arkadaslar walla ben intelin güzel olduğunu biliyordum ama gözlemlerim sonucunda inteli bıraktım sadece sömürüyorlarmış
SİZCE AMD HAKETTİĞİ YERDEMİ
bende katılıyorum valla sana ayrıca bence AMD intel'den daha performanslı bu işlemci testleri almış başını gidiyor intelDe intel diye ama bence o testler beş para etmez... Önemli olan kullanıcıya güzel gelmesi. İkisinide kullandım biliyorm teknoloji olarak AMD intel'den daha önde. Bu benim şahsi görüşümdür. Ayrıca deneyip görmediğim şeyler hakkında yorum yapmam.
Bu arada herkesin bayramı mübarek olsun arkadaşlar.
AMD alırsanız , özellikle yazın kafanız çok şişer Fanların gürültüsünden .
Yok ben fazla gürültü istemem , bilgisayarım sessiz olsun derseniz .
70 derece İşlemci sıcaklığı , 60 derece Anakart sıcaklığı ile .
Bilgisayarınızın ömrünü çürüterek kullanabilirsiniz ...
Yine de İşlemci fanı uçak motoru gibi bağıracaktır özellikle oyun oynarken .
İşlemci fanını da sökerseniz , İşlemci en fazla 15 dakka içinde patlar herhalde .
Yukarda yazdıklarım AMD X2 5600+ 2.8ghz için gayet doğrudur ...
mengu88AMD alırsanız , özellikle yazın kafanız çok şişer Fanların gürültüsünden .AMD nin yeni işlemcileri ısınmıyor artık intelinkilerden daha serin ve sessizler.Ben şirkette 6000 kullandım yaz boyunca 56 dereceyi geçmedi yükte ayrıca fanı çıkarsanız bile dediğiniz gibi patlama olmaz yeni sistemlerde koruma özellikleri vardır ısı kritik seviyeye geldiğinde sistem kendini kapatır.İşlemci fanını temizlemezseniz yada altındaki termal macunu yenilemezseniz tabikide ısınır.Ayrıca ısınmada en büyük sorunlardan biride psu nun kalitesidir kalitesiz psu kullanıldığında genelde parçalarda yanma yada ısınma sorunları oluyor ayrıca kasa içi hava sürkilasyonuda çok önemlidir.
İşlemci fanını da sökerseniz , İşlemci en fazla 15 dakka içinde patlar herhalde .
R3QU3MAMD nin yeni işlemcileri ısınmıyor artık intelinkilerden daha serin ve sessizler.Ben şirkette 6000 kullandım yaz boyunca 56 dereceyi geçmedi yükte ayrıca fanı çıkarsanız bile dediğiniz gibi patlama olmaz yeni sistemlerde koruma özellikleri vardır ısı kritik seviyeye geldiğinde sistem kendini kapatır.İşlemci fanını temizlemezseniz yada altındaki termal macunu yenilemezseniz tabikide ısınır.Ayrıca ısınmada en büyük sorunlardan biride psu nun kalitesidir kalitesiz psu kullanıldığında genelde parçalarda yanma yada ısınma sorunları oluyor ayrıca kasa içi hava sürkilasyonuda çok önemlidir.AMD'nin İşlemcileri Serin ve Sessiz değil , bu bir .
Şirkette oyun mu oynadınız , oynamadıysanız zaten 56 derece yine fazla .
Ben bilgisayarımın içini ayda bir temizlerim , tozlardan dolayı ısınmıyor .
Artı .. 1 senelik bilgisayarda termal macun eskir mi hiç ?
Kasa içi hava sirkilasyonuda çok önemlidir demişsiniz .
Onu bende diyorum ,
ama bu sefer bilgisayar saç kurutma makinesi gibi ses çıkarıyor .
mengu88AMD alırsanız , özellikle yazın kafanız çok şişer Fanların gürültüsünden .1-yeni nesiller fazla ısınmıyor.
2-Amd üzerine OCZ Vandetta 2 tak bak bakalım 30 c nin üstüne çıkıyor mu? istediğin kadar işlem yap.
İslemciye laf etme yeni soğutucu tak.
Ben intel kullanıyorum.Ama AMD soğutucu takviyesiyle İNTEL e 5000 basarSon Düzenleme: Andaç Işık ~ 30 Eylül 2008 20:37
bu konular yllardır açılıyor hep dönüp dönüp geliyoruz yine, ikisininde yeri ayrı yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin amd şu an çok iyi durumda mükkemele yakın intel in atılım yapması lazım eski ününü kazanabilmesi için, siz kaç tane firma gördünüz amd işlemci veren ?, ama hala biz amd çok iyi diyebiliyorsak amd intel i bastırmış durumda, intel in de amd ninde kuruluş zamanları belli ...
Bu tartışma bitmez, boşu boşuna birbirimizi üzmeyelim.
Bu konu GS ile FB fanatikliğine benziyor. Gerçi ne GS ne FB nede AMD şahsen umurumda değil ya... Çünkü takım tutmuyorum ve intel kullanıyorum, açıkcası her işimi görüyor ve CPU sıcaklığım şu anda 26-27 arası. Ağustos sıcağında 30-32 oyun açarsam 35 üzerine çıkmıyor. Benim kişisel tercihlerim arasında;
ATI, AMD, VIA, MSI, Futbol, Rap, Metal ve Ajdar yok. Ne mutlu bana.
piRe_Bu tartışma bitmez, boşu boşuna birbirimizi üzmeyelim.çok şey kaybediyorsunuz demekki
Bu konu GS ile FB fanatikliğine benziyor. Gerçi ne GS ne FB nede AMD şahsen umurumda değil ya... Çünkü takım tutmuyorum ve intel kullanıyorum, açıkcası her işimi görüyor ve CPU sıcaklığım şu anda 26-27 arası. Ağustos sıcağında 30-32 oyun açarsam 35 üzerine çıkmıyor. Benim kişisel tercihlerim arasında;
ATI, AMD, VIA, MSI, Futbol, Rap, Metal ve Ajdar yok. Ne mutlu bana.
muammerturkmençok şey kaybediyorsunuz demekkine gibi.?
ajdar gibi
zevkler ve renkler tartışılmaz herkes farklı şeyleri sevebilir veya sevmeyebilir bu kimseyi ilgilendirmez.
başlığa yorumumda şu şekilde olcak amd hak ettiği yerde olsun veya olmasın bu bizi ilgilendirmez bu onların sorunu.bende amd 6000+ kullanıcısıyım işlemcimle mutluyum ama fan sesi ve sıcaklığıda az değil hani...
arkadaşlar tartışıp duruyorsunuz intel sisteme o kadar para veriyorsunuz amd alınca sisteme daha az para veriyorsunuz amd yle inteli şu an karşılaştıramazsınız çünkü intel 45nm kullanıyor amd 65 daha 45 geçmedi o yüzdne intel biraz önde ama amd çıkarsın 45 o zaman karşılaştırma yapın ama ana kart olarak aynı olcka inteller remlerde psu larda aynı olcak o zaman çıkar ak koyun kara koyun kim diye.
amd 6000+ işlemcileri zaten çok ısınıyor bilinmeyen bir ürün değil sonuçta 140 watt güç tüketimi var ve 3.0 ghz buna rağmende ısınımassa bir anormallik vardır.
ama yeni çıkan 4 çekirdeklerde böyle bir sorun yok ama inteller 45nm olmasına rağmen çok ısınıyor vede yüksek değerlerde hd filim açınca cpu tavan yapıyor intelde ama amdnin yeni cpularında birşey yok gayet iyi %50 lerde seyrediyor kullanım
mengu88AMD'nin İşlemcileri Serin ve Sessiz değil , bu bir .Arkadaşım güldürme beni AMD nin yeni işlemcilerinde ısınma problemi yoktur.Stok fanların altında gelen termal macunlar fazla iyi değildir 6 ay sonra yenisi ile değiştirilmesi gerekir.Kasa içi sürkilasyonunu sessiz ve kaliteli fanlarla sağlıyabilirsin böylelikle senin tabirinle saç kurutma makinası gibi ses çıkarmaz.Gelelim 6000 ne 6000 nin çalışma sıcaklığı zaten 60 derece gidip araştırırsan bunu görürsün işlemci zaten 90nm eski teknoloji ısınması doğal ancak yeni 65nm lik versiyonları çıktı.Yani 60 derece o işlemci için problem değil.Benim yaptığım test everest işlemci testidir işlemciye %100 yük bindiyor ve 20dk nın sonunda 6000 56 dereceyi geçmedi.AMD nin ve intelin bir çok işlemcisini test ettim intelin işlemcileri biraz daha fazla ısınıyor ve stok fanları AMD nin kine göre daha dandik olduğu için çok fazla ses çıkartıyor
Şirkette oyun mu oynadınız , oynamadıysanız zaten 56 derece yine fazla .
Ben bilgisayarımın içini ayda bir temizlerim , tozlardan dolayı ısınmıyor .
Artı .. 1 senelik bilgisayarda termal macun eskir mi hiç ?
Kasa içi hava sirkilasyonuda çok önemlidir demişsiniz .
Onu bende diyorum ,
ama bu sefer bilgisayar saç kurutma makinesi gibi ses çıkarıyor .
AMD'nin Fanları ve Termal macunu dandikse ,
AMD X2 5600+'yı Temmuz 2007'de 320YTL'ye almış biri olarak AMD'yi kınıyorum .
R3QU3MArkadaşım güldürme beni AMD nin yeni işlemcilerinde ısınma problemi yoktur.Stok fanların altında gelen termal macunlar fazla iyi değildir 6 ay sonra yenisi ile değiştirilmesi gerekir.Kasa içi sürkilasyonunu sessiz ve kaliteli fanlarla sağlıyabilirsin böylelikle senin tabirinle saç kurutma makinası gibi ses çıkarmaz.Gelelim 6000 ne 6000 nin çalışma sıcaklığı zaten 60 derece gidip araştırırsan bunu görürsün işlemci zaten 90nm eski teknoloji ısınması doğal ancak yeni 65nm lik versiyonları çıktı.Yani 60 derece o işlemci için problem değil.Benim yaptığım test everest işlemci testidir işlemciye %100 yük bindiyor ve 20dk nın sonunda 6000 56 dereceyi geçmedi.AMD nin ve intelin bir çok işlemcisini test ettim intelin işlemcileri biraz daha fazla ısınıyor ve stok fanları AMD nin kine göre daha dandik olduğu için çok fazla ses çıkartıişte bu amd ciler kazanıyor, intel ciler bu yüzden kaybediyor, pc öğrenene kadar intel öğrenince yada yetmeyince amd ;)
muammerturkmenişte bu amd ciler kazanıyor, intel ciler bu yüzden kaybediyor, pc öğrenene kadar intel öğrenince yada yetmeyince amd ;)Nedemek istediğini anlamadım ancak bilgisayar hakkında hiç bir şey bilmiyorken bile AMD nin daha iyi olduğu sonucuna vardım.Bunu bilmeyen birisi bile anlar hem intel hem AMD kullansın hangisi daha stabil ve hızlı çalışıyor anlar.
mengu88AMD'nin Fanları ve Termal macunu dandikse ,Bu intel içinde geçerli sadece AMD için değil stok fandan ve üstünde gelen termal macundan çok fazla şeyler beklemeyin
AMD X2 5600+'yı Temmuz 2007'de 320YTL'ye almış biri olarak AMD'yi kınıyorum .
parası bol olan intele gitsin ne diyelim bu işler böyle. performans ta ürünlere göre değişir. marka bazında intel biraz önde ama onun da geçmişi eski tecrübe var yani. ama aynı performanstaki iki işlemciyi karşılaştırırsank amd derim.
R3QU3MNedemek istediğini anlamadım ancak bilgisayar hakkında hiç bir şey bilmiyorken bile AMD nin daha iyi olduğu sonucuna vardım.Bunu bilmeyen birisi bile anlar hem intel hem AMD kullansın hangisi daha stabil ve hızlı çalışıyor anlar.genelde babalar pc almaya gittiğinde satıcılar intel verir işlemci, bunu anlatmaya çalıştım zorla intel kullandırılıyor çünkü amd hazır pc satan yada teşvik eden yok, intel daha çok kar bırakıyor
Aynen adam bilgisayardan anlamıyor bilgisayarcıya gidip bana pentıum 4 makına toplarmısın yada kor tu duo onların deyimiyle Bence intele verilen o kadar paraya yazık çoklu işlemlerde sistem darboğaz yapıyor kilitlenmeler takılmalar meydana geliyor birde E7200 ü kendimce denedim 3 tane oyun açtım oyunlar arası geçiste makina takılıyor 2 GB ram ve HD3870 ekran kartı olmasına rağmen.Aynı şeyi benim tek çekirdekli athlon 3000 le yapıyorum rahatlıkla oyunlar arası geçiş yapabiliyorum sistemde kilitlenme bile olmuyor birde tek çekirdekli.
Bence konu başlığı ile burda yazılan postlar arasında hıcbır bağ göremedım. Ben her ikisini de kullanmış biri olarak AMD'nin teknoloji olarak daha ilerde olduğunu düşünüyorum. Şu anda kullandıgım intel'de çok iyi ama ne bileyim AMD sanki daha oturaklı daha sağlammış gibi geliyor.