Türkiye'de rock genellikle metal olarak anlanıyor ama rockçılarımız var. Genellikle yurtdışına çıkmasalarda...
Duman
Şebnem Ferah ikisi güzel. Zaten çokta rock dinlemiyorum çok hızlı ya da çok yavaş dinlerim. (Tersliklerin adamıyım )
Türkiye'de rock genellikle metal olarak anlanıyor ama rockçılarımız var. Genellikle yurtdışına çıkmasalarda...
Duman
Şebnem Ferah ikisi güzel. Zaten çokta rock dinlemiyorum çok hızlı ya da çok yavaş dinlerim. (Tersliklerin adamıyım )
şebnem ferah,mor ve ötesi,manga,duman + teoman aklıma gelenler bunlar.
yavuz çetini anlayabilmek çok önemli kardeşim çok sevindim senin yazını görünce yavuz bambaşka bir abimimzdi büyük kayıp büyük yetenekti.
blues da üzerine yok türkiyede insanlığa büyüyk bi mesaj bıraktı son albümünde ve gitti şuan ben maltı da beğeniyorum yeni bir akım yeni bir heyecan kesinlikle malt şebnem ise tartışılmaz bir kalite... ama mor ve ötesine karşıyım biz poğça deriz onlara:)
ama herzaman BLACKLABELSOCİETY diyorum gelmiş geçmiş en büyük grup bence duygu ve sertlik hepsi bir arada ama tabi wasp i de iidir kreatörü slayer ı da ama black label farklı dinleyin..
black_label, hocam TÜRK ROCK şarkıcısı diyor konu..
CU_GS7black_label, hocam TÜRK ROCK şarkıcısı diyor konu..Aslında ilk mesajda Yavuz Çetin demiş ama yabancılarıda eklemiş sonta sorun değil böylece yabancı rock şarkıcılarınıda öğreniyoruz...
Arkadaşlar belki bahsedeceğim rock gruplarından ilk defa ismini duyduğunuz olabilir ama nede olsa burası paylaşım forumu paylaşarak öğreneceğiz...
Bence Türkiye'de şu anlık Rock denilince aklıma gelen isimlerden hiç şüphesiz Şebnem Ferah geliyor yalnız bana göre Türkiye'nin en iyi ;
Rock Grupları veya Kişileri : Kurban, Mavi Sakal, Krmap, Whisky, Kronik, Dr. Skull, Cem Köksal, Demir Demirkan, Objektif, Pentagram, Diken, Kesmeşeker, Eyyam, Murat Net, Ogün Sanlısoy, Acil Servis, Grizu, Frekans, Crossfire, Karakedi, Kafein, Serdar Öztop, Almora, Moğollar, Pilli Bebek, Radical Noise vs. daha birçok rock sanatçısı Türkiye'nin rock ve metal müziğini ayakta tutmaya çalışıyor... (Yazdıklarım biraz fazla oldu ama neyse )
haluk leventi es geçmeyelim :) elfida
Black Label Society gerçekten çok sağlam bir grup Zakk zaten olayı koparıyor. Cem kardeşim bu grubu da listene katmanı öneririm. Benden sana bir öneri
Yavuz Çetin gerçekten çok kaliteli müzik yapan ender yetişen gitar virtüözlerinden biridir. Zaten Türkiye'de kaç tane vardırki.. Kendisini zamanında canlı dinleme şansına nali olanlardanım.. Zamanında Mojo'da çalardı rahmetle anıyoruz kendisini...
Günümüz Türk Rock'ı içinde Şebnem'in tartışmasız bir numara olduğu gerçeğine bende sonuna kadar katılıyorum. Onun dışında Teoman'ı dinlerim (ki kendisini Rock müzik kategorisine sokmak yanlış olur). Eskilerden Kesmeşeker, Kramp vardır dinlediğim.
Forever Heavy Metal...
Şebnem Ferah
Mor ve ötesi bence bunlar.
teoman diyorum başka bi şey demiyorum.
sebnem ferah, özlem tekin,mor ve otesi, erkin koray, vega , 84, gece yolcuları, manga , aslı, gokce,duman,athena,aylin aslım, badem,direc-t,kargo,murat evgin,bide unutmadan pinhani ve emre aydın ,gripin,zakkum
%99 Şebnem Ferah herkes hemfikir bu konuda umarım yeni Şebnem Ferah'larda çıkar kaliteli müzik dinlemek bizimde hakkımız...
Sefa AdakEvt, Hayko Cepkin'e bitenler var ama ben kendini yırtarcasına bağırmasına gıcık kapıyom, zaten adamda ses yok, bitek bağırıyo..bağırma değil o brutal.Ama metal nasıl dinliyosun abi yaa ben en fazla Rammstein ve Korn dinliyorum.O linktekiler çok kafa ütülüyo yahf.Belki senin için ayrı bir zevki vardır orasını bilemicem ama bence Metal gzl değil...
hayko cepkin'in yaptığı müzikte şiddet içerikli batı müziğidir.
Biraz eleştirel bakıcam kimse kusura bakmasın
Duman:Çok anlamlı ve felsefi şarkıları ve tarzları güzel ama yaşam tarzları elbetteki örnek değil...
Şebnem Ferah:Türkiyede rock denince akla gelen isimlerden
mor ve ötesi şu aralar sönükler ama iyi bir performansla dönmeleri ümidiyle
manga: hm çabuk söndü..
-Ya peki sen kimi seviyorsun sorusuna
Hayko Cepkin biraz abartıyor ama şarkıları güzel
CU_GS7YAVUZ ÇETİN (Altın çocuk) (1970 - 2001)Haklısınız YAVUZ ÇETİN çok iyi bir gitaristti.Biliyor musunuz,o aslen bir bağlamacıdır bu ezgileri onun şarkılarında da görebilirisiniz itabi blues gitarist olması da biraz bundandır.Maalesef vakitsiz Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak ayrıldı aramızdan,ben hala hayranlıla dinliyorum bence sizler de dinlemelisiniz.Bunun yanında Şebnem Ferah iyidir dememe de gerek yok heralde....
Ondan yeteneklisi gelmedi Türkiye'ye..Saygıyla anıyorum.. Her dinlediğimde ayrı güzel geliyor şarkıları.. Sadece 2 albümünün olması çok acı.. Yaşasaydı çok daha iyilerini yapacaktı kesinlikle.. Hak ettiği saygınlığı bulamamıştır.. Türkiye'ye fazlaydı bu adam, kesinlikle..
Rock dinliyorum diyorsunuz, kaçınız Yavuz Çetin'den haberdar, kaçınız şarkılarını dinlediniz??
Hâlâ geç sayılmaz.. Bir yerden başlamalısınız..Sadece Senin Olmak
Bilmem Neden İnat Ettin
I'll Cry Again
Oyuncak Dünya
Bul Beni
Köle
Kurtar Beni
Yaşamak İstemem
Herşey Biter
Sahil
İstanbul'a Ait
Gecenin rengi
Kimse bilemez
Erkeğin Olmak İstiyorum
Dünya
Bodrum gecesi yüzünden
Ağlamayı sevmem
Birkaç saat
Çok İstiyorum
Onun Şarkısı
...
Saygılarımla......
Sportecbağırma değil o brutal.Biz arkadaşlar arasında Hayko CEPKİN in yaptığı müziğe SLOW DEATH derdik.Değişik bir tarzı var gerçekten....
hayko cepkin'in yaptığı müzikte şiddet içerikli batı müziğidir.