Skystar2 uydu kartı Ağ Bağdaştırıcısı sorunu

Burgut
03-03-2009, 10:29   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj

Bilgisayarımda XP yüklü.

Benim daha evvel de Skystar2 uydu kartım ile ilgili sıkıntım vardı. Neyse ki sorunum çözülmüştü. Ancak şimdi de daha garip bir sorun oluştu. Bilgisayarıma format attım ve ardından programları kurup uydu kartımı kurmak isteyince bu problem meydana geldi.

Bilgisayara uydu kartını taktığımızda normalde "yeni donanım buldu" diye yazı gelmesi gerekir ve yönergeleri takip ederek BDA ağ bağdaştırıcısını kurarak Bilgisayarım > Özellikler > Donanım > Aygıt Yöneticisi > Ağ Bağdaştırıcıları üzerinde sağ klik yapıp güncelleştirme yaptığımızda Technisat driverı gelmesi gerek, ancak bunların hiçbiri olmadı. Gerçi bilgisayara kısıtlama getirmedim ama Windows SteadyState yazılımı haricinde başka birşey de yüklemedim.

Realtek ses sürücüsünü yüklemek için, yine aygıt yöneticisindeki "High Definition Audşo için Microsoft UAA Veriyolu Sürücüsü"nü kaldırmamız gerekiyordu. Bunu da kaldıramıyorum. Ayrıca, Technisat sürücüsü ses sürücüleri arasında çıkıyor, yani ağ bağdaştırıcıları arasında çıkmıyor. Kaç defa kaldırıp tekrar kurmayı denedim, olmadı. Ne yapmam gerekiyor?

LÜtfen çok acil bana yardım edin. Daha evvel, bana uzaktan yardımcı da olabileceğinizi belirtmiştiniz. Şİmdi aklıma geldi. Birkaç gün evvel de Teamviwer diye bir uzaktan erişim programını kurup kaldırdım. Bu programın da bir adaptörü ağ bağdaştırıcıları arasında yer alıyordu. Bunu da ek olarak vemiş olayım.
Ağlıyor

Burgut
03-03-2009, 15:36   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj

Ağ bağdaştırıcıları ile ilgili bilgisi olan yok mu?

beycanerkul
04-03-2009, 11:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
628 mesaj

kardeşim yeni donanım bulundu diye gelmesi şart deyil yani kaldıki bende gelmiyor takıcan cd yi driwerını kurucan ayrıca güncellemenede gerek yok şahsen ben böyle kuruyorum.

Burgut
04-03-2009, 15:40   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj

Kardeşim, "takıcan cdsini kurucan" cümlesini bilgisayar anlamıyor. Technisat sürücüsü için öncelikle sistemin donanımını algılaması şart. Daha sonra sen cdine yönlendirip sürücüyü kuracaksın. Ben bu aşamaları en az 100 kere yaptım daha evvel. Benim 20 senelik bilgim var bu zıkkım giresice bilgisayarlarda.. Bu kadar çok şey öğrenmek zorunda kalacağımı bilseydim, Microsoft'un ciddi kurslarından birine giderdim. Bugüne kadar girmediğim yeri kalmadı dediğim anda yeni birşey çıkıyor ve yeni şeyler öğreniyorum. Akşam uğraştım didindim, Technisat sürücüsünü Ağ Bağdaştırıcılarında çıkartmayı başardım. Ancak bu sefer de "Kod 10" hatası verdi. Skystar2'nin Türkiye teknik servisindeki arkadaş ta pek fazla anlamıyor galiba uydu kartından.. Bana ilginç şeyler anlatıyor. Neyse ki zıtlaşmadan uzak bağlantı ile bağlanıp bir gözattı makineme.. Ancak benim gidebildiğim yoldan öteye gidemedi. Daha olmadı diğer harddisk üzerinde seyrederim, ancak neden bu harddiskime de kurmayayım? Ağ Bağdaştırıcıları ile ilgili bilgim eksikti, onu da dün biraz tamamladım çok şükür. Şu hata mesajını da atlatırsam kurarım uydu kartını.

beycanerkul
04-03-2009, 20:55   |  #5  
Yıllanmış Üye
628 mesaj

yardım eden olur sana belki diyer arkadaşlarında yorumlarını bekle

mancukya
05-03-2009, 14:11   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Yardim etme olayi degil arkadas söylemis ama yok olmaz diyor.
Makinani ac slot degistir skystar icin madem ayrica programi kurup ellede donanim yerinden tanitabilirsin genelde ses bölümünde olur drivers dalgalari.
20 senelik bilgisiyar bilgisi olmasi ne anlami varsa uydu karti kullanmadinsa yada bilgin yetersizde isterse 2000 senelik kullanici ol.
Bunun sadece tek yolu ya slot degistireceksin, pc icinde donanimlarda ariyacaksin elle tanitacaksin.