benimki: halloween
sizi en çok korkutan korku filmi hangisi
- 1
- 2
'Lanetli Tepe' güzel bir örnek. Çok korktuğum için değil ama benim gibi korku filmi hastalarını tatmin edecek türdendi.
Japonlar iyi beceriyo bence korkuyu.
Japonlar, dikkat edin arkadaşlar korku filmlerinde özellikle kadın saçını çok önemli bir korku unsuru olarak kullanırlar.
En son gördüğüm korku filmi "Skeleton Key"`di sanırım..
Çok korkutucu değildi ama iyi gerilim filmiydi,konusu da idare eder..Büyü olayı falan da işin içinde olunca biraz tırstırıyor..
şu anda halloween 2 yi izliyorum biraz önce indirdim.
"Halka-1" ve dün izlediğim "Şeytan Çarpması" etkisinde kaldığım filmler olarak ilk aklıma gelenler!
Bunun dışında "Hayalet Sesler", "İskelet Anahtar" ve özellikle "Testere" zekice hazırlanmış yapımlar...
testereyi övüyorlardı ama çok kanlı geldi bana anlattıkları kadarıyla.
Bildiğim kadarıyla testere korku değilde gerilim türüne giriyor.Bilmiyorum bu günlerde otel isminde bir film var duydunuzmu ben hafta sonu seyrettim o çok korkutucu gelmesede testereden çok çok daha kanlı bir film tavsiye ederim yanlız filmin ilk yarısı ilginçti çünkü sırf cinsellik vardı.
HALKA-1 ve HALKA-2 yi beğenmiştim..
Aslında meseleyi korku ve gerilim diye ayıracak olursak epey bir derinlere ineriz. Dikat ederseniz benim yazdığım filmlerin hepsi "varisler3" un tanımlamasıyla gerilim filmleri. Dolayısıyla bence bu türleri ayırmayalım daha iyi. Bu bakımdan Korku-Gerilim demek yanlış bir tanımlama olmaz. Ama bu türleri iğrenç olanlar ve zekice hazırlanmışlar olarak mesela bölebiliriz ki, hemez o iğrenç olanlara örnekler vereyim. Aklıma ilk gelenler en son seyretiklerim;
-->Rob Zombie'nin Vahşet Çetesi(The Devil's Rejects) filmi(harbi çok kötü, kanlı ve iğrenç)
-->George A. Romero'nun Öüler Ülkesi(Land Of The Dead) buda bir öncekini aratmaz!
-->Mumya Evindeki bazı ölüm sahnelerinide atlamamak lazım...
Son olarak ekleyeceğim benim zaviyemde korku-gerilim böyle akla gelen ilk iğrençliği filme koyarak olmaz. Daha bir ustalık kokan şeyler üretmek lazım.
Bence dünyada çok iyi çekilmiş baş yapıt olabilecek bir korku filmi yok ama bence korku filmlerinin başını çekebilcek 3 film var aklıma gelen ve zamanında korktuğumu söyleyebildiğim(tabi şimdi seyretsem korkmam ama)1.Elm sokağı serileri 2.halloween 3.13.cuma olduğunu söyleyebilirim.
elm sokagıda iyidi ama seri çekilen filmlerde sonradan ççıkanlar genelde bozuyor.
oyunlarslideşovtestereyi övüyorlardı ama çok kanlı geldi bana anlattıkları kadarıyla.ben sinemeda izledim.Evet kanlı ama iyiydi.Ben böyle korkunun içinde kurgu olunca severim.Testerede güzel kurgulanmış en sonda anlaşılıyodu film.
Kickshaw işte bu konuda çok haklısın aslında Alfred Hitchkok filmlerini burda bir çoğumuz seyretmemişizdir (gerçi ben sapık ve kuşlar filmini seyretmiştim) çünkü 60-70 li dönemlerde film çekmiş bir korku film yönetmen-senaristi özellikle sapık filmi dünyada en iyi korku filmi olarak gösteriliyor sinema eleştirmenleri tarafından hatta yakın bi zamanda yeniden çekilmişti.Ama işte fazla bu döneme hitap etmediği için fazla tanınmıyo ve bilinmiyo sinema severler tarafından.Bu arada sapık filmini tavsiye ederim bulabilen herkese.
çok çok önce izlemiştim.. byadaa küçüktüm beni anca ozmn korkutan tek filmdi... stephen king in romanından çekilmişti... filmin adı : " O "
beni hiç korkutmamıştı sapk filmi hallahalla
beni büyü korkutmuştu ama testere 1 ve 2 süperdi bence.
Beni büyü korkutmuştu ama testere 1 ve 2 de süperdi
Büyüde İpek Tuzcuoglunun dua ettigi sahne gülmekten öldürdü beni.Özgü Namalda geri geri kacıyodu ya komikti baya
beni korkutan film olmadı hiç.ama büyü gerçektnde çok komik.beni en çok gergin yapan film ise CONSTANTİNE.
- 1
- 2