Selamlar Arkadaşlar yeni bilgisayar topluyorum.
GIGABYTE GA-EX58-UD5 INTEL X58/ICH10R QPI 6.4GT/s DDR3 2100+MHz Core i7 LGA1366 ANAKART
INTEL CORE i7 920 2.66GHz 8MB CACHE 45nm LGA 1366 İŞLEMCİ
KINGSTON HYPERX 4GB 1625MHz DDR3 Non-ECC Low-Latency CL7 (7-7-7-20) DIMM KHX13000D3LLK2/2G (Kit of 2
SEAGATE 500GB 7200RPM 16MB SATA SABİT DİSK ST3500418AS
POWERCOLOR ATI RADEON HD 3650 1GB 128BIT GDDR2 (DirectX 10.1) PCI-E x16 EKRAN KARTI
Böyle bir sisteme 400 watt güç kaynağı yetermi. Güçkaynağı almak istemiyorum 400watt bir psu var. onu takmak istiyorum. Çalışırmı çalışmazmı ?. Sınırları zorlamak istiyorum.
Sistemime 400 watt psu yetermi ?
İnternet tarayıcınızdan googlede tarama yaptırırsanız sorunuzun sayısal veri olarak cevaplarını bulabilirsiniz.
''sistem güç hesaplaması'' olarak tartın cesitli sitelerde net güç hesaplaması yapılabiliyor.
fakat sahsım adına sunu soylemek isterim daha dengeli bir sistem olusturulabilir.
board cpu ramler tanıdıgım kadarıyla ust duzey fakat psu(power) ve vga nızı daha makul secebilirsiniz.
benım hesaplamama göre yukarda yazılan sistem 500 watt güç tüketiyor.
SAYGILARIMLA
Sizdeki psu (güç kaynağı)'nun marksa çok önemli sağlam bir marka ise yeterlidir ama piyasadaki kalitesiz oem psu lardan ise maalesef yeni bir psu almanız gerekiyor,
Birde sınırları zorlamak derken eğer işin içinde oyun yada ağır grafik uygulamaları da dahil ise daha sağlam bir ekran kartıyla ona uygun psu almanızı öneririm çünkü anakart ve işlemci çok güzel ram 4 yada 6 gb ocz yada corsaır almanız daha iyi olur ama o ekran kartı giriş seviyesidir
Yani ram,ekran kartı ve psu olarak daha iyi bir şeyler seçmenizi öneririm.
a.) Hardssiki en az 750 gb tercih etmelisiniz, 500 gb olsa bile 32 mb ceache sahip olmalı.
b.) madem yeni toplayacaksınız öyle bir sisteme öyle bir ekran kartı takılır mı? O ekran kartı işinizi görmez. 1 Gb olması önemli değil. O ekran kartının shader işlemci sayısı çok düşük, veriyolu bant genişliği 128 bit ve ram hızı 1000 mhz. Oysa o sisteme en azından 2000 mhz lik ramlere sahip 256 bitlik kart almalısınız. Biraz araştırırsanız ayrıntılı bilgiye ulaşırsınız.
c.) Ekran kartı kesinlikle değişmeli, haliyle o değişince PSU da min. 450 gerçek watt, min. %80-85 verimli olmalı.
Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler. :)
Param olsa:( herşeyi en üst düzey alacam ama indirim bitmeden almam gerekiyor. şu a için dandik bir ekran kartı ile güç kaynağıyla yetinmeliyim. 6 ay sonra da yeni ekran kartı ile psu alacam. Bana çalışsın yeter.
Bana yeter gibi geldi. bilemiyorum yetmiyeceğini düşünen var mı?
Sizdeki psu (güç kaynağı)'nun marksa çok önemli sağlam bir marka ise yeterlidir ama piyasadaki kalitesiz oem psu lardan ise maalesef yeni bir psu almanız gerekiyor,Güç kaynağım EVEREST 400WattBirde sınırları zorlamak derken eğer işin içinde oyun yada ağır grafik uygulamaları da dahil ise daha sağ
güç kaynağının sınırlarını zorlasa bile demek istedim. ;)
KesinlikLe yetecektir. Cünki ekran kartı zaten powerdan beslenmemekte. Yani Direk powerdan Beslenmemekte. Overclock yapılmadığı sürece sorunsuz çalışacaktır. Ama Altını çiziyorum. Overclock yapılmadığı sürece yeterlidir.
Teşekkürler GameRMan Önerilerin için teşekkürler. Siparişi vermek üzereyim.
birde sonra şu kartı alacam bu sisteme gidermi.
ZOTAC NVIDIA GTX 260 Synergy 896MB 448BIT GDDR3 (DirectX 10) PCI-E x16 2.0 EKRAN KARTI
http://www.hepsiburada.com/zotac ... 4&productid=bd52941
Son Düzenleme: Hande Yetim ~ 29 Eylül 2009 15:24
Teşekkürler GameRMan Önerilerin için teşekkürler. Siparişi vermek üzereyim.
birde sonra şu kartı alacam bu sisteme gidermi.
ZOTAC NVIDIA GTX 260 Synergy 896MB 448BIT GDDR3 (DirectX 10) PCI-E x16 2.0 EKRAN KARTI
http://www.hepsiburada.com/zotac ... 4&productid=bd52941
İşte O ekran kartını aldığınızda Kesinlikle, Bunu Almalısınız.
http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=12048
muhakkak :)
İşte O ekran kartını aldığınızda Kesinlikle, Bunu Almalısınız.
http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=12048Son Düzenleme: Hande Yetim ~ 29 Eylül 2009 15:40
Aldığım mağzada yok teşekkürler. ;)
o power benim pc de yandı sıfırını bulup test ettim 12V si 7A (standat 300W psu çıkışı )sağlıyor kısaca işlemciye ve grafikkartına full yüklenirsen yanma tehlikesi war oyun oynamam diyorsan işlemciyi %100 de tut ve bekle 20 sn içinde psu dan yanık benzeri bir koku gelirse (ki bende geliyordu) psu yu en az fsp ile değişitirmeni öneririm yada daha iyi bir markaile ama marka yükseldkçe fiyat artacaktır
kardeş yeterli aynı ekran kartından bende var için rahat yorum yapan arkadaşlar saolsun bilgileri olanlar çokta bende sonuçta bu ürünü kullanıyorum bu zaten 350W psu istiyor yani için rahat olsun bende 450W vardı hiç sorun olmadı
Güzel bir kasam var ısı problemi olacağını zannetmiyorum. Zaten umudu kestiğim bir güç kaynağı. Çalıştırmazsa kartın limitini boşalttıktan sonra 750 watt bişey alırız artık ;)
Yorumda bulunan herkese teşekkürler. Herşey gönlünüzce olsun...
Rica ederiz şimdiden hayırlı olsun.
hande bak kardeş bende bikaç ay önce psu almadım. aynı psudan vardı eskiden kalma. ama senin sistemine o psu asla v easla asla yetemez. o psu 400 watt ewerest yanılmıyosam. o elektrik evin elektirğinden 800 watt çeker kasanın içine 300 watt verir. yani verimliliği çok düşük ve gerçek 400 watt değil. onun için o sisteme yarasır bi ekran akrtı gtx 260 hd 4870 gibi aldıkttan sonra ena z 600 watt bir psu gerekir diyorum ve şunu gösteriyorum.
ama işlmecin intelse nvidia al amd ise ati al mantıgından yola çıkarak nvidia al diyorum