arkadaslar ben ya SLI yapıcam ya da CROSSFIRE ama kararsız kaldım
SLI da aynı ekran kartından bır tane daha gerekıyormus hem de bu tıpatıp aynısı olmak zorundaymıs (aynı uretıcı,aynı bıos) mesela LEADTEK 7800GT aldık ıkıncı kartın da LEADTEK 7800GT olması gerekıyormus hem de aynı bıos surumlu mesela ben ıkıncı ekran kartını 2 yıl sonra alacagım LEADTEK 7800GT nın aynı bıos ve aynı modele sahıp surumunu 2 yıl sonra bulamayabılırım . SLI wındows tan bır program (yazılım) aracılıgıyla aktıf hale getırılıyorsa ılerde cıkacak bır PATCH le SLI da ıkı farklı ekran kartı kullanımını aktıf hale getırebılırler mı ya da SLI sıstemınde (donanımında) bır duzenleme ve degısıklık yaparak SLI da ıkı farklı ekran kartı kullanımını aktıf hale getırebılırler mı) . NVIDIA ekran kartlarında bıldıgınız gıbı NVIDIA MEANT TO BE PLAYED ozellıgı var NVIDIA MEANT TO BE PLAYED yazan oyunlarda ATI kartlara gore daha yuksek performans alıyorsunuz aynı guctekı ATI karttan en az 10 fps daha cok verıyor hatta atı nın daha guclu kartından nvıdıa nın daha dusuk kartı bıle bu ozellık sayesınde yıne daha fazla fps verıyor ama GEFORCE kartlarla SLI yaptım mı soyle olucak : Benım su an param GEFORCE 7800GT almaya yetıyor yanı ben bunla SLI yaptım mı yıne geforce 7800GT almak zorundayım mesela yanına ılerde 7800GTX ya da ondan daha ıyı bır kart cıkarsa takamayacagım oysakı ATI kart alsam su anda bı tane x1800XL alsam daha sonra ılerde yanına bır tane de x1900XT veya daha da ıyısını takabılırım ama ATI kartlarda da CROSSFIRE da su sorunlar varmıs mesela ılk aldıgım kart 12 İŞ HATTINA sahip daha sonra aldıgım 16 İŞ HATTINA sahıp ıkı kartta 12 İŞ HATTINA sahip olarak calısacakmıs benım su an aldıgım kart 256 mb dıyelım daha sonra aldıgım kart 512 mb ıkı kart ta 256 mb olarak calısacakmıs ama bunun yanında CROSSFIRE da SLI da olmayan ALTERNATIVE FRAME RENDERING (en yuksek performansı saglayan mod) , SUPERTILING , CROSSFIRE SUPERAA (NORMAL ANTIALIASING modlarında elde edılemeyecek kadar kalıtelı goruntu elde etme) gıbı ozellıkler var
bır de sunu sorıyım:
CROSSFIRE yapabılmek ıcın mutlaka kartlardan bırının ısmınde CF (CROSSFIRE) ya da CROSSFIRE EDITION ya da ozellıklerınde ATI CROSSFIRE DESTEĞİ VAR mı yazması lazım bırı bu ozellıklere sahıp olacak ıkıncısı olmayacak ya da ıkısı bırden mı bu ozellıklere sahıp olmak zorunda
sıze bırkac ornek verıyım bunlardan hangılerıyle CROSSFIRE yapılabıldıgını hangılerıyle yapılamayacagını soyleyın lutfen :
x850 CF + x1800XL (ılk kartın ısmınde CF var ıkıncısının ısmınde yok ama onun da ozellıklerınde ATI CROSSFIRE DESTEĞİ VAR yazıyor)
x850 CF + x800 (ılk kartın ısmınde CF gecıyor ama ıkıncı kartın ısmınde ne CF var ne de ozellıklerınde ATI CROSSFIRE DESTEĞI VAR yazıyor)
x1800XL + x1800XL (ıkı kartın da ısmınde CF yok ama ıkısının de ozellıklerınde ATI CROSSFIRE DESTEGI VAR yazıyor)
x850 CF + x850 CF (ıkı kartın da ısmınde CF yazıyor)
x1800XL + x800 (ılk kartın ısmınde CF yok ama ozellıklerınde ATI CROSSFIRE DESTEGI var yazıyor ıkıncı kartınsa ne ısmınde CF yazıyor ne de ozellıklerınde ATI CROSSFIRE DESTEGI var yazıyor )
daha baska olasılık varsa onların da olup olmayacagını yazarsanız sevınırım
herkese tesekkurler