Sizce Linux Kullanmalımıyım

HPQ-User
19-07-2009, 15:31   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Fırankeynştayn sormuş:
Sistem özelliklerimi pek bilemesemde sorum şudur.Sizce  D sürücüme Linux kurmalımıyım hatta windows xp yi kaldırmalımıyım?

vista hiç kullanmadım alışamadım windows kalsın diyorlar sizce doğrumudur.Linux sistem kuracaksam hangisini tavsiye edersinix ubuntu,debian,pardus vs.?

Ya da bir bilgisayara linux sistem kurmak için aranan en düşük özellikler nelerdir donanımsal olarak ram ekran kartı olarak

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
NVİDİA 8600

1GB RAM

İntel Pentium 4

İşlemci 4.1 GhZ

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/530.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/2.0.172.37 Safari/530.5

International Affairs
19-07-2009, 15:34   |  #2  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Linux ü kullanabilmeniz için Windowsun çıkardığı tüm yazılımları ayrıntılı olarak tüm özelliklerini bilmelisiniz...
Ayrıca kullanımı çok zor
Ben 1 hafta civarında kullandım
Ama kullandım desem yalan olur kullanamadım çok işlevli bir sürü sistem özelliği var,Sonra Vistaya geçtim
Bence Linux ü kullanmayın çok fazla bir artısı yok...

kedij
21-07-2009, 02:09   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
142 mesaj
Alıntı: İnternational Affairs  
Linux ü kullanabilmeniz için Windowsun çıkardığı tüm yazılımları ayrıntılı olarak tüm özelliklerini bilmelisiniz...
Ayrıca kullanımı çok zor
Ben 1 hafta civarında kullandım
Ama kullandım desem yalan olur kullanamadım çok işlevli bir sürü sistem özelliği var,Sonra Vistaya geçtim
Bence Linux ü kullanmayın çok fazla bir artısı yok...
1-linux kullanmak için windows yazılımlarını bilmeye ne gerek var? elmaile armutu kıyaslamışsınız. siz gerçekten linux kullandığınızdan eminmisiniz?

2- 1 hafta boyunca hangi dağıtımı kullandız ve beklentileriniz nelerdi?

3- bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.

----------------------------------------------------------------------------

soruyu soran kişiye:

ubuntu kurabilirsiniz. eğer bir konuda zorluk yaşarsanız ubuntu için Türkçe bayağı kaynak var. kullanmakta zorluk çekmezsiniz.

sisteminizdelinux'ün yanında windowsun kurulu olması daha iyi olur. çünkü linuxwindowstan çok daha farklı olduğu için herhangi bir sorun olursa veyawindowstaki alışkanlıklarınızı terk edemezseniz windows ile devamedebilirsiniz.

Son Düzenleme: kedij ~ 21 Temmuz 2009 02:17
Adanalı.
21-07-2009, 04:01   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,336 mesaj

Buraya bak derim dostum.
http://www.whylinuxisbetter.net/index_tr.php?lang=tr

Mehmet-
21-07-2009, 08:11   |  #5  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Bilgisayarda yaptığınız işler neler?
Soruya vereceğiniz cevaba göre linux kullanmayı tavsiye ederiz veya etmeyiz.

Kapalı Hesap (2197)
22-07-2009, 13:37   |  #6  
Kapalı Hesap
230 mesaj
Alıntı: HPQ-User  
Fırankeynştayn sormuş:
Sistem özelliklerimi pek bilemesemde sorum şudur.Sizce  D sürücüme Linux kurmalımıyım hatta windows xp yi kaldırmalımıyım?

vista hiç kullanmadım alışamadım windows kalsın diyorlar sizce doğrumudur.Linux sistem kuracaksam hangisini tavsiye edersinix ubuntu,debian,pardus vs.?

Ya da bir bilgisayara linux sistem kurmak için aranan en düşük özellikler nelerdir donanımsal olarak ram ekran kartı olarak

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
NVİDİA 8600

1GB RAM

İntel Pentium 4

İşlemci 4.1 GhZ

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/530.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/2.0.172.37 Safari/530.

Herşeyden önce sabırlı ve pes etmeden kullanma gayretine girerseniz tabiki kullanmanız olası. Fakat bazı fedakarlıkları da gözden kaçırmamalısınız. (Mesela  Windows'da oynanan oyunlardan ve bazı özelliklerden yoksun olacaksınız)

Bunun haricinde işletim sisteminin görevi olan işlem konusunda boş zaman bırakmama konusunda iyidir. Windows bir bilgisayarı %80 lerde kullanırken bu Linux de daha yüksek seviyelerdedir. Grafik ve kullanım bakımından Windows dan farklı olsa da, herşeyden önce Linux'ün 2 farklı oturumu mevcuttur ;

1-) Komut ( MS-Dos tarzı )

2-) Arayüz oturumu ( Windows XP ile aynı görünüm )

Eğer 2. seçenekten bilgisayarı açamadığınız zamanlar olduğunu düşünürsek ilerde, komut bölümünden çalıştırıp uzman olmanız gereken komutlar ile sistemi kurtarmak zorunda olduğunuzdur. Aksi halde kurup tekrar yüklemek sizin için bu işletim sistemi sadece karın ağrısı olmaktan öteye gitmeyecektir. Hemen geçmenizi tavsiye etmem. Bir süre Microsoft ürünlerini kullanın. Ön bilginiz olsun Linux konusunda, az çok temel komutlarını öğrenin sonrasında geçip denersiniz. Saygılarla...

faraone41
22-07-2009, 14:14   |  #7  
Yıllanmış Üye
128 mesaj

hepsi kendi çapında iyi ama  wista,XP,ve win7 en günceli bu 3.ünden birini kullan derim.

Adanalı.
23-07-2009, 08:46   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,336 mesaj

Linux hep zor diyorlar da ben hiçbir zorluğunu görmedim.
Bizim bir bilgisayar hocamız vardı. Eğer e-okul için Internet Explorer zorunluluğu olmasaydı Vista'yı silip Pardus kullanacaktı. Zaten bilgisayarında Vista-Pardus var.

AliGren1907
23-07-2009, 15:36   |  #9  
AliGren1907 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
103 mesaj

Cevaplayan arkadaşlara teşekkürler :D

Linux kullanmak isteme sebebim hızlı olduğunu sanmamdı.

Daha güvenli olduğunu söyledilerdi :)

Son Düzenleme: AliGren1907 ~ 23 Temmuz 2009 15:38
Kapalı Hesap (2197)
23-07-2009, 18:08   |  #10  
Kapalı Hesap
230 mesaj
Alıntı: turklerklani  
Cevaplayan arkadaşlara teşekkürler :D

Linux kullanmak isteme sebebim hızlı olduğunu sanmamdı.

Daha güvenli olduğunu söyledilerdi :)

Herşeyden önce daha güvenli olan işletim sistemi bir kullanıcı için, o kullanıcının hakim olduğu işletim sistemidir. Windows da bir çok internet portu otomatik olarak kendi servisleri için rezerv edilip açılmıştır, Linux den farkı ise Linux bunları default olarak kapalı tutar ve istenildiğinde kullanıcının açmasına olanak verir Admin hakları ile. Güncel virüsler Windows'a göre yazıldığından Linux de bu olay yok denecek kadar azdır. Bazı programlar Windows'da hata verse de patch ile düzeltilebilir, fakat Linux da programlar her daim kararlı olmadığından bir program ya da update yüzünden source code çökebiliyor. Ben bunu pardus da çok yaşadım. Tabi diğer Linux sürümlerinde farklı olarak karşımıza çıkyor olabilir, fakat maalesef ki bu durum hala çözülebilmiş değil Linux tarafından. Tabi Linux u de geliştiren , işletim sistemlerine hakim, programlamada uzman kişiler. Eğer illa birşeyler yapmak istiyor iseniz sadece kullanıcı olacağınız için bu sınırlı yapacaktır sizi Linux konusunda. Saygılarla...

xmenevren
23-07-2009, 20:21   |  #11  
xmenevren avatarı
Yıllanmış Üye
916 mesaj

hiç kullanma oyun namına hiç zevk almassın.tabi pişti vs gibi oyunları seviyorsan ayrı bişey:D