Kasamın yanında ki kapağı çıkarsam hep bir yanı açık kalsa sıcaklık değeri daha mı iyi olur yoksa daha mı fazla ısınır? Yoksa en sağlıklısı normal olarak dursun mu..?
Siz ne dersiniz..
eğer fanlar yetiyorsa kapağı açman ters etki yapar.zamanında denemiştim hatta onun üzerine araştırdım.kapağı açınca dışarıdan gelen dağınık bir hava var işlemci fanı vs bu havayı bir yerde toplayıp gönderemiyor.ama kapak kapalıyken tek bir yerden gelen hava toplanıp kullanılıyor ve varsa egzos fandan atılıyor.tabi yine deneyebilirsin böyle iddialı konuşmak istemem.her iki şekilde de deneyerek değerlere bak ve hangisi uygunsa o şekilde kullan..
Kapalı kalması daha iyi. Açıkken fanlar iyi soğutamaz. Ama yapman gerekenler var. Tüm fanları kontrol et çalışmayan varmı? Kablo karmaşası varsa guzelce toparla. Özellikle fanların önünün kapanmamasına dikkat et. Kasanın içini basınçlı hava ile guzelce temizle. Özellikle güç kaynağının içine ve tüm fanlara guzelce hava bas.
Normali fan ile soğutulmasıdır.Hava sirkülasyonu iyi değilse
Kasanın açık kalması da olabilir
Şahsi görüşüm ;
Pişmaniye gibi toz kaplayacaktır
Kardeş şöyle bir durum var.Eğer kasanın içinde hava sürkilasyonu iyi ise kasanı açmak tam tersine bir etki yapacaktır ki sonuç olarak ısınacaktır..eğer kasandaki hava sürkilasyonu iyi değil ise kasanı açmak daha faydalıdır.Bunu en iyi sen anlarsın.
Bir de dip not: kasanı açıp kararlılık testi yaps.Bak bakalım sonuç ne oluyor.Aynı testi kasa kapalı iken yap.Sonuçta değişim oluyor mu diye kontrol et.Gözle görünür bir değişim var mı ?
kapak açıkken daha rahat pek ısınma yok biraz böyle takılıyım baktım aynı yine kapağı takarım.