Merhaba;
Bilgisayarımı bu Eylül ayında yurtdışındayken almıştım. Modeli Asus R558U. Daha üzerinden çok geçmeden Mayıs ayında üzerine kaza ile su döktüm. Batarya gömülü olduğu için hemen çıkarma fırsatım olmadı. Fişten çekip Türkiye'ye dönmeyi bekledim.
döndüğümde bir bilgisayarcıya verdim. İçinde hala çok fazla sıvı olduğunu ve temizleyeceğini söyledi. Saatlerce uğraşıp temizlemiş. Benden 200 lira istedi. Bilgisayar açılıyordu. Batarya yanmıştı, sadece fişe takıldığında açılıyordu. Ancak eve geldiğimde şunu fark ettim : Bilgisayarda bir işlem yapmaya çalışınca, atıyorum, wi-fi'a bağlanmaya çalıştığımda, başlattan bir şeylere ulaşmaya çalıştığımda, yeni tarayıcı indirmeye çalıştığımda, bir anda kasmaya başlıyor ve takılıyor. Takıldıktan sonra bilgisayara komut geçirmek imkansızlaşıyor ve resetlemek zorunda kalıyorum.
Tekrar bilgisayarcıya götürdüğümde bilgisayarı sıfırlamamı söyledi. Bunu da yaptım, ama bir şeyi fark ettim, işlem gereğinden çok fazla uzun sürüyordu. Kendi içimden sorun hard disk ile alakalı olabilir diye düşündüm. Ayrıca bilgisayarı sıfırlamak da, format da işe yaramadı.
Bilgisayarcıya tekrar götürdüğümde bir program ile hard disk'imi kontrol etmiş. Her şeyin "perfect" olarak gözüktüğünü söyledi bana. Ben bir şey yapamam dedi. Ben de başka bilgisayarcıya gittim. O da her şeyi denemiş, bütün parçaları tek tek çıkarıp açmayı denemiş, bugün geri dönüş yaptı. Olmadığını söyledi.
Sizce sorun ne ile alakalı olabilir? Büyük ihtimalle anakart arızalı ancak bilgisayar açılıyor. Sizce bu saatten sonra ne yapmalıyım? Bunu satmaya çalışıp ikinci el bir bilgisayara mı yönelmeliyim? Bilgisayar çok yeni ve çok hoşuma gittiğinden öldüğüne inanmak istemiyorum. Sizce bir şekilde yapılma ihtimali var mıdır?