Power Pointte slayt hazırladım. Slayta müzik eklemek istiyorum ve ekleyip başkalarına gnderdiğimde onlarda da müzik çalsın istiyorum. ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.Yaredımlarınız için şimdiden teşekkürler
Slayta ses eklemek
power pointi bilmiyorum ama hazırladığın slaytı windows movie maker a çekerek geçiş efekti ve müzik ekleyebilirsin ayrıca nero7 ninde slayt için 3 boyut geçiş efektleri ve müzik ekleme olanağı var
kolay gelsin
öncelikle slaytınız ve zemine koymak istediğiniz müzikten oluşan ve türünü sizin seçeceğiniz bir arşiv oluşturun(XP kullanıyorsanız ZIP i tercih edin).Daha sonra http://office.microsoft.com/tr-tr/powerpoint/HP051946981055.aspx linkindeki adımları uygulayın.
NOT:Şarkının yeniden başlatılmasını slaytınızdaki sayfa sayısından yüksek bir değer olarak belirleyin.Böylece arada müzik kesilmeyecektir.
Hazırladığın müzikli slaytı göndereceğin kişilerinde müzikli olarak izlemesini istiyorsan slayta eklediğin müziğin wav formatında olması gerekli.
Slayt Gösterisi menüsünde Slayt Geçişi seçeneğini tıkla.Sağ alt ekranda yer alan Ses kutusunun sağındaki oku tıklayıp en altta bulunan diğer ses bölümünü seç.Pc'inde kayıtlı olan wav formatlı müzik dosyasını seçmen yeterli.Ayrıca Sonraki Sese Kadar Dön bölmesini tıklarsan eklediğin müzik dosyasının süresi kısa bile olsa slaytın sonuna kadar çalar.
Cevdet_SolmazPower Pointte slayt hazırladım. Slayta müzik eklemek istiyorum ve ekleyip başkalarına gnderdiğimde onlarda da müzik çalsın istiyorum. ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.Yaredımlarınız için şimdiden teşekkü
hatibHazırladığın müzikli slaytı göndereceğin kişilerinde müzikli olarak izlemesini istiyorsan slayta eklediğin müziğin wav formatında olması gerekli.arkadaşa katılıyorum. eğer dosya ekleden felan başka bi yerden eklersen ses sadece o sayfa için çalar ama burdan eklediğin zaman slaytın sonuna kadar müzik devam eder
Slayt Gösterisi menüsünde Slayt Geçişi seçeneğini tıkla.Sağ alt ekranda yer alan Ses kutusunun sağındaki oku tıklayıp en altta bulunan diğer ses bölümünü seç.Pc'inde kayıtlı olan wav formatlı müzik dosyasını seçmen yeterli.Ayrıca Sonraki Sese Kadar Dön bölmesini tıklarsan eklediğin müzik dosyasının süresi kısa bile olsa slaytın sonuna kadar çalar.
eger mp3 ü wav a çevirmek istiyorsan program ismi verebilirim
mp3-2-wav programı yeterli
Powerpoint programında sunumun içine nasıl müzik gömülür onu anlatmaya çalışacağım, öncelikle powerpoint’e müzik eklemek ile müzik gömmek arasındaki farkı söylemekte fayda var, sunuma müzik eklemek aslında fazla bir şey ifade etmez çünkü hazırladğınız sunumu başkasına gönderirken müzik dosyasınıda ayrıca göndermeniz gerekir yani 2 dosya gönderirsiniz(powerpoint dosyası ve ses dosyası) fakat müziği içine gömerseniz ses dosyasını göndermenize gerek kalmaz sadece powerpoint sunumunu gönderirsiniz ve sesli olarak sunumu izlerler.
Powerpoint programının içine müzik gömmek için bilinmesi gereken en önemli şey ses dosyasının WAV uzantılı olmasıdır, yani çok kullandığımız MP3’ler powerpoint sunumunun içine gömülmez(yanlış anlaşılmasın eklemekten bahsetmiyorum), gömmek için “wav” uzantılı ses dosyası olması gerekmektedir ya da MP3’ler bir dönüştürü ile wav’a dönüştürülüp gömülmesi gerekir.
Bunu dedikten sonra isterseniz başlayalım
Öncelikle “araçlar(tools)” girerek aşağı doğru açılan menüden “seçenekler(options)” seçelim.
Açılan pencereden “Genel(general)” girerek “KB” önündeki sayıyı yükseltelim, bu değer içine gömeceğimiz ses dosyasının(wav) limitini gösteriyor, ekleyeceğimiz ses dosyasını örneğin 10MB ise buraya 10.000KB yazmamız gerekli, işlem bittikten sonra “tamam(ok)” ile kapatın pencereyi.
Şimdi “Ekle(insert)” , "sesler ve klipler(movies ans Sounds)" takip ederek "dosyadan ses(sound from file)" seçin.
Ses dosyasını seçin, unutmayın WAV olmalı…
Dosya eklendikten sonra karşınıza bir pencere gelir, “otomatik olarak(Automatically)” seçin
Ses dosyasını ekledik ve slaytın ortasında bir sarı çan şeki çıktı, üzerine gelin ve sağa basın,açılan menüden “Animasyon(custom animation)” girin
Sağ tarafta açılan animasyon penceresinden eklediğimiz ses dosyasının üzerine gelip sağa basın ve efekt seçenekleri(effect options) girin.
Burası önemli bir nokta aşağıdaki resimde kırmızı kare içine aldığım yerdeki “sonra(after)” yazan yere tik koyun ve ordaki boşluğa sunumunuzun toplam slayt numarasını yazın, yani sunumunuz 40 slayt ise toplam oraya 40, 856 slayt ise 856 yazın böylece eklenen ses dosyası hiç durmayacak ve toplam slayt sayısı sonuna kadar çalmaya devam etcek(bunun hakkında sıkıntı çekenler oluyordu)
Son olarak sarı çan işaretinide saklamak için şunu yapın, yukardaki “ses ayarları(sound settings)” sekmesine girdikten sonra aşağıdaki resimde işaretlediğim, “hide sound icon” ile başlayan cümlenin başındaki yere bit tik koyun ve tamam diyip kapatın.
Aslında ses dosyasını gömmekten biraz fazlasını yaptık ama hepsi birbirine bağlı şeyler, ses dosyasını ekle ile ekledikten sonra sesin hiç kesilmemesi için toplam slayt numarasını yazdık ve böylece müziğimiz sunumun sonuna kadar çalmaya devam etti ayrıca görüntüyü bozmaması açısından sarı renkli çanı sakladık.
Kolay Gelsin
asimilecieger mp3 ü wav a çevirmek istiyorsan program ismi verebilirimismi belirtebilir misin?mp3-2-wav programı
ya çanı saklayamadım ben yarım edebılırmısınız ya :S
sgungulPowerpoint programında sunumun içine nasıl müzik gömülür onu anlatmaya çalışacağım, öncelikle powerpoint’e müzik eklemek ile müzik gömmek arasındaki farkı söylemekte fayda var, sunuma müzik eklemek aslında fazla bir şey ifade etmez çünkü hazırladğınız sunumu başkasına gönderirken müzik dosyasınıda ayrıca göndermeniz gerekir yani 2 dosya gönderirsiniz(powerpoint dosyası ve ses dosyası) fakat müziği içine gömerseniz ses dosyasını göndermenize gerek kalmaz sadece powerpoint sunumunu gönderirsiniz ve sesli olarak sunumu izlerler.dediğiniz işlemi harfi harfiyen yaptım ama bu sefer wav uzantılı olunca, müzik hiç çalmıyor ve hazırladığım sunum baslangıcta donuyor.. bunu mp3 ile deniyorum sorunsuz çalışıyor... ne yapmalıyım?Powerpoint programının içine müzik gömmek için bilinmesi gereken en önemli şey ses dosyasının WAV uzantılı olmasıdır, yani çok kullandığımız MP3’ler powerpoint sunumunun içine gömülmez(yanlış anlaşılmasın eklemekten bahsetmiyorum), gömmek için “wav” uzantılı ses dosyası olması gerekmektedir ya da MP3’ler bir dönüştürü ile wav’a dönüştürülüp gömülmesi gerekir.
Bunu dedikten sonra isterseniz başlayalım
Öncelikle “araçlar(tools)” girerek aşağı doğru açılan menüden “seçenekler(options)” seçelim.
Açılan pencereden “Genel(general)” girerek “KB” önündeki sayıyı yükseltelim, bu değer içine gömeceğimiz ses dosyasının(wav) limitini gösteriyor, ekleyeceğimiz ses dosyasını örneğin 10MB ise buraya 10.000KB yazmamız gerekli, işlem bittikten sonra “tamam(ok)” ile kapatın pencereyi.
Şimdi “Ekle(insert)” , "sesler ve klipler(movies ans Sounds)" takip ederek "dosyadan ses(sound from file)" seçin.
Ses dosyasını seçin, unutmayın WAV olmalı…
Dosya eklendikten sonra karşınıza bir pencere gelir, “otomatik olarak(Automatically)” seçin
Ses dosyasını ekledik ve slaytın ortasında bir sarı çan şeki çıktı, üzerine gelin ve sağa basın,açılan menüden “Animasyon(custom animation)” girin
Sağ tarafta açılan animasyon penceresinden eklediğimiz ses dosyasının üzerine gelip sağa basın ve efekt seçenekleri(effect options) girin.
Burası önemli bir nokta aşağıdaki resimde kırmızı kare içine aldığım yerdeki “sonra(after)” yazan yere tik koyun ve ordaki boşluğa sunumunuzun toplam slayt numarasını yazın, yani sunumunuz 40 slayt ise toplam oraya 40, 856 slayt ise 856 yazın böylece eklenen ses dosyası hiç durmayacak ve toplam slayt sayısı sonuna kadar çalmaya devam etcek(bunun hakkında sıkıntı çekenler oluyordu)
Son olarak sarı çan işaretinide saklamak için şunu yapın, yukardaki “ses ayarları(sound settings)” sekmesine girdikten sonra aşağıdaki resimde işaretlediğim, “hide sound icon” ile başlayan cümlenin başındaki yere bit tik koyun ve tamam diyip kapatın.
Aslında ses dosyasını gömmekten biraz fazlasını yaptık ama hepsi birbirine bağlı şeyler, ses dosyasını ekle ile ekledikten sonra sesin hiç kesilmemesi için toplam slayt numarasını yazdık ve böylece müziğimiz sunumun sonuna kadar çalmaya devam etti ayrıca görüntüyü bozmaması açısından sarı renkli çanı sakladık.
Kolay
semsaCevdet_SolmazPower Pointte slayt hazırladım. Slayta müzik eklemek istiyorum ve ekleyip başkalarına gnderdiğimde onlarda da müzik çalsın istiyorum. ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.Yaredımlarınız için şimdiden teşekkü
adem_1597ya çanı saklayamadım ben yarım edebılırmısınız ya :1.Çana sağ tıklayın.
2.Ses nesnesi düzenle komutunu verin.
3.Slayt gösterisi boyunca ses simgesini gizle ye tıklayın ve Tamam ile kabul edin.
arkadaşlar ben bu çan resmini kaldıramıyorum..çan üzerine sağ tıklıyorum ses nesnesi düzenle den durdurulana kadar dön''den başka bir buton yok..yardım ederseniz sevinirm..birde geçiş efektlerinde çeşitlilik nasıl sağlayabilirim..
çok çok çok çok teşekkürler arkadaşımm...eline sağlık süper bi açıklama olmuş...tekrar tşkler..
slayta müzik eklemeyi biliyorum ama diherlerindede başta çalıyor onu nasıl yapabiliriz yardımınız gerekiyor
Benim de yüksek lisans sunumum için çok acil yardıma ihtiyacım var windows movie makerda çok yeni olmama rağmen video efektlerini çok beğendim acaba power pointten movie maker a ya da movie makerdan power pointe geçiş yapmam mümkün mü mümkünse nasıl yapabilirim??? şimdiden çok sağolun iyi çalışmalar...