Beyler az önce kasamı açtım ve işlemci soğutucuya kağıt tuttum çekti kağıdı şaşırdım soğutucular üfler sanıyordum. Benim işlemci soğutucuda mı bir sorun var?
Soğutucu havayı çeker mi üfler mi?
pervane havayı işlemciye doğru üfleyecek yani seninki doğru çalışıyor
Ben üstü açık yazlık kasa kullanıyorum. Çıkardım kasanın yanlarındaki panelleri. Bütün fanları da söktüm attım. Şu anda sadece işlemci fanı çalışıyor.Bunun konuyla ne alakası var?Kasa da eski bir kasa. Bodrumda duruyordu. Pisliği yüzünden ya evden atılacaktı ya da pırıl pırıl olacaktı. Baktım toz başa çıkılabilecek gibi değil. Eğer banyo yapar da yaşarsan evde kalırsın dedim. 2 hafta önce her şeyi söktüm çıkardım. Sonra da kasayı bir güzel yıkadım. İşlemci fanı ve soğutucu toz içindeydi. Onu da bir güzel yıkadım.
Baktım power supply da toz içinde! Ulan dedim elin değmişken şunu da yıka! Biliyorum kuruduktan sonra çalışacağını. Söktüm Power Supply'ın kapağını bastım tazyikli suyu! Sonra da fön ile iyice kuruttum. Bir hafta boyunca da hiç kullanmadım. İyice kurudu. Sonra da kasaya monte ettim.
Kurdum harddiske de son sürüm Linux'u! Şimdi size o bilgisayardan mesaj gönderiyorum. Son şansını iyi değerlendirdi. Pırıl pırıl oldu ve şu anda canavar gibi çalışıyor:)))...
Not: Sizler böyle şeyleri denemeyin!
Beraber bir düz mantık kuralım.
Serinlemek için kullandığımız pervane ne yapar ? Havayı bize üfler.
Neden ? Bizi serinletmek için.
İşlemcileri soğutmak için kullandığımız soğutucunun amacı ne ?
İşlemciyi soğutmak.
O zaman havayı nereye üflemeli ?
İşlemciye.
Anlayacağın gayet doğal bir şey söylediğin. Arkadan hava alıp soğutmak için işlemciye üflemesi gerekiyor normalde de.