Soğutucu Ses Sorunu

Kamoonnn
03-05-2013, 21:21   |  #1  
Kamoonnn avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 24
607 mesaj

Arkadaşlar ben 1 hafta önce yeni bir işlemci soğutucu aldım : 

COOLER MASTER X DREAM I117 INTEL LGA 775/1155/1156 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Bilgisayarı ilk açtığımda hiç bir sorun yok sanki bilgisayar hiç çalışmıyormuş gibi. Ama yarım saat sonra işlemci soğutucu sanki sürtüyormuş gibi ses geliyor. O kadar fazla değil ama beni rahatsız ediyor. Ne yapmam lazım?

excel_mustafa
03-05-2013, 21:40   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 552
4,478 mesaj

ver garantiye gitsin.senin yapabileceğin pek bişey yok maalesef

Kamoonnn
03-05-2013, 21:42   |  #3  
Kamoonnn avatarı
OP Yıllanmış Üye
607 mesaj
Alıntı: excel_mustafa  
ver garantiye gitsin.senin yapabileceğin pek bişey yok
 Anladım. Sağol kardeşim

mhmt06
03-05-2013, 22:20   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj

böyle bişey için ne servisi??    yeni aldın biliyorum ama yapacağın şey, sistem boştayken işlemci fanını elinle durdurup, (1 saniye yeter fazla tutma.  bırakınca dönmezse elinle çevir bırak.)  rahatsız eden sesin işlemci fanından kaynaklandığınıdan emin olmak. fan çalışırken  titriyorsa balansı bozuktur. yeni bir fan alman gerekir. çalışırken titremeyen cinsinden. yada kalitesizse ortadaki mille temaseden kısımlar hemen aşınır ve ses yapar. çözüm kaliteli bir fan.

Kamoonnn
04-05-2013, 13:59   |  #5  
Kamoonnn avatarı
OP Yıllanmış Üye
607 mesaj
Alıntı: mhmt06  
böyle bişey için ne servisi??    yeni aldın biliyorum ama yapacağın şey, sistem boştayken işlemci fanını elinle durdurup, (1 saniye yeter fazla tutma.  bırakınca dönmezse elinle çevir bırak.)  rahatsız eden sesin işlemci fanından kaynaklandığınıdan emin olmak. fan çalışırken  titriyorsa balansı bozuktur. yeni bir fan alman gerekir. çalışırken titremeyen cinsinden. yada kalitesizse ortadaki mille temaseden kısımlar hemen aşınır ve ses yapar. çözüm kaliteli bir fan.
 Bu dediklerin olsa ilk açtığımda ses yapması gerekmez mi? Sonradan oluyor bu ses

DiamondMines
04-05-2013, 14:27   |  #6  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj
Alıntı: Kamoonnn  
 Bu dediklerin olsa ilk açtığımda ses yapması gerekmez mi? Sonradan oluyor bu

Nasıl bir ses oluyor? Fazla mı dönüyor yoksa bir yere mi sürtüyor? Video çekebilirmisin böyle olduğu durumda kısa bir örnek olsun bakalım...

Mert_00
04-05-2013, 14:46   |  #7  
Mert_00 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj

Dönerken sürtüyor mu yoksa hızlanınca sesi artmasına mı kızıyorsun?

Eğer sesi artmasına kızıyorsan Speed Fan'ı yükle belki bilgisiyarının içinde çok ısınan bir parça vardır. Bunu Speed Fan programıyla görebilirsin.

Kamoonnn
04-05-2013, 16:18   |  #8  
Kamoonnn avatarı
OP Yıllanmış Üye
607 mesaj
Alıntı: DiamondMines  

Nasıl bir ses oluyor? Fazla mı dönüyor yoksa bir yere mi sürtüyor? Video çekebilirmisin böyle olduğu durumda kısa bir örnek olsun bakalım...

Video atarım da şu anda yok o ses. Sürtülüyor gibi ses geliyor ama çok fazla değil. Galiba işlemci ısındığında soğutucunun fanı hızlandığı için çıkıyor. Normal midir bu?

mhmt06
04-05-2013, 22:23   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj
Alıntı: Kamoonnn  
 Bu dediklerin olsa ilk açtığımda ses yapması gerekmez mi? Sonradan oluyor bu

fan kaliteli değilse balansı bozuktur. atıyorum 1500 e kadar titremiyodur, geçtikçe titremeye başlyodur. 
mesela yavaş giden bir arabada tekerin balansının bozuk olduğunu anlamayabilirsin. ama belirli bir hıza gelince direksiyon hatta araba titremeye başlar. ses gelince fana elinle anlayabilirsin  dokunarak. titretiyorsa kesin ses yapar.
sürtünme sesinide ancak sürtünerek çıkarabilir :)    değen bişeyler yoksa kendi çerçevesine sürtüyodur,  yada yağsızdır.

Son Düzenleme: mhmt06 ~ 04 Mayıs 2013 22:27
Kamoonnn
04-05-2013, 22:29   |  #10  
Kamoonnn avatarı
OP Yıllanmış Üye
607 mesaj
Alıntı: mhmt06  

fan kaliteli değilse balansı bozuktur. atıyorum 1500 e kadar titremiyodur, geçtikçe titremeye başlyodur. 
mesela yavaş giden bir arabada tekerin balansının bozuk olduğunu anlamayabilirsin. ama belirli bir hıza gelince direksiyon hatta araba titremeye başlar. ses gelince fana elinle anlayabilirsin  dokunarak. titretiyorsa kesin ses yapar.
sürtünme sesinide ancak sürtünerek çıkarabilir :)    değen bişeyler yoksa kendi çerçevesine sürtüyodur,  yada yağsızdır.

Öyle titreme gibi bir ses değil. Herneyse yarın ses yine çıkarsa videosunu atarım. Sağolun