Bu 4 antivirüs programından hangisi en iyi sizce?
Sizin tercihiniz nedir?
nod32 kullanıyorum gayetde memnunum avira da free version açısından iyi fakat sistemi oldukça yavaşlatıyor
şimdi aslında 4 tercihin arasına nortonuda koysaydınız norton ile kaspersky arasında gidip gelecektim... ama antivürüs diyorsunuz internet security demek istemiyorsunuz yanlış mı anladım....
antivirüs + firewall + extra özellikler = internet security olmakta .. ama bazı internet securitylerde firewall bulunmaz ; adaware pro gibi ama adwatch eklentisi firewall gibi davaranabiliyorsada firewalin yerini tutmuyor....
antivirüslerde firewall+extra özellikler bulunmayabiliyor....
avira nın yeni sürümlerini denemedim ; aynı şekilde nod 32 antivirüsününde denemedim ; ama listedekilerden microsoft security essentiali eleyiniz...
ama kasperskye oy versemde en iyi antivirüs diye bir şey yoktur dünyada ;
bir antivirüsün iyi olmasını sağlayacak en güçlü etmen insan faktörüdür... sizin yapacağınız bazı ayarlar sezgileriniz vs antivirüsün iyi olup olmayacağını belirleyecektir....
kaspersky kendini kanıtlamış bir yazılım ; ama aviranın yeni sürümü ile nod32 inin yeni sürümünü denemedim... microsoft essentialsı denedim ama sistemin regedit kayıt defterini mahvetti... neden böyle oldu diye hala düşünmekteyim..... microsoft işletim sistemlerinde iyi ama antivirüs yazılımı işinde hala emekliyor..... ancak kaspersky gibi bir devin yazılım takımını satın alırsa belki işler değişir...
microsoft essentials ilk çıktığında başarılar elde etti ama yeni tehditlere karşı artık yetersiz kalmakta....
nod 32 ye gelelim; eset iyi bir şirket ; ama değişikliklere karşı çok hızlı hareket etmiyorlar... belkide önce rakip firmaların yazılımlarını görelim sonra onların açıklarını bizim yeni yazılımımızda kapatalım diyorlardır.... zaten esetin yeni yazılımları bir çok güvenlik şirketinin yazılımlarından sonra çıktı mı yoksa ben mi yanlış biliyorum... önce rakip firmaların hatalarını gör ; sonra kendi yazılımında bu hataları yapma ; bildik pazarlama taktiğidir...
geçmişte nod 32 nin iyi işler çıkardığını biliyoruz ;ama son yazılımlarında nedense bazı insanlar beğenmediğini dile getiriyor ....
aviraya gelince aviranın eski sürümünü kullanmıştım ; taa 2-3 sene belkide 4 sene olmuştur... hoş bir yazılım ama yenilerde durum nasıldır konunun duayenlerine sormak lazımdır....
avirada geçmişte başarısını kanıtlayan bir yazılım.. yenilerde durum nedir ? bunu bilmiyorum...
listede 4 tercih olduğu için birine oy vermek durumundayım ; ve kasperkye verdim.. ama avira ve nod32 ye haksızlık yapmış olmuş gibi hissettim.. çünkü son yazılımlarını denemedim...
herkes bence bu anket olayında tarafsız olamayacak gibi çünkü çoğu insan kullandığı yazılıma oy verecektir... bu yüzden son söz olarak ;
en iyi yazılım diye bir şey yoktur ; yazılımı iyi yapan sizlersiniz...sizlerin beyni zekası kalbi sezgileri vs ; yani biz ademoğulları..... human population.... (insan ırkı)
kasper sky 2012 internet securty netten indir 30 gün deneme sürümünü kullan böylece korsanlık yapmamış olursun
avastıda unutmuşuz avast firmasıda geçmişte kendini kanıtlayan firmalardan ; son yazılımını denemedim onunda hakkını yememek lazım...
Virüs programı kullanmaya karşıyım arada bir taratıp silerim:)
nod 32 hafif ama tam koruma yapıyor mu emin değilim . bazen bir siteye girerken bu sitenin ......com.tr olması gerekirken ......com.en bu yüzden bu site zararlı olabilir yinede devam etmek istiyor musunuz gibi bir uyarı geliyor (tam olarak böyle değil ama benzeri yine adres yazımından)onun dışında anlamsız dosyaları karantinaya alıyor falan filan
nod 32 hafif ama tam koruma yapıyor mu emin değilim . bazen bir siteye girerken bu sitenin ......com.tr olması gerekirken ......com.en bu yüzden bu site zararlı olabilir yinede devam etmek istiyor musunuz gibi bir uyarı geliyor (tam olarak böyle değil ama benzeri yine adres yazımından)onun dışında anlamsız dosyaları karantinaya alıyor falanValla ben kullanıyorum şuana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım (...com.tr) , tarama yaptım trojanleri falan engelledi. senin kullandığın versiyon farklı galiba
karpersky kulllanıyorum bana göre güzel bir program silme ve yakalama konusunda
Hiçbiri...
Ücretsiz olarak ; C.I.S. öneririm... Yıllardır da kullanırım , nod32'den falan daha iyi olduğuna , daha hızlı devreye girdiğine şahit olmuşumdur hep...
Ayrıca sadece AV değil IS olduğu için daha güvenilirdir. Bünyesinde barındırdığı firewall her zaman çok iyi olmuştur...
Üstelik son sürümüde tamamen türkçedir... Alıştığınız da çok rahat kullanabilirsiniz... Sistemi de çok kastırmaz...
C.I.S. = Comodo Internet Security