Arkadaşlar benim 640 MB RAM'im 1.80 GHz işlemcim var sizce virüs programı yüklemelmiyim yüklersem Microsoft Security Essentials yüklemeyi düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum
Sizce Virüs Programı Yüklemelimiyim ?
evet bencede o sisteme en uygunu avira antivir, kasmayan başarılı bir yazılım indirmek istersen şurdan bedavaya indirebilirsin: http://download.cnet.com/Avira-A ... ton&cdlPid=11012914 boyutuda fazla değil.
Arkadaşlar işletim sistemim XP Professional ve orjinal windows ama security essentials hem 14 mb olduğu için söyledim
Adı lazım değil baş harfi benVirüs programları bilgisayarı hantallaştıran ve yavaşlatan programlardır. Önermiyorum. KullanmıBende bazı yerlerde buna katılıyorum.[*<]
Fazlasıyla Gereksiz Die Düşünüyorum Önemli Bilgilerin Yoksa Sadece Resim,Video Falansa Onları DvD At Cökerse Format Atarsın Size Anti Virüs Olayını Şöyle Anlatam Ben Yan Komşumdan Ag Üzerinden 1 Gb Dosyayı 2 Saat Gibi Bir Sürede Alıyorum Onda Virüs Programı Yok 2 Dk Sürmüyor Onun Alması Bende Kendi Bilgisayarımı Paylaşıma Açıp Komşumun Bilgisayarından Kendime Atıyorum Yani Dosyayı O Yolluyor Ben Alınca Tarıyor Zaten Virüs Uyarısı Cıksada Ben Hep Yoksay Diyorum Programı Kullanamda Cökerse Cöksün Format Atarsın Cöker,Farmat,Cöker,Format Böyle Gidersin Zaten Pc Ölü EsetNod32 Falan Kur 30-40 Mb Önbellek Kullanıyor
Avira da okadar kullanıyor bi dene istersen tabi ihtiyacı varsa sistemin.
Arkadaşlar Vistadan bugün geçtim XP'ye onun için sordum ama virüs progrmaı gerekmez diye düşünüyorum artık bişey olursa format atıcam YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
Defreeze felan kullan bilgisayarı kapatıp açınca eski haline dönüyor sistem :)
Neden kuracaksinki
Senin hakkin degilmi önüne gelen makinaya spam yollamak, parasini verdigin netin her türlü pis site islerinde kullanilmasi, birilerinin bot netlerinde saldiri amacli kullanilmasi, birilerinin sifresini kirmak icin kullanilmasi vs vs
Niye kuracaksinki ne geregi var canim
Linux kurmak ister misin? Tam sana göre bir dağıtım var: Xubuntu bunu indir ve kur... Antivirüse filan gerek olmadığı gibi donanımı en muntazam kullanan dünyanın en iyi işletim sistemlerinden biridir... Kurduğun zaman açılış hızı ve performansına inanamayacaksın... Üstelik XFCE arabirimine her türlü efekt verilebilir (şeffaflık vs.) ve görselliği de harika...
"Xubuntu
Bazı kullanıcılar gösterişli ve haliyle biraz fazlaca sistem kaynağı kullanan işletim sistemlerinden hoşlanmayabilirler. Özellikle eski teknoloji bir bilgisayarla çalışmak zorunda kaldığımızda ise bu durum seçenekten çok mecburiyete dönüşür. İşte Xubuntu bu ihtiyaca yönelik olarak optimize edilmiş bir sürüm. Pek çok açıdan Ubuntu ile arasında büyük bir fark yok. Ancak basit ve gösterişten kaçan XFCE kodlu kullanıcı arabirimi sayesinde, çalışırken sistemi gereksiz yormuyor." Devamı...
Arkadaşlar kurmamaya karar verdim söledikleriniz doğrultusunda eğer bişey olursa format atmak daha kolay geliyor
YAZDIKLARINIZ VE YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM HEPİNİZE TEKER TEKER
yükleme usta browserlarında javayı scriptsi falan kapat açılır pencerelr engelle otomtaik yönlendirmeyi kapat girdiğn sitelere dikkat et bide önemli dosyalrının bir yedeğini al sorun çıkmaz zaten pcnin öz kaynakları az bide virus programını yüklersen sen o bilgisyardan senin değil virus programını hizmetinde olur :)
peki bu elamanin yarin bir gün basi derde girerse sorumluluk kabul edicekmisiniz ?
antivirus olmadan pcyi sadece Guest hesabiyla calistir kardesim ram orani yazdigin kadariyla antivir nod32 ile falan sorun yapmaz surda su yorumlarida okumak gercekten üzücü
Bende bazı yerlerde buna katılıyorum.[*<]Evet katılmamak elde değil. hantallaştırıyor. 512mb ram'da Win7 çalıştırırsan, hantallaştırır. pc'yi hantallaştırdığını biliyor umarım antivirus kullanmadığı zaman'da pc'ye virus girse bile haberi olmayacak pc zamanla daha çok yavaşlayacak spy, malware tarzı programlar bulaştığı zaman ne yapmayı düşünüyor çok merak ediyorum..
Arkadaşlar benim işletim sistemim XP yanlış anladınız galiba Windows 7 değil
Arkadaşlar benim işletim sistemim XP yanlış anladınız galiba Windows 7 değKonuyu Windows 7 yerine acmak icin cokmu ugrastin peki ?
Ayrica 512 ram degil 256da olsa en kötüsünden bile olsa antivirus kuracaksin bu soruyu sorman bile mantiksiz ve mantiksiliga destek olan sivri zekalilar mevcut
mancukya'nın söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Ne olursa olsun bi antivirüs yazılımı yüklemelisin. Ancak avira cidden çok dandik onu da söyleyeyim. Avira yüklü bilgisayardan avira'yı kaldırıp KIS2010 yükledim, yaklaşık 3000 virüslu dosya buldu, temizledi/sildi. Senin sistemine KIS2010 ağır gelir tabi. Ama bulabilirsen KAV6 (kaspersky anti virus 6) falan yükle bence.
Antivirüs kullanma diyen arkadaşlara katılıyorum ama kullanmalısın diyenlerede katılıyorum. En iyi çıkış yolunu gösteren Nicoll'e de teşekkür ediyorum. :)
Ücretsiz bir antivirüs kurarak bence kendini rahat ettirmelisin. Her zaman format, format, format bir zamandan sonra seni yormaya başlayacaktır. Ücretli bir yazılım kullanmana gerek olduğunu düşünmüyorum ama en azından ücretsizde olsa bir antivirüs kullanmanı tavsiye ediyorum. :)
Paralı ama Eset NOD32'yi tek geçerim :D
Aman aman, Antivirüs ve Anti-Spyware pragramı kurmadan bilgisayar kullanmayın. Zamanında çok sıkıntı çektik. Bilgisayarın zayıf diye antivirüs programı kullanmama gibi birşey olamaz. Evet bilgisayarın gerçekten kasılacak ama daha güvenli olacak bilgisayarın. Microsoft'un antivirüs programları çok iyi değil. Varsa veya temin edebileceğin bir yer varsa NOD32'yi kur derim :P