Merhabalar herkese,
Bundan 1-2 hafta önce amd yeni ekran kartı güncellemesi çıkarmıştı.Ben de erteliyordum.Belirli bir vakitten sonra oyunlarda donma yaşadım ve resetlediğimde windows giriş temasını geçtikten sonra siyah ekran olmaya başladı.Araştırdım ekran kartı güncellenmesi gerekiyormuş.
Ekran kartını güncellerken pc yine dondu resetlediğimde ise yazılım değişikliği sebebiyle bilgisayar açılırken mavi ekran hatası almaya başladım.Uğraşa uğraşa windows onarma kısmından bilgisayarı açtım ve güncellemeyi kurdum.Birkaç defa da pc'yi resledim bakalım siyah ekran olacak mı diye herhangi bir sorun almadım.Hiçbir sorun almadan pc'yi kapattım.
Ertesi gün kalktığımda bilgisayarı açıyordum ancak ekran hiç gelmiyordu.Elektrik yüklenmesi mi diye tüm kabloları söküp tekrar açtım olmadı.Ekran kartı yandı diye düşündüm.Eski bilgisayarımın ekran kartını taktım,yine açılmadı.Sorunun ekran kartından olmadığını anlamış oldum.
Bazı forumlarda ramleri takıp çıkarmanın faydalı olduğu yorumlarını gördüm denedim,bilgisayar açıldı.Şimdi anlamadığım ram'lerde arıza mı var yoksa sadece gelip geçiçi bir durum muydu? Şu an bilgisayar sorunsuz çalışıyor.Fakat oyun oynamaktan ve kapatıp açmaktan korkuyorum. :)