Bana düzgün bi Linux işletim sistemi önerir misiniz? Pardus u kullandım , güzel ama USB Belleğe kuramadım.. Ubuntu yu da denedim.. Pardus ondan çok daha iyi .. Ubuntuyu da kurdum ama USB ye kaydetmiyo ve çok eksikleri var.. Mint nasıl önerir misiniz?? Fedora falan.. USB ye kurup yaptıklarımı kaydeden bi şey olsun istiyorum.. Flash 8 gb usb 3.0
Anketi öylesine yaptım.. Siz yanıtlayın..
Siz önerin..
Mint i seversin ben kullanıyorum. Aslında fedora daha iyi ama bende kablosuz bağdaştırıcıyı tanımadı.
Tavsiyem Mint 9 KDE sürümünü yükle
[URL=http://img52.imageshack.us/i/ekrangrnts1g.png/][/URL]
Ben bilgisayaımda bütün tanınmış linux dağıtımlarını her yeni sürümleri çıktığında deneme amaçlı kuruyorum
Bu son 6 aydır çıkan linuxlarda daha önce karşılaşmadığım problemler baş gösterdi Örneğin daha fazla kasılma KDE masaüstünün giderek Öküze dönüşmesi ,giderek artan donmalar aklıma linuxsa kendi içinden sabotajmı düzenleniyor sorusunu getirdi. Bunun dışında linux yine de Windostan daha performanslı ve kararlı çalışıyor.
linuxden bir cacık olmaz ama linuxsuz bilişimde olmaz ama illa tavsiye istiyorsan istinasız tabiki ubuntu helede yakında yeni dağıtım çıkacakken bakalım ne yenilik getirecekten her 9-10 ayda bir dağıtım yapmak dışında.
"bakın beyler yeni ubuntu yaptık"
eee öncekinden farkı ne
"deneyin göreceksiniz"
yani linuxde olay iyilik sağlık güzellik ve çorabı delik bir gnu misyoneri çercevesinde sürüp gidiyor.
Ben bilgisayaımda bütün tanınmış linux dağıtımlarını her yeni sürümleri çıktığında deneme amaçlı kuruyorumBenzer sorunlarla ben de karşılaştım. En son mint10 64 bit sürümünde aynı duygulara kapılmıştım. Ancak aynı sürümü laptopuma yükleyip güncellemeleri yapınca sorun kalmadı.
Bu son 6 aydır çıkan linuxlarda daha önce karşılaşmadığım problemler baş gösterdi Örneğin daha fazla kasılma KDE masaüstünün giderek Öküze dönüşmesi ,giderek artan donmalar aklıma linuxsa kendi içinden sabotajmı düzenleniyor sorusunu getirdi. Bunun dışında linux yine de Windostan daha performanslı ve kararlı çalışıyor.
Ubuntu ben de mi düzgün çalışmıyor yoksa herkesde mi bendeki gibi?
Mint i yükledim. Nero ile dvd ye yazdım.. Sonra açtım Pc yi Mint ile..Install dedim ayarları yaptım.. Flash Belleğe kuruyodum .. Her şey bitti.. Sonra küçücük bi yer kaldı dolmasına.. Üstünde de hazır yazıyo.. Bekledim Bekledim gelmedi.. Kapadım.. Yeniden flash tan açıcaktım açılmadı.. Sonra baktım olmamış...
Hazır diyo sonra iki saat beklicek miyim..?
Ubuntu 10.10 gayet güzeldi.
sürücüleri tanıması, tak çalıştır aygıtları tanıması hızı kararı gayet güzeldi.
pardus2011 denedim ama kablosuz ağlarla biraz sıkıntısı var. pek sevemedim. kde i sevmiyorum galiba,
lxde li sürümler güzel görünüyor. sanrım opensuse lxde için iyi bir tercih olur.
pardusu usb i kuramadım derken usb i live cd gibi mi kullanacaksınız. eğer öylerse pardusu usb e kurmak için dd programı kullanımı unetbootin gibi değil.
Ubuntu ben de mi düzgün çalışmıyor yoksa herkesde mi bendeki gibi?Soruyu anlamadım gitti ((:Mint i yükledim. Nero ile dvd ye yazdım.. Sonra açtım Pc yi Mint ile..Install dedim ayarları yaptım.. Flash Belleğe kuruyodum .. Her şey bitti.. Sonra küçücük bi yer kaldı dolmasına.. Üstünde de hazır yazıyo.. Bekledim Bekledim gelmedi.. Kapadım.. Yeniden flash tan açıcaktım açılmadı.. Sonra baktım olmamış...
Hazır diyo sonra iki saat beklicek miyim..?
Ama puppy linux dene direk flasha yazdır livedır :)
http://puppylinux.org