selam arkadaşlar ben bazen internete giriyorum sitelere giriyorum girdiğimde hangi sitede virüs olup olmadığını nasıl anlarız ve bilgisayarıma virüs gelmemesi için ne yapmalıyım
sitelerde virüs
Avira antivirüs proğramı virüs bulaştırcak siteye girdiğin zman hemn uyarı yapıyor.Virüs bulaşmasına en çok crak ,hack,adult,vs siteler yol açar.Dowlond ettiklerinizde bulaştırabilir.
Bazı güvenlik yazılımları internetten gelebilecek tehlikelere karşı oldukça aciz kalabiliyor zaman zaman ama McAfee tarafından geliştirilen SiteAdvisor , test edilmiş milyonlarca site arasından istediğinizin hangi tür zararlıları ( backdoor , trojan , worm vs. ) içerip içermediğini virüs saçan siteye girmeden de öğrenme imkanınız var uzun lafın kısası tarayıcınız için küçücük bir eklenti olan ve Türkçe desteği de sunan SiteAdvisor'u kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim
Ben de tam SiteAdvisor'ı önerecektim fakat sistemin eskiyse internetini yavaşlatır. Benim 512 ramim var, anti-virüs çalışıyordu sadece arka planda, başka bir şey yoktu fakat internetimi çok yavaşlattı, kaldırmak zorunda kaldım. Çok güzel bir eklenti yalnız.