 1333MHz DDR2 800MHz LGA775                                                                                                                                       
Ekran kartı: Inno3d Nvidia Geforce 8800GT 512MB 256BIT DDR3
İşlemci: Intel Pentium 4 520J, 2800 MHz
Ram: Kingston Hyperx 2GB 1066MHz DDR2
Hard Disk: Samsung 320GB 7200RPM 16MB Cahce SATA2
İşletim sistemi: Windows xp

Son Düzenleme: Gungenir ~ 17 Mart 2010 21:56
ADEM-KAYA
17-03-2010, 21:59   |  #2  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Fanları kontrol edin,işlemci fanı tam oturmamış olabilir,kasayı tozlardan arındırın.
Kaç watt PSU var ve markası nedir?Oyunlar için işlemciniz iyi değil,çöp sayılır malesef.

İnceleyinn

Gungenir
17-03-2010, 23:00   |  #3  
OP Yeni Üye
24 mesaj

Psu: Boost 400W  ATX

Isınma tabanlı bir sorun olduğunu sanmıyorum. Hem programlarla hem de fiziksel olarak sıcaklığı test ettim.Verdiğim resimdeki üst grafik işlemci sıcaklığını belirten grafiktir. Daha önce kullandığım anakartlarda sıcaklığın fan vasıtasıyla değik işlemcinin üzerinden ölçüldüğü dlayısiyle fan takılı olmasa bile sıcaklığın ölçülebildiğini görmüştüm. Şu anda böyle sanıyorum.

Dediğim gibi başlıca şüphem sorunun işlemci kaynaklı olduğu. En kısa zamanda işlemcimi değiştireceğim ancak böylelikle sorunun çözüleceğinden emin olmak istiyorum. Değiştirdikten sonra sorunun başka bir cihaz kaynaklı olduğunu anlamak bana vakit kaybettirecektir. İşlemcim eski olsada belirttiğim sorun haricinde beklentimi karşılamıştı.

ADEM-KAYA
17-03-2010, 23:07   |  #4  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
12,271 mesaj

Sorununuzun baş kahramanı o dandik "Boost" marka.
Mümkünse başka bir sağlam PSU ile deneyin.

Listede yer alan 450-500 Watt iş görür.
http://ati.amd.com/products/certified/powersupplies.html

Gungenir
17-03-2010, 23:17   |  #5  
OP Yeni Üye
24 mesaj

Öyleyse başka bir Psu ile denemeliyim. Yardımlarınız için teşekkürler.

ADEM-KAYA
18-03-2010, 00:17   |  #6  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
12,271 mesaj

Rica ederim.