Sizce bilgisayarı kapatırken komut vererek değilde kasanın üstündeki açma kapama düğmesinden kapatırsak hardisk yada diğer donanım bileşenleri zarar görürmü yada xp de hatalar oluşmasına yol açarmı
Sizce hardisk zarar görürmü
AÇAR DENİLİYOR AMA BEN BAZEN YAPIYORUM SORUN OLMADI HİÇ.
Eğer bir uygulamada çalışırken bu olayı yaparsan zarar görür ama hiç bi uygulama veya program açık deilse zarar göriceğini sanmam .
Merhaba,Herhangi bir uygulamanın açık olmaması için Pcnizin kapalı konumda olması gerekir.Sonuçta 'işletim sisteminiz' aktif durumda ve kasa üzerinden 'power' tuşunun basılı tutulması sureti ile bilgisayarınızı kapatma yolunu seçiyor iseniz.Uzun vadede sorunlara davetiye çıkartırsınız.
Kesinlikle uzun vadede sorun yaşarsınız. Ayrıca bir program çalışıyorsa daha büyük bir sorun olur. Hatta bilgisayarınızı bir daha açamaya bilirsiniz. Kesinlikle disk üzerinde parçalanmala olur ve buda bilgisayarınızın hızını yavaşladır. Eğer bu şekilde kapatırsanız. Bilgisayarın açılışında disk taraması yapmak isteyecektir. Bu işlemin bitmesini mutlaka bekleyin bir tuşa basıp geçmeyin.