Slayta ses eklemek

Kapalı Hesap (10028)
14-02-2007, 13:05   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj

Power Pointte slayt hazırladım. Slayta müzik eklemek istiyorum ve ekleyip başkalarına gnderdiğimde onlarda da müzik çalsın istiyorum. ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.Yaredımlarınız için şimdiden teşekkürler

fahr_i
14-02-2007, 14:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
110 mesaj

power pointi bilmiyorum ama hazırladığın slaytı windows movie maker a çekerek geçiş efekti ve müzik ekleyebilirsin ayrıca nero7 ninde slayt için 3 boyut geçiş efektleri ve müzik ekleme olanağı var
kolay gelsin

TuncaBozkurt
14-02-2007, 17:07   |  #3  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

öncelikle slaytınız ve zemine koymak istediğiniz müzikten oluşan ve türünü sizin seçeceğiniz bir arşiv oluşturun(XP kullanıyorsanız ZIP i tercih edin).Daha sonra http://office.microsoft.com/tr-tr/powerpoint/HP051946981055.aspx linkindeki adımları uygulayın.

NOT:Şarkının yeniden başlatılmasını slaytınızdaki sayfa sayısından yüksek bir değer olarak belirleyin.Böylece arada müzik kesilmeyecektir.

hatib
19-02-2007, 12:56   |  #4  
Yeni Üye
44 mesaj

Hazırladığın müzikli slaytı göndereceğin kişilerinde müzikli olarak izlemesini istiyorsan slayta eklediğin müziğin wav formatında olması gerekli.
Slayt Gösterisi menüsünde Slayt Geçişi seçeneğini tıkla.Sağ alt ekranda yer alan Ses kutusunun sağındaki oku tıklayıp en altta bulunan diğer ses bölümünü seç.Pc'inde kayıtlı olan wav formatlı müzik dosyasını seçmen yeterli.Ayrıca Sonraki Sese Kadar Dön bölmesini tıklarsan eklediğin müzik dosyasının süresi kısa bile olsa slaytın sonuna kadar çalar.  

semsa
30-04-2007, 16:43   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj
Cevdet_Solmaz
Power Pointte slayt hazırladım. Slayta müzik eklemek istiyorum ve ekleyip başkalarına gnderdiğimde onlarda da müzik çalsın istiyorum. ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.Yaredımlarınız için şimdiden teşekkü
mustafa-k
30-04-2007, 16:53   |  #6  
Yıllanmış Üye
365 mesaj
hatib
Hazırladığın müzikli slaytı göndereceğin kişilerinde müzikli olarak izlemesini istiyorsan slayta eklediğin müziğin wav formatında olması gerekli.
Slayt Gösterisi menüsünde Slayt Geçişi seçeneğini tıkla.Sağ alt ekranda yer alan Ses kutusunun sağındaki oku tıklayıp en altta bulunan diğer ses bölümünü seç.Pc'inde kayıtlı olan wav formatlı müzik dosyasını seçmen yeterli.Ayrıca Sonraki Sese Kadar Dön bölmesini tıklarsan eklediğin müzik dosyasının süresi kısa bile olsa slaytın sonuna kadar çalar.  
arkadaşa katılıyorum. eğer dosya ekleden felan başka bi yerden eklersen ses sadece o sayfa için çalar ama burdan eklediğin zaman slaytın sonuna kadar müzik devam eder

asimileci
01-05-2007, 08:50   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

eger mp3 ü wav a çevirmek istiyorsan program ismi verebilirim

mp3-2-wav programı yeterli

sgungul
02-05-2007, 19:19   |  #8  
Yıllanmış Üye
215 mesaj

Powerpoint programında sunumun içine nasıl müzik gömülür onu anlatmaya çalışacağım, öncelikle powerpoint’e müzik eklemek ile müzik gömmek arasındaki farkı söylemekte fayda var, sunuma müzik eklemek aslında fazla bir şey ifade etmez çünkü hazırladğınız sunumu başkasına gönderirken müzik dosyasınıda ayrıca göndermeniz gerekir yani 2 dosya gönderirsiniz(powerpoint dosyası ve ses dosyası) fakat müziği içine gömerseniz ses dosyasını göndermenize gerek kalmaz sadece powerpoint sunumunu gönderirsiniz ve sesli olarak sunumu izlerler.

Powerpoint programının içine müzik gömmek için bilinmesi gereken en önemli şey ses dosyasının WAV uzantılı olmasıdır, yani çok kullandığımız MP3’ler powerpoint sunumunun içine gömülmez(yanlış anlaşılmasın eklemekten bahsetmiyorum), gömmek için “wav” uzantılı ses dosyası olması gerekmektedir ya da MP3’ler bir dönüştürü ile wav’a dönüştürülüp gömülmesi gerekir.

Bunu dedikten sonra isterseniz başlayalım

Öncelikle “araçlar(tools)” girerek aşağı doğru açılan menüden “seçenekler(options)” seçelim.

Açılan pencereden “Genel(general)” girerek “KB” önündeki sayıyı yükseltelim, bu değer içine gömeceğimiz ses dosyasının(wav) limitini gösteriyor, ekleyeceğimiz ses dosyasını örneğin 10MB ise buraya 10.000KB yazmamız gerekli, işlem bittikten sonra “tamam(ok)” ile kapatın pencereyi.

Şimdi “Ekle(insert)” , "sesler ve klipler(movies ans Sounds)" takip ederek "dosyadan ses(sound from file)" seçin.

Ses dosyasını seçin, unutmayın WAV olmalı…

Dosya eklendikten sonra karşınıza bir pencere gelir, “otomatik olarak(Automatically)” seçin

Ses dosyasını ekledik ve slaytın ortasında bir sarı çan şeki çıktı, üzerine gelin ve sağa basın,açılan menüden “Animasyon(custom animation)” girin

Sağ tarafta açılan animasyon penceresinden eklediğimiz ses dosyasının üzerine gelip sağa basın ve efekt seçenekleri(effect options) girin.

Burası önemli bir nokta aşağıdaki resimde kırmızı kare içine aldığım yerdeki “sonra(after)” yazan yere tik koyun ve ordaki boşluğa sunumunuzun toplam slayt numarasını yazın, yani sunumunuz 40 slayt ise toplam oraya 40, 856 slayt ise 856 yazın böylece eklenen ses dosyası hiç durmayacak ve toplam slayt sayısı sonuna kadar çalmaya devam etcek(bunun hakkında sıkıntı çekenler oluyordu)

Son olarak sarı çan işaretinide saklamak için şunu yapın, yukardaki “ses ayarları(sound settings)” sekmesine girdikten sonra aşağıdaki resimde işaretlediğim, “hide sound icon” ile başlayan cümlenin başındaki yere bit tik koyun ve tamam diyip kapatın.

Aslında ses dosyasını gömmekten biraz fazlasını yaptık ama hepsi birbirine bağlı şeyler, ses dosyasını ekle ile ekledikten sonra sesin hiç kesilmemesi için toplam slayt numarasını yazdık ve böylece müziğimiz sunumun sonuna kadar çalmaya devam etti ayrıca görüntüyü bozmaması açısından sarı renkli çanı sakladık.
Kolay Gelsin

ereglili
04-05-2007, 13:22   |  #9  
Üye
61 mesaj
asimileci
eger mp3 ü wav a çevirmek istiyorsan program ismi verebilirim

mp3-2-wav programı

ismi belirtebilir misin?

ereglili
04-05-2007, 13:26   |  #10  
Üye
61 mesaj

belirtilmiş zaten..pardon :):)

adem_1597
05-05-2007, 17:50   |  #11  
Taze Üye
1 mesaj

ya çanı saklayamadım ben yarım edebılırmısınız ya :S

ereglili
08-05-2007, 08:09   |  #12  
Üye
61 mesaj
sgungul
Powerpoint programında sunumun içine nasıl müzik gömülür onu anlatmaya çalışacağım, öncelikle powerpoint’e müzik eklemek ile müzik gömmek arasındaki farkı söylemekte fayda var, sunuma müzik eklemek aslında fazla bir şey ifade etmez çünkü hazırladğınız sunumu başkasına gönderirken müzik dosyasınıda ayrıca göndermeniz gerekir yani 2 dosya gönderirsiniz(powerpoint dosyası ve ses dosyası) fakat müziği içine gömerseniz ses dosyasını göndermenize gerek kalmaz sadece powerpoint sunumunu gönderirsiniz ve sesli olarak sunumu izlerler.

Powerpoint programının içine müzik gömmek için bilinmesi gereken en önemli şey ses dosyasının WAV uzantılı olmasıdır, yani çok kullandığımız MP3’ler powerpoint sunumunun içine gömülmez(yanlış anlaşılmasın eklemekten bahsetmiyorum), gömmek için “wav” uzantılı ses dosyası olması gerekmektedir ya da MP3’ler bir dönüştürü ile wav’a dönüştürülüp gömülmesi gerekir.

Bunu dedikten sonra isterseniz başlayalım

Öncelikle “araçlar(tools)” girerek aşağı doğru açılan menüden “seçenekler(options)” seçelim.

Açılan pencereden “Genel(general)” girerek “KB” önündeki sayıyı yükseltelim, bu değer içine gömeceğimiz ses dosyasının(wav) limitini gösteriyor, ekleyeceğimiz ses dosyasını örneğin 10MB ise buraya 10.000KB yazmamız gerekli, işlem bittikten sonra “tamam(ok)” ile kapatın pencereyi.

Şimdi “Ekle(insert)” , "sesler ve klipler(movies ans Sounds)" takip ederek "dosyadan ses(sound from file)" seçin.

Ses dosyasını seçin, unutmayın WAV olmalı…

Dosya eklendikten sonra karşınıza bir pencere gelir, “otomatik olarak(Automatically)” seçin

Ses dosyasını ekledik ve slaytın ortasında bir sarı çan şeki çıktı, üzerine gelin ve sağa basın,açılan menüden “Animasyon(custom animation)” girin

Sağ tarafta açılan animasyon penceresinden eklediğimiz ses dosyasının üzerine gelip sağa basın ve efekt seçenekleri(effect options) girin.

Burası önemli bir nokta aşağıdaki resimde kırmızı kare içine aldığım yerdeki “sonra(after)” yazan yere tik koyun ve ordaki boşluğa sunumunuzun toplam slayt numarasını yazın, yani sunumunuz 40 slayt ise toplam oraya 40, 856 slayt ise 856 yazın böylece eklenen ses dosyası hiç durmayacak ve toplam slayt sayısı sonuna kadar çalmaya devam etcek(bunun hakkında sıkıntı çekenler oluyordu)

Son olarak sarı çan işaretinide saklamak için şunu yapın, yukardaki “ses ayarları(sound settings)” sekmesine girdikten sonra aşağıdaki resimde işaretlediğim, “hide sound icon” ile başlayan cümlenin başındaki yere bit tik koyun ve tamam diyip kapatın.

Aslında ses dosyasını gömmekten biraz fazlasını yaptık ama hepsi birbirine bağlı şeyler, ses dosyasını ekle ile ekledikten sonra sesin hiç kesilmemesi için toplam slayt numarasını yazdık ve böylece müziğimiz sunumun sonuna kadar çalmaya devam etti ayrıca görüntüyü bozmaması açısından sarı renkli çanı sakladık.
Kolay

dediğiniz işlemi harfi harfiyen yaptım ama bu sefer wav uzantılı olunca, müzik hiç çalmıyor ve hazırladığım sunum baslangıcta donuyor.. bunu mp3 ile deniyorum sorunsuz çalışıyor... ne yapmalıyım?

berill
10-06-2007, 16:12   |  #13  
Taze Üye
1 mesaj
semsa
Cevdet_Solmaz
Power Pointte slayt hazırladım. Slayta müzik eklemek istiyorum ve ekleyip başkalarına gnderdiğimde onlarda da müzik çalsın istiyorum. ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.Yaredımlarınız için şimdiden teşekkü
asimileci
11-06-2007, 09:04   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

wav a çevir sonra kullan

burada mp3-wav çeviri programı var bedava

TuncaBozkurt
12-06-2007, 17:41   |  #15  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj
adem_1597
ya çanı saklayamadım ben yarım edebılırmısınız ya :
1.Çana sağ tıklayın.
2.Ses nesnesi düzenle komutunu verin.
3.Slayt gösterisi boyunca ses simgesini gizle ye tıklayın ve Tamam ile kabul edin.

just01
15-06-2007, 09:42   |  #16  
Üye
62 mesaj

arkadaşlar ben bu çan resmini kaldıramıyorum..çan üzerine sağ tıklıyorum ses nesnesi düzenle den durdurulana kadar dön''den başka bir buton yok..yardım ederseniz sevinirm..birde geçiş efektlerinde çeşitlilik nasıl sağlayabilirim..

pascalya
01-10-2007, 21:30   |  #17  
Taze Üye
1 mesaj

çok çok çok çok teşekkürler arkadaşımm...eline sağlık süper bi açıklama olmuş...tekrar tşkler..

emre_bjk
08-03-2008, 14:04   |  #18  
Taze Üye
1 mesaj

slayta müzik eklemeyi biliyorum ama diherlerindede başta çalıyor onu nasıl yapabiliriz yardımınız gerekiyorGeek

landscape84
27-10-2008, 18:48   |  #19  
Taze Üye
1 mesaj

Benim de yüksek lisans sunumum için çok acil yardıma ihtiyacım var windows movie makerda çok yeni olmama rağmen video efektlerini çok beğendim acaba power pointten movie maker a ya da movie makerdan power pointe geçiş yapmam mümkün mü mümkünse nasıl yapabilirim???Üzgün şimdiden çok sağolun iyi çalışmalar...