Normaldir. Oyun sahnesinde ne kadar efekt varsa, o kadar düşer. Örnek olarak Trine 2 oynuyorum yüksek ayarda (ultra değil) 2 GB HD 7850 1920 x 1080p üzerinde ve element, textür, hareket ve effect
yoğunlaşması olduğunda 8 FPS e düşüyor, normaldir. İşlemci de i7-3820, 32 GB 1600MHz ram ile yine düşüyor. Aşağıdaki videoyu izle istersen:
Video Kaldırılmış NOT: Video hızlandırılmıştır.
Çok teşekkürler arkadaşlar yardımcı oldunuz bana,ince arı sesi fandan gelmiyor,ekran kartı tarafında bir yerden geliyor,ana karttan olabileceğini düşünüyorum,ayrıca sistemimin tam performans vermediğinide düşünüyorum.
O sonuca nereden vardım derseniz,arma3 oyununda ayarları kökleyince fps 35lerde seyrediyor,medium ayara getirince ise 35-50 fps arası. (korsan)
Benim oynadığım TeamFortress oyununda bir haritada bazen 50 kişi oluyor, ve sıcak çatışma anlarında 20-30 kişi anında roket,veya ateş atıp patlama olduğunda fps 40 lara düşüyor ve işlemci 72 dereceyi buluyor,sakin anlarda 15-30 kisinin olduğu anlarda fps 90 larda,oyunda yüzümü duvara dönünce fps 180 oluyor,savaş alanına çevirince 30-40-60-90-110 değişiyor.
Biraz sinir edici bir durum,çünkü fps 50den aşağı indiği zaman takılmalar oluyor ve aim alamıyorsunuz,bende bu sistemi kasılma olmasın diye almıştım,tf2 nin sistem özelliklerine bakarsak benim bilgisayarım oyunun istediği özelliklerin en az 7-8 katı,demekki sistem özelliklerine bakmıyacakmışsın.Savaş meydanına girince bilgisayar napacağını şaşırıyor.