Merhaba arkadaşlar;
Sistemim şu şekilde;
Anakart; Gigabyte MA770-UD3 AM3 DDR2 1066Mhz
İşlemci: AMD Phenom II x4 925 AM3 938
Bellek: Team Xtreme Dark 1066 Mhz 4GB Dual
Ekran Kartı: Asus EAH HD4850 DDR3
Sabit Disk: Seagate 7200.12 NCQ SATA2 12MB ST3320418AS
DVD: SAMSUNG SH S223C
Güç Kaynağı: High Power 500W Peak 600W
Sorunum şu şekilde;
Sistemi toplayalı çok vakit geçmedi, masaüstünde (bu sistemde) Ubuntu 10 64 bit ve Pardus2009 kullanıyordum. Daha önce notebook a format attığım DVD ile bu sisteme Windows7 Ultimate X64 kurmak istedim, fakat dosyalar genişletirken hata verdi. Zaten o aşamaya gelmeside normalden çok daha uzun sürdü. Daha sonra cdBurnerxp ile yeni bir DVD yaktım ve tekrar denedim fakat aynı hatayı verdi. Sorun kopyada dedim yeni bir kopya indirdim (Windows 7 enterprise 90 Günlük) bu kopyayı ise Ashampoo Burning S. ile yaktım, fakat birebir aynı hatalarla karşılaştım. Elimde Windows 7 nin ilk betası vardı onunla denedim tekrar aynı hata. Yine elimde orjinal Vista Basic 32 bit vardı, onu denedim fakat aynı hatayı aldım. Ben bu sisteme Ubuntu ve Pardusu yaklaşık 15 dakikada sorunsuzca kurabiliyorum ama elimde ki hiçbir Windows sürümünü kabul etmiyor. Yaptığım tüm girişimler çözümsüz kaldı.
Sorun nereden kaynaklanabilir? Nasıl bir çözüm yolu düşünebilirim? HDD ve DVD firmware güncellemeleri işe yarar mı? Şimdilik bu iki parça için değişim şansımda var.
Sinirlerim altüst oldu, artık düşünemiyorum. Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkürler.