Bence Değil Çünkü içinde Türk sermayesi olmayan bi oyun ne kadar Türkler yaptı desekte biliyoruz ki burada Türkiyede yapılmadı bence bu oyundan kendimize pay çıkarmayalım. Ama yapan arkadaşlara kesinlikle lafımız yok işlerinde gayet başarılılar.
Geçenlerde yine arkadaşın biriyle bunu tartışıyorduk Chip forumunda bir konu içinde kaldı bunu sizlerle de paylaşmak görüşlerinizi almak istedim.Benim şahsi görüşüm budur sizinde fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar
Sizce Crysis Türk Oyunu mudur?
Hayatın diğer birçok alanında olduğu gibi fikir, yaratıcılık, beşeri sermaye türk olsa da ortaya çıkan nihai ürün olarak tabi ki türk değildir..
Örneğin Türkiye'de işinde çok başarılı olan üst düzeyde ve yeni şeyler araştıran bir mühendis, bir doktor nasıl diğer ülkeler tarafından takibe alınıyor, onların sunduğu imkanlarla kendi projesine çok daha kolay katkı sağlıyorsa Yerli kardeşlerin durumu da aynı bence..
Kendi projelerini gerçekleştirebilecek imkanları bulabildikleri yerde, belki onlara asıl değere verenlerle çalışmışlardır.. Tabi bunun sonucu olarak da bu türk dediğimiz önemli kişilerin projeleri sonucunda ortaya çıkan nihai ürüne tam anlamıyla asıl imkanı veren ülke, asıl desteği veren kişiler sahip çıkıyor.. Türkiye de bak bunu yapan türk diyerek kendini avutuyor.. Ama nihai ürün yine Türkiye'ye satılıyor ve Türkiye'nin bu işten hiçbir çıkarı olmuyor..
Oysa mühendise, doktora Türkiye kendi imkanlarını seferber etse önemli insan kaynağını dışarıya gitmeye zorlamasa çok şey kazanacağı açık..
Crysis'i beyin göçü sonrası ortaya çıkan bir nihai ürün olarak tanımlayabiliriz bence.. Yine de türk oyuncusu için bir kazancı olmuştur tabi..
Yine de içinde Türkler var...
windows vistanında yapımında türk mühendisler var arkadaşlar o türk ürünümü şimdi yapmayın ya
crysiste ole tamam mühendisleri türk olabilir ama yurt dısı menşeyli bi firma yapmadımı bu oyunu e ozman nasıl türk oluyo anlamadım
crysis ik cıktıgında fırtılar koptu türkler oyun yaptı diye ama yok öyle bişey arkadaşlar mesala ottunun yaptıgı oyun bizimdir ama crysis değil
O zaman Farcry'a da Türk oyunu değilmi bu ekip yapmadı mı sonuçta. Türkçe dili olmayan Türk oyunu. Birde Crysis'in Amerika ve Avrupa'da ki sürümlerinde Türkçe dili yok. Sadece bizim ülkemizdede oyun orjinal olarak satılsın diye ve de cüzi! bir fiyata satıldı. Tamamen pazarlama stratejisiydi yani. Gelen haberlere bakılırsa başarılıda oldular. Ama Warhead'da Türkçe olmazsa hiç şaşırmam.
Bence bu beyin göçüne engel olmadığımız sürece dışarda türk'ler ne yaparsa yapsın alnı açık olarak biz yaptık diyemeyiz.Ama şundan eminim yapılan büyük buluşların altına yine TÜRK evlatları imza atıyor.Ne varki kaymağını başka ülkeler yiyiyor.
eray36Yine de içinde Türkler var...Çok haklısın Yerli kardeşler Giresunlu.
oyunu geliştiren ekibin büyük bir yabancı, bikac Türk var ve sirketin yöneticileri Türk oldugu icin(Yerli kardeşler) bize biraz iltimas gecilip dilimizde de sunuldu. yoksa Türk oyunu diyemeyiz kesinlikle...
sonicfÇok haklısın Yerli kardeşler Giresunlu.Birde Giresun'dan adam çıkmaz diyorlar.
buna biz ortak çalışma diyelim onlar sermaye koydu bizde marifetimizi ortaya böyle bir oyun çıktı
PhantasYBirde Giresun'dan adam çıkmaz diyorlar.Onu kim diyor sen bana söyle.Ben onlara adamı gösteririm.Yorumunu derhal sil.Sacma sapan laflar konuşmayın forumda.Konuya dair bir fikrin bir yorumun varsa onu yaz.Son Düzenleme: ufuks ~ 22 Ağustos 2008 21:42
giresunlu olabilirler ama o oyunu türk oyun yazarları mı yaptı ki türk yapımı oyun istiyorsanız "kabus 22" "I CAN FOOTBALL" "İstanbul kıyamet vakti" bunlar mevlüt dinç in yazmış olduğu oyunlar ve hepsi de çok güzel
Oyunu yapan şirketin sahibi Türk mü değilmi?Bu soruya bakmak lazım
BENCE TÜRK YAPIMI DİYEMEYİZ.OYUNU YAPANLAR GALİBA YURTDIŞINDA DOĞUP BÜYÜMÜŞ.ORANIN EĞİTİMİNİ ALMIŞ.YANİ BUNLARI EĞİTEN YABANCILAR.SADECE KÖKENİ TÜRK.BİZİM ADAMLARDA BİR EMEĞİMİZ YOKKİ ADAMLARIN YAPTIKLARINDAN KENDİMİZE PAY ÇIKARTALIM.NAİM SÜLEYMANOĞLU MESELA BULGARİSTAN DA ADAMI EĞİTTİLER İLK REKORLARINI ORDA KIRDI SONRA BİZ HAZIRA TALİP OLDUK ALDIK SAHİPLENDİK.DEVLET BÖYLE KİŞİLERE SAHİP ÇIKSIN DESTEK OLSUN BENCE YAZIK YANİ BİZE BU KADAR YETENEĞE YAZIK.
dostum hristiyanlar yaptı da katkı da türk leri payıda var
%100 Türkler yapsaydıda ama oyunu yapan firmadaki temizlikçi rusmus bu oyun Türk oyunumu acaba dersiniz.. Siz yapın tamamende ağız tadıyla oynuyalım..
%100 türk oyunu diyemeyiz ama oyunu yapan şirketin sahiplerinin 3 türk kardeş olduğu ortada ama oyun türk oyunu mu değil mi
Creditsden oyunu yapanlara bir bakın bakalım her milletden insan var
ferhat31dostum hristiyanlar yaptı da katkı da türk leri payıdaHristiyanlar yaptı ne demek ya? Bir insan hem Türk hem de Hristiyan olamaz mı?
madem öyle ismi nden türkçe değil niye bilmem nere adalarında geçiyoda türkiye de geçmiyo oyun tam anlaıyla yabancıların oyunu sadece yapım aşamasında türkler de var okadar
bende böyle bir oyun tasarlamış olsam yurt dışından biri bana sağlam bir teklifte bulunursa bende giderim beni düşünmeyeni bende düşünmem çünki
devletimizde beyin göçünü durdurmak için ztn hiç bir çaba yokkkk...
Yok kardesler KESİNLİKLE alakası yok.Türk oyunu değil!..Yapımında çalışanlarında Türklüğünden şüpheliyim açıkcası.Bu memleketin ekmegini yemiyolarki...SAdece burda dogmuştur.Ha o kadar işte...
WİKİPEDİA ALINTI;
Cevat Yerli (doğum: 1978) Türkiye asıllı Alman oyun yapımcısıdır. Dünyadaki en büyük oyun geliştiricilerinden biri olan GiresunTek şirketinin kurucuların olan Cevat Yerli, bu şirketin başkanıdır. Giresun'danAlmanya'ya göçetmiş bir ailenin oğlu olan Cevat Yerli'nin oyun merakı,kendisine 10 yaşındayken hediye edilen Commondore 64 ile başladı.Crytek şirkerini 1999 yılında kardeşi Avni Yerli ve Faruk Yerli ilebirlikte Almanya'nın Coburg şehrinde kurdu. Commodore 64 ve the Schneider CPC konsolları için 1980'li yıllarda çıkan oyunları geliştirmeye odalanmıştır. GiresunTek şirketinini lk oyunu olan Far Cry adlı video oyunu 1 milyondan fazla bir satış rakamına ulaşmıştı.
CryTek Firması Tamamen Türklerindir.Far Cry ve Crysis Türk Yapımı Bir Oyundur..3 Kardeş Sayesinde Yazılmıştır.Ancak Far Cry'ın Crytekten Satıldığı Gibi Crysis'inde Satılması veyahutta ne kadar elden gittiği malumdur.
Benim Görüşüm Budur Arkadaşlar.
Saygılar,
Hiçbir oyun tek bir milletten çıkmaz. Yönetici Türk ise o Türk yapım oyundur. Çünkü o yönetir oyunun nasıl yapılacağını.