Aşağıdaki cep telefonlarından birini almayı düşünüyorum, kararsız kaldım ben de size sorayım dedim. Fiyatları çok da önemli değil, ben ayarladım zaten onu. Saygılar.
1-Nokia X2 : http://www.nokia.com.tr/cep-tele ... leri#communications (333 TL)
2-Nokia X3: http://www.nokia.com.tr/cep-tele ... nokia-x3/ozellikler (363 TL)
3-Nokia 6303C : http://www.nokia.com.tr/cep-tele ... ssic/specifications (315 TL)
Not: Nokia X2 nin kötü göründüğüne bakmayın, sitedeki beyaz renkli ama kırmızı renkle çok iyi bir görünümü var :D
Sizce Hangisini Alayım?
X3 diyorum dostum.tusları rahat.5230 dokunmatif ve basınca dayalı yani resistif..bir süre sonra ekrana basma basınca dayalı oldugu için hafif şekilde bastırma işletimi parmakta agrı yaratıyor onun yerine daha kibar rahat olan X3 diyorum.bendede 5800 var bir süre sonra mesaj atarken parmaklar gidiyor..ama ben az mesaj atarım vs dersen 5230 iyidir.
x2 derim çünkü hem 5mp + flaş hemde yüksek ses.
kullanımıda kolay gözüküyor.
dış görüntüsüde iyi.
X3 diyorum dostum.tusları rahat.5230 dokunmatif ve basınca dayalı yani resistif..bir süre sonra ekrana basma basınca dayalı oldugu için hafif şekilde bastırma işletimi parmakta agrı yaratıyor onun yerine daha kibar rahat olan X3 diyorum.bendede 5800 var bir süre sonra mesaj atarken parmaklar gidiyor..ama ben az mesaj atarım vs dersen 5230 iyidir.Usta ben X2 ve X3 arasında kaldım. X2 de 5mp kamera+flash var ama satış paketi içeriğinde hafıza kartı yok. X3 de kamera 3.2 mp ve flash yok ama paket içeriğinde 2 gb lik hafıza kartı var. X3 ün fiyatı 30 lira daha fazla. Acaba sürgülü ve daha şık bir tasarıma sahip olduğu için mi böyle?
ek hafıza kartı 2 gb kaç paraki sanki ? bence düz model x2 almalısın x3 tanıdığımda var flaş olmadığımdan dolayı kamera pek iyi değil.
kamera olarak pek dikkat etmedim acıkcası ama evet biraz da sürgülü ve daha rahat olmasından kaynaklanıyor fiyat..hafıza kartı denen şey cok para degil..aklınıza yatarsa kullanımında rahat ederseniz X2 alabilirsiniz hafıza kartı zaten cok pahalı degil..
Biliyorum 2gb hafıza kartının çok para etmediğini de, ben aslında fiyat farkının sadece bu 2gb lik hafıza kartından ve sürgülü olmasından mı kaynaklanıyor, demek istemiştim :D Yoksa X2 nin özellikleri daha iyi sanki. Ama bu 2 sinden birini alacağım.
hocam simdi biraz arastırdım batarya vs olarak ikiside aslında aynı..yani tam sana kalmıs bişi.X2 nin tuslara dokunmadım hic X3 ünkilerin ymusak oldugunu sanıyorum..ama kamera farkı iyi yanı 5mp az degil..cokta bir fark yok X2 kamera vs olarak daha iyi oldugundan x2 terch edebilirsin bataryaları vs aynı..sadece al eline aleti aklna yatarsa al cok bi fark yok fiyat farkıda hafıza kartından.
Ben şöyle akıl yürütüyorum.Üç ikiden sonra geliyor demekki x3 daha iyi.Benim anlayışım bu :)
Çünkü bir ekran kartı hd 5870 iyi yoksa hd 5850 mi.Onun gibi mesela x6 çıktı.Yani diğerceğim şu ki x3 alın ya da lg cookie 250 tl.100 tl cebinizde kalsın.Ben ondan aldım gayette memnunum.
Ben şöyle akıl yürütüyorum.Üç ikiden sonra geliyor demekki x3 daha iyi.Benim anlayışım bu :)Evet X3 te rakam sonra geliyor ve biraz daha pahalı, bu nedenle daha iyi olduğu düşünülebilir. Ama X2 daha sonra çıktı :D Kamera çözünürlüğü ve tasarım dışında bir fark yok. CarlJohnson arkadaşın da dediği gibi, gidip bi yakından bakacağım, elime alacağım ikisini de :D hangisi hoşuma giderse onu alırım.
Çünkü bir ekran kartı hd 5870 iyi yoksa hd 5850 mi.Onun gibi mesela x6 çıktı.Yani diğerceğim şu ki x3 alın ya da lg cookie 250 tl.100 tl cebinizde kalsın.Ben ondan aldım gayette memnunum.
Bekleme süresi: 540 saate kadar X2
- 5 megapiksel kamera (2592 x 1544 piksel)
- LED flaş
- 4x'e kadar zoom (dijital)
- Tam odak
- Tam ekran vizör
- Durağan görüntü formatları: JPEG ve RAW10
- Gürültü azaltma
Bekleme süresi: GSM 380 saate kadar X3
- 3,2 megapiksel kamera
- Görüntü formatları: JPEG
- CMOS sensör
- 4x dijital yakınlaştırma
X2 X2
X2 al usta :) ama tuslara falan bir bak kütük cıkarsa x3e yönel..mesela internet yorumlarıyla bir arkadasım için E63 almaya karar verdik bataryası saglam qwerty var vs diye.herkes acaip rahat işte yok süper yazılıyo yok uzun batarya yok cart curt birsürü sey yazmıs..gittim turkcell e ahanda ne goreyim E63 duruyor tabi fırsat bu fırsat açtım hemen telefonu kurcalıyorum..hmm menusu falan standart vs..iş geldi mi mesaja.açtık mesaj kısmını yazmaya basladık..yazdık 10 15 kelime bişiler bıraktık.o da ne herkesn rahat dedigi tuşlar plastik + 5.kelimeden sonra baş parmagımda güzel bir agrı bıraktı..
bekleme süresi vs cok inanma resmi sitede ikisinnde batarya aynı diyor 2 gün falan gider normal kullanımda ole tahmin ediyorum..onun dısında git bak kurcala kameraları tusları vs aklına yatanı al sen 2 secenege indirmissin zaten hocam burdan teknik yorumlara vs cok bakma git dene zaten alıcagın telefon 1500 liralık bişi degil fazlada kurcalamanın anlamı yok :D bizzat dene gor al sonrada hayırlı olsun :)
Aslında 6303c de hem fiyat, hem de özellik bakımından fena değilmiş yav :buda iyidir bende
6303i olani var tavsiye ederim
karsilatirma yapbilirsin ikiside 6303 karsilatirma yatiginda fazla bir fark yok gibi.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (173000) ~ 11 Ekim 2010 21:36
hocam şimdi en kral telefon bile Türkiye dısında 1500 tl olmadıgı için bu ülke sınırlrı içerisinde verilmez dedigin gibi..ama teknoloji fan olarak bin lira falan veririm ben :) tabi 1500 çok.daha da kotusu telefonun degerinin resmi olarak 1000tl oldugunu bilip burada 1500 tl ye satıldıgını bilmek insanı sinir ediyor.X2 yurtdısında 224 tl gibi birseye geliyor