Sizce hangi konfigürasyon

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
danger
18-08-2005, 19:29   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Merhaba
Arkadaşlar ben KDV DAHİL 1,5 milyar civarında bir bilgisayar toplatmayı düşünüyorum,ileriye
dönük bir yatırım olması için PCI-E ve LGA 775 yapıda bir sistem
toplatmak istiyorum.Donanım hakkında fazla bir bilgim yok yani hangi
parça birbiriyle uymlu yada hangisi daha iyi bilmiyorum,toplatmak
istediğim bilgisayarda şu özelliklerin bulunmasını istiyorum;
-Pentium 4 LGA 775 yapıda işlemci
-PCI-E ve dual DDR destekli anakart(özellikle anakart kaliteli olsun istiyorum)
-PCI-E ekran kartı (oyunları orta derecede bir performansta da
çalıştırsa yeterli olur)
-80 Gb HDD
-512 Mb dual DDR ram (256 x 2)
-CD-RW
-56 K fax/modem
-300 Watt kaliteli bir güç kaynağına sahip kasa
-17 inc flat olmayan bir monitor
Bu doğrultuda toplamda 1,5 milyara denk gelecek marka ve modelleri
yazmanızı istiyorum (İzmirde oturduğum için burada İstanbuldaki kadar
geniş bir ürün yelpazesi bulmak zor bu yüzden Anakart ve Ekran
kartında 2 alternatif daha yazarsanız mutlu olurum).
Eğer bu konfigürasyon 1,5 milyarı geçer diyorsanız sizden başka bir
konfigürasyon önermenizi isteyeceğim (fakat mutlaka PCI-E desteği
olsun istiyorum).
Son olarakta tüm ana kartlarda Rs-232 com port girişi bulunup
bulunmadığını öğrenmek istiyorum (uydu alıcıma yazılım atmak için)
Mesaj biraz uzun oldu fakat ilk kez bir bilgisayar alacağım için
alırken bir hata yapmak istemiyorum.Bu konuda bana yardımcı olur ve
mesajıma cevap verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden tekekkür ederim.

tonic
18-08-2005, 19:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj

iyi konfigürasyonlar gelir 2-3 gün içinde;ama ben bişiy söylemek istiyorum sana. madem ileriye dönük istiyorsun cd-rw yerine dvd-rw almanı tavsiye ederim. zaten artık fiyatları çok ucuzladı.

Gone
18-08-2005, 21:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
346 mesaj

Aslinda PC'lerde "ileriye dönük" bir yatirim yapmak artik mümkün mü?

tonic arkadasin dedigi dogru, DVD daha olumlu olur. Ayrica 80 GB HD seni ilerde tatmin eder mi? Monitör konusunda daha iyi bir yatirim yapabilirsin. Ayrica klavye, fare ve isletim sistemine deginmemisin. "PC aliminda hata yapmamak" diye birsey de yok. Yoksa bu forum'a coktan kilit vurulurdu .... :-)

PaladinX
19-08-2005, 12:08   |  #4  
Yıllanmış Üye
225 mesaj

Benim önerim:

İŞLEMCİ: Amd Athlon 64 (Venice 939 Pin) 3000+ (İyi kodlu olan bir işlemci bulursan 1800 Mhz'den 2700 Mhz'e kadar 1.6V'yi geçmeden ulaşabilirsin. Amd işlemcilerin kutusundan koduna bakabilirsin. Hangi kodun iyi olduğuna http://forum.donanimhaber.com sitesinin Overclock bölümünden ulaşabilirsin.)

ANAKART: DFI nForce 4 Ultra (Abit ya da Epox da olabilir.)

EKRAN KARTI: Leadtek 128 Mb GeForce 6600 GT PCIe (Extrem Edition olanını al.)

BELLEKLER: İyi bir zamanlamaya sahip (2.5-3-3-7 sana yeterli olacaktır.) DDR-500 (PC-4000) (Twinmos, Corsair, Mushkin, Ocz olabilir.)

HDD: 160 GB Seagate Sata

Güç kaynağı: 400W üstü FSP, Tagan vb. (Frisby-Codegen-Casecom olmaz.)

danger
20-08-2005, 18:48   |  #5  
OP Taze Üye
12 mesaj

Merhaba
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar,sanırım ben anlatmak istediğimi tam olarak anlatamadım bilgisayar teknolojisinin sürekli geliştiğini biliyorum bu yüzden bugün kral olan bir parça 3-4 ay sonra sıradan bir parça halini alacak fakat ben yukarıda saydığım özelliklere sahip bir pc istiyorum HDD,OPTİK okuyucu ve monitör ileride değiştirilebilecek parçalar ben şu anda en çok anakart ve işlemciye önem veriyorum alt yapı iyi olmazsa başka parçaların iyi olması pekte önemli değilmiş gibi geliyor bana,tercihim intel olduğu için LGA 775 yapıda ve PCI ekspress arabirimini kullanan aynı zamandada dual ddr desteği olan ve en iyi performansı veren vede fiyatıda uygun olan bir anakart istiyorum sizde taktir edersinizki şuan için pc toplarken AGP arabirimini kullanan bir anakart almak mantıksız olur bu yüzden ileriye dönük derken bunu kastetmiştim.Bütçem sınırlı en fazla 1,5 milyar verebilirim bu konfigürasyona işletim sistemi dahil olmayacak,ekran kartına gelince süper bir ekran kartı olması gerekmiyor oyunları normal bir performanstada çalıştırsada olur(tabiki dandik birşeyde olmasın),bunun dışında başka birşey yok daha önceki mesajım hala geçerlidir,internette yaptığım araştırmalarda çok fazla parça olduğundan hangisi iyi anlayamadım,bu parayla doğru düzgün birşey toplanmaz derseniz sizden bir konfigürasyon yazmanızı isteyeceğim(amd de olabilir fakat intel tercihimdir.)
NOT:anakart ve ekrankartında 2 alternatif daha yazarsanız sevinirim.
şimdiden hepinize teşekkür ederim.