SİSTEMİN SORUN YAŞATMASI

HPQ-User
23-01-2008, 08:29   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ali sormuş:
bilgisayarım çok kasılıyor yeni format attım attıktan sonra dahada ağırlaştı aşırı derecede kasmalar ekranda  duraklamalar  işlem yapmakta gecikmeler böyle bi sorunla karşılaştıgım zamanda pc yi kapatmadan düzeltemiyorum  neden olduğunu çözmedim yardımcı olursanız sevinirim
şimdiden teşekür ederim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
dell ınspıron 5100  p4 2,66    256 ram bir laptop

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; InfoPath.1)

Borga-x
23-01-2008, 08:48   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Laptopunzun HDD bozulmuş olabilir. HDD'ı bır scandiskten geçirin derim. BAzı HDD test yazılımları var. Bunları kullanarak HDD hızını öğrenebılırsın. Eger cok dusuk degerler verıyorsa garantı kapsamında HDD değiştirtirebilirsin.Bence sorunun HDD

Papatyasever
23-01-2008, 15:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
448 mesaj

Format attıktan sonraki temiz ve program yüklenmemiş haliyle hala aynı sorun oluyorsa donanımsal bir sorun olduğu akla geliyor. İlk düşünmen gereken borga'nın dediği gibi HDD olmalı... Tam olarak açıklamamışsın ancak kasılmalar formattan hemen sonra değil de bazı programları yükledikten sonra başlıyorsa buna kullandığın bazı programlarlar sebep oluyor olabilir. En basitinden örnek verecek olursak Kaspersky yada Spyware doctor gibi  güvenlik programları özellikle seninki gibi 256 RAM'le sistem çalıştıran notebooklarda ciddi kasılmalara sebep olabilir. Bu durmda ise notebook'unun izin verdiği maximum oaranda RAM takviyesi yapmanı, olmazsa artık elini cebine atıp yeni bir bilgisayar almanı tavsiye ederim.