son av test ve gene G-DATA bır numara

nevrans
05-12-2009, 00:58   |  #1  
nevrans avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
390 mesaj

Ünlü bağımsız test şirketi Av-Comparatives tarafından yapılan bilinmeyen zararlılar testi sonuçlandı
Teste göre 4 tarama motorlu Trustport 1. oldu.Hatta bu sonucu her test birincisi G-Data ile paylaştılar.

1-)G-Data ve Trustport (Oran %99.8)
2-)McAfee ve Avira (Oran %98.9)
3-)eScan ,Symantec , F-Secure ve BitDefender (Oran %98.6)
4-)Kaspersky (Oran %96.7)
5-)ESET (Oran %96.5)
6-)Avast (Oran %96.3)

Kaynak: http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/pua/avc_pua2009.pdf

OSMAN BAĞÇEVAN
05-12-2009, 01:02   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Avira : 2
Kis :  4

: )
bana bu ikisi hiç gerçekci gelmiyor..Gdate yi tavsiye ederim :

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 05 Aralık 2009 01:03
PcMaKeR
05-12-2009, 01:10   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

bu nasıl test yaw.
Antiviri geçtim Symantec ile kaspersky ın özel sezgisel antivirus çekirdeği var. Hoş artık hepsinde var ama nedense alt sıralarda çıkmış.

nevrans
05-12-2009, 02:18   |  #4  
nevrans avatarı
OP Yıllanmış Üye
390 mesaj

g-data gecekten cok guzel bır yazılım avast ve bıtfender cıft tarama motoruyla baya ıyı bır ıs cıkartıyor ve bu testtede 3 yıldız aldı kaspersky ve nod 32 ıkı yıldızda kaldılar bu arada 2 haftadır nıs 2010 kullanıyorum gercekten cok beyendım nıs 2010 cok guzel bır yazılım olmus

hsngrms
05-12-2009, 02:37   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
401 mesaj

cracksiz serialsız yasal kaspersky kullanmaya basladık ya yerden yere vururlar .... :S
G DATA tek bir testte iyi cıkmıs olabilir ama bakin diger testlere sitede mesela bu testte kaspersky cok ADVANCED+ almıs ama G data çakmış
http://www.av-comparatives.org/i ... vc_removal_2009.pdf

Son Düzenleme: hsngrms ~ 05 Aralık 2009 02:47
arpanet
05-12-2009, 08:05   |  #6  
Yeni Üye
37 mesaj

Aslında g datanın başarılı çıkması sürpriz değil.Çünkü iki farklı antivirüs yazılımının aynı pc de olması demek.Haliyle birinden kaçan virüs mu hakkak diğerine yakalanıyor.Aynı şekilde g data kasperskynin veritabanını kullanması da tanımlanmış virüslerdeki başarısını kaçınılmaz hale getiriyor.Kasperskiyi de en büyük yapan bu muazzam virüs veri tabanı değilmidir.Ancak bu testler de bir kaç sorun var:
1.testler her daim tanımlanmış virüs dosyaları ile yapılır.Tanımlanmamış virüslerdeki gerçek başarı ölçülemez.Zaten tanımlanmış bir virüsü kaçırmış bir yazılımada güvenilemez.Kaldı ki günümüz teknolojisinde virüslerin bulaşmadan tesbiti çok daha önemlidir.İş işten geçmeden antivirüs bir şeyler yapmalı ve zararlıları bulaşmadan veya bulaştığı anda tesbit edebilmelidir.
2.Bazı antivirüs yazılımları belirli gruptaki zararlıların tesbitinde diğerlerinden daha iyidir.Avast root kitler eset autorun virüsleri gibi .Yani bir testte bulabileceği virüslerle yapılan çalışmada belli antivirüslerin öne çıkması kaçınılmazdır.o yüzden de bu testlere ortalama düzeyde güvenilmelidir.

bu yazdıklarıma istinaden sezgisel teknolojisi daha yüksek olan yazılımlarının kullanılmasını önereceğim.Bizim için artık eski virüsler çok sorun değil ama yeni çıkanlar veya eskilerin varyantları ciddi bir sorundur.İlave olarak ta en az false positiv vermiş olanlar kullanılmalıdır.

nevrans
05-12-2009, 12:21   |  #7  
nevrans avatarı
OP Yıllanmış Üye
390 mesaj

g-data tek bır testte ıyı cıkmıs bır yazılım degıldr nette gecmis yıllardakı testlerını ınceleyın cogunda hep avıra ıle bırlıkte bırıncılıklerı vardır av test dunyanın saygı duydugu ve guvendıgı tek testtır

Son Düzenleme: nevrans ~ 05 Aralık 2009 12:22
Kaya Erdoğdu
05-12-2009, 13:58   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,281 mesaj

Aviraya helal olsun ya 1. ya 2. oluyor her testte :)

Mustafa@PC
05-12-2009, 14:53   |  #9  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Alıntı: hasankir1401  
Aslında g datanın başarılı çıkması sürpriz değil.Çünkü iki farklı antivirüs yazılımının aynı pc de olması demek.Haliyle birinden kaçan virüs mu hakkak diğerine yakalanıyor.Aynı şekilde g data kasperskynin veritabanını kullanması da tanımlanmış virüslerdeki başarısını kaçınılmaz hale getiriyor.Kasperskiyi de en büyük yapan bu muazzam virüs veri tabanı değilmidir.Ancak bu testler de bir kaç sorun var:
1.testler her daim tanımlanmış virüs dosyaları ile yapılır.Tanımlanmamış virüslerdeki gerçek başarı ölçülemez.Zaten tanımlanmış bir virüsü kaçırmış bir yazılımada güvenilemez.Kaldı ki günümüz teknolojisinde virüslerin bulaşmadan tesbiti çok daha önemlidir.İş işten geçmeden antivirüs bir şeyler yapmalı ve zararlıları bulaşmadan veya bulaştığı anda tesbit edebilmelidir.
2.Bazı antivirüs yazılımları belirli gruptaki zararlıların tesbitinde diğerlerinden daha iyidir.Avast root kitler eset autorun virüsleri gibi .Yani bir testte bulabileceği virüslerle yapılan çalışmada belli antivirüslerin öne çıkması kaçınılmazdır.o yüzden de bu testlere ortalama düzeyde güvenilmelidir.

bu yazdıklarıma istinaden sezgisel teknolojisi daha yüksek olan yazılımlarının kullanılmasını önereceğim.Bizim için artık eski virüsler çok sorun değil ama yeni çıkanlar veya eskilerin varyantları ciddi bir sorundur.İlave olarak ta en az false positiv vermiş olanlar kullanılmalıdır.

G-Data Kaspersky'ın veritabanını kullanmıyor. G-Data'nın arkasında Bitdefender ve Avast var ;)

seckin_kaya
05-12-2009, 16:31   |  #10  
seckin_kaya avatarı
Yıllanmış Üye
1,065 mesaj

BENCE AVİRA VE MSE . . . <

Burak Torun
05-12-2009, 18:33   |  #11  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
1,679 mesaj

G-Data'da indirmeyi kontrol etme olmasa çok güzel olur ama ne yazıkki var.

BESİKT-ASK
05-12-2009, 19:12   |  #12  
Yıllanmış Üye
102 mesaj

Ben bilgisayarı aldığımda içinde G-data vardı 1 yıl lisanslı kullanıyordum pc yi ne zaman taratsam virüs bulmuyordu daha doğrusu hiç bulduğunu görmedim bende kis 2009 yükleyip tarattım 15 tane virüs buldum ogün bugündür kaspersky dan baska bisey kullanmadım kullanmayıda düsünmüyorum.

VVVorgen
05-12-2009, 22:33   |  #13  
Yıllanmış Üye
149 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
G-Data Kaspersky'ın veritabanını kullanmıyor. G-Data'nın arkasında Bitdefender ve Avast var ;)
2 yıl önce Avast ve Kaspersky veritabanını kullanıyordu ancak şu anda değiştirmişler BitDefender ve Avast rol oynuyor. İki tarama motoru ile birinci olmuyorsa ayıp bence ona :)

ECHELON_
05-12-2009, 22:41   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

gdatanın 1. çıkaması çok ilginç deil çünkü adamlar hatırladığım kadarıyla 3 farklı vırus arama motorunu kullanıyor hiç kullanmadım ama bu da demektir ki oldukça kasar pc yi gdata

Kruis
05-12-2009, 23:41   |  #15  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

eScan ve F Secure Kasperky i geçiyorsa bu testte tarafsızlık söz konusu diyemeyiz.Hangi firma o siteye iyi para verdiyse onu birinci yapmışlar :)

OSMAN BAĞÇEVAN
05-12-2009, 23:52   |  #16  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: BESİKT-ASK  
Ben bilgisayarı aldığımda içinde G-data vardı 1 yıl lisanslı kullanıyordum pc yi ne zaman taratsam virüs bulmuyordu daha doğrusu hiç bulduğunu görmedim bende kis 2009 yükleyip tarattım 15 tane virüs buldum ogün bugündür kaspersky dan baska bisey kullanmadım kullanmayıda düsünmüyorum.
(daha varda , göstermek istemedim :))

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 05 Aralık 2009 23:52
nevrans
06-12-2009, 14:16   |  #17  
nevrans avatarı
OP Yıllanmış Üye
390 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
(daha varda , göstermek istemedim :))
bende cok arastırdım gecen sene g-data 2010 lısanslı aldım osman beyınkı gıbı bendede cok vırus buldu cok saglam bır antıvırustur G-DATA lutfen kotulemeyelım nette gecmıs yıllardakı tum testtlere bakıp arastırın kac tane bırınclıgı var bu yazılımın ve hatırlarsanız forumdan arkadasımız  pc maker tum yazılımları bu yaz test etmıstı oda g-data begenmıstı avast ve bıtfender ıle tarama yapıyor cıft motorlu bır ucak gıbı guclu bır yazılım kaspersky ayarsız halıyle test edıyorlar sadece kaspersky deıl tum yazılımları ayarsız test edıyorlar dunyanın saygı duydugu ve guvendıg tek testtır av test kolay gelsın

Son Düzenleme: nevrans ~ 06 Aralık 2009 14:25