Sizce hangisi?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
TuncaBozkurt
25-11-2006, 21:29   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj

Sizce kütüphaneler mi daha yararlı, yoksa internet mi?Cevaplarınızı bekliyorum
NOT:Lütfen sadece intirner veya sadece kütüphane olarak cevap vermeyin.açıklama da yapın.

theironman
25-11-2006, 22:12   |  #2  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

İnternet'in güvenilirliği tartışılır; her şeye en kolay yoldan ulaşılması da avantajı. Kütüphanede ise sistem yavaş ama güvenli işler. Bu şekilde açıklayabilirim; ve de tabii ki daha da önemlisi İnternet güncel, kütüphanedeki bilgiler belli bir tarihe aittir.

CU_GS7
25-11-2006, 22:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

İnternet varken kütüphane olayı artık çok daha zahmetli geliyor..
Çünkü kütüphane için bir kere evden ve PC başından kalkmak gerekiyor her şeyden önce..
Sonra kütüphanenin açık olduğu gün ve saatlere uymak gerekiyor..
Sonra kütüphaneden o kadar kitap içinde aradığımız kaynağı bulmak çok daha zahmetli,çok daha zaman kaybına neden oluyor..
Kütüphanedeki kitapları sana veren ya da bilgisayardan kayıtlardan bulan kişinin davranışları ters olabiliyor..
Ayrıca kütüphaneden dışarı kitap çok ender veriliyor ya da çoğunda dışarı verilmiyor,bir kısmının fotokopisini çekmek için bile birçok aşamadan geçmek sinir bozucu oluyor..
Cevabım..: Internet

egemengiga
25-11-2006, 22:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

hiz icin internet...
ancak bazi bilgiler internette bulunmayabiliyor. bulunsa bile Turkce olmayabiliyor. yani once internette arastirma yapmak daha mantikli. istenilen bulunamadiginda kutuphaneye...

bence internet de kutuphane de guvenilir. tek kaynaga bagli kalinmazsa dogru bilgiye ulasilir.

ufuks
25-11-2006, 23:34   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj

Cevabım kütüphane.Kütüphanenin gercekten etkileyici bir havası var.Dedikleri gibi dışarı kaynak çıkarmak zor.Kitap sayfalarında araştırma cok daha zevkli benim için.Ben İnternet daha cok paylaşım ve iletişim olarak kullanıyorum.Benim ilgi alanım itibariyle araştırma için kütüphane daha uygun.

theironman
26-11-2006, 09:04   |  #6  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
ufuks
Cevabım kütüphane.Kütüphanenin gercekten etkileyici bir havası var.Dedikleri gibi dışarı kaynak çıkarmak zor.Kitap sayfalarında araştırma cok daha zevkli benim için.Ben İnternet daha cok paylaşım ve iletişim olarak kullanıyorum.Benim ilgi alanım itibariyle araştırma için kütüphane daha uygun.
bu da bir bakış açısı tabii. Şahsen ben de kütüphanede araştırma yapmaktan pek hazzetmem, internet dururken yani. Ama internete de bir yere kadar güvenebiliyorsunuz, kaynaklar önemli. O yüzden hazzetmesem de kütüphaneye işim düşerse gidiyorum düşünmeden.

TuncaBozkurt
27-11-2006, 22:03   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
4,805 mesaj
elvis32
ufuks
bu da bir bakış açısı tabii. Şahsen ben de kütüphanede araştırma yapmaktan pek hazzetmem, internet dururken yani. Ama internete de bir yere kadar güvenebiliyorsunuz, kaynaklar önemli. O yüzden hazzetmesem de kütüphaneye işim düşerse gidiyorum düşünmeden.
kesinlikle katılıyorum.tabii ki zevk meselesi.ama bence kütüphanede araştırma yapmak için en az yarım gününüzü ayrımanız gerekiyor.

viking20
27-11-2006, 22:26   |  #8  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Yapmayın gözünüzü seveyim ışık hızı dururken,tozlu raflardan gidip kitapmı bakacağım,olamaz.
Belki şu yararı olabilir,bu vesile bir-iki insan tanıma,yeni arkadaşlık v.s.Sonra eski bilgilerin çoğu artık geçerliliğini kaybetti,güncel değiller,ben olsa olsa tarihi,arkeolojik bilgi araştırması için giderim.Yani esasen eski olanı öğrenmeye/araştırmaya.

Son Düzenleme: viking20 ~ 27 Kasım 2006 22:44
barisaydiner
28-11-2006, 22:36   |  #9  
Yıllanmış Üye
486 mesaj

insanların çoğu için kağıt karalarken veya defter kitap karıştırırken öğrendikleri daha kalıcı oluyor o bakımdan kütüphane, arkadaş edinmede de dediğiniz gibi 1 numara.

tabi hepsinin zevki ayrı ama ilk olarak araştırmamı internetten yaparım daha sonra temiz bir çıktıda daha çok önem vererek okurum yani benim deyişim de internet.

lazrailefsanesi
28-11-2006, 22:48   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj

Genel bir bilgi arıyorsanız internet birebirdir.Şöyle bir örnek veriyim.Wikipedia.org ile branitica arasında bir karşılaştırma yapılmış.Hangisi daha az yanlış bilgi içeriyor diye ve sonuçta wikipedia branitica ya göre daha az yanlış bulunduran bir kaynak olduğu anlaşılmış.Ama bir konu üzerinde atıyom Nutasyon ve presesyon arasında ki etkileşimler gibi ince bir konu hakkında araştırma yapmanız gerekiyor.Nette bunla ilgili genel yada birinin yaptığı birkaç ödeve ulaşabilirsiniz.Ama kütüphanede sırf bu konuya ayrılmış kitaplara ulaşabilirsiniz.
nette bu kitapları yazan kişilerle konuşabilmek içinde yine bu kitapları okumak gerekiyor.Ama illa kütüphaneyi aradan çıkaracam diyorsanız bu kitapları da online kitap satan yerlerden alabilirsiniz ama inceleme şansı ortadan kalkar bu seferde.