Solasta: Crown of the Magister Hakkında

Penetrator God
07-09-2023, 16:12   |  #1  
Penetrator God avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2022

Solasta: Crown of the Magister taktiksel bir fantezi RPG oyunudur. Oyun, Dungeon's & Dragons gibi klasik masaüstü rol yapma sistemlerinden esinlenmiştir ve bu mekaniklere dayanmaktadır. Savaş akışı açısından oyun biraz Divinity Original Sin serisini andırıyor. Bağımsız bir stüdyo olan Tactical Adventures tarafından geliştirildi ve bu onların ilk projesiydi. 27 Mayıs 2021'de çıkışını yapmıştır.

Oyun tipik bir fantezi evreninde geçiyor. Binlerce yıl önce, Manacalon'un elf imparatorluğu, dünyayı tanınmayacak şekilde değiştiren gizemli bir tufan tarafından yok edildi. Söylentilere göre bunun arkasında kötü bir tanrı vardı. Cesur kahramanlardan oluşan ekibimize, güçlü eserler aramak için düzenli olarak elf imparatorluğunun kalıntılarına giren keşif gezilerinden birinin kayboluşunu araştırma görevi verilir.

Solasta: Crown of the Magister, aksiyonun izometrik bir perspektiften gözlemliyoruz. Oyun sırasında dört kahramandan oluşan bir takımı kontrol ediyoruz. Oyuna ekibimizi oluşturarak başlıyoruz. Karakter yaratma ekranı birkaç farklı ırka örneğin insanlar, elfler, cüceler, hobbitler ve karakter sınıflarına savaşçı, hırsız, din adamı ve büyücü erişim sunar. Her birinin farklı özel yetenekleri vardır. Ayrıca kişiliği özelleştirme ve istatistikleri belirleme fırsatımız var.

Tactical Adventures stüdyosunun geliştiricileri, haritaların oynanış özgürlüğüne ve üç boyutluluğuyla çok uğraşmışlar. Oyun sırasında neredeyse her yere tırmanabilir ve uçabiliriz, bu da genellikle düşmanlara karşı avantaj elde etmemize yardımcı olur. Savaş sıra tabanlı bir sistemde oynanır ve başarı, bireysel karakterlerin yeteneklerinin uygun şekilde kullanılmasına bağlıdır. Çevreyi kullanmakta mümkündür. Örneğin sütunları veya duvar parçalarını yıkmak veya köprüleri yıkmak gibi ve benzeri etkileşimler yapabiliyoruz.

Işıklandırma ve karakterlerin boyutu gibi diğer faktörler de rol oynar. Işığı bir silah olarak kullanabiliriz, ancak bunu yaparken kahramanlarımızın konumunu da ortaya çıkarırız ve onları saldırıya karşı savunmasız bırakırız. Oyun ayrıca keşfetmek için küçük kahramanlar kullanmanıza da izin veriyor. Başkalarının ulaşamadığı yerlere ulaşabiliyorlar, bu çok yararlı olabilir, ancak aynı zamanda yalnız kalacak bir karakteri ölüme karşı savunmasız da bırakabilir. Solasta: Crown of the Magister oldukça fena olmayan 3 boyutlu bir grafik tasarımına sahip. Hem karakterlerin hem de mekanların tasarımları fantastik dünyayı iyi yansıtıyor. Oyun ortalama DLC paketleriyle beraber 50 saat bir oynanış sunmaktadır.