Son dönemlerin dev davasına MS de karıştı...

CHIP Online
14-09-2009, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google'ın başını çok ağrıtan son dönemlerin en çok tartışılan davasına şimdi de Microsoft karıştı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/son- ... -karisti_15159.html

Resimlerle: Google sahtekarı yakarı çabuk ele verdi

Google'ın milyonlarca kitabı tarayarak dijital ortama aktarma aktarma projesi engellerle karşılaşmaya devam ediyor. Amazon'dan sonra işe Microsoft da karıştı.

Microsoft'un iddiası ve itirazı oldukça basit. Google açılan dava sonucunda 125 milyon dolar ödemeyi ve gelirleri paylaşmayı kabul etti. Ancak bu dava, açılan bütün davaları birleştirdiği ve "Class action" adı altında yer aldığı için Google'a büyük bir yarar sağlayacak. Davaya katılmayan sayısız telif hakkı sahibi de davanın türü sebebiyle şimdi başvuru yapmazlarsa bir daha haklarını arayamayacak. Microsoft bunun hukuk sisteminden yararlanmak olduğunu söylüyor ve davanın şekline itiraz ediyor.

Google ise bu projenin insanlığın yararına olacağını söylüyor. Microsoft da evrensel ve her yerden erişilebilir dev bir kütüphane projesine itiraz etmediğini ama yasal bir boşluktan faydalanmanın kanunsuz bir yaklaşım olduğunu vurguluyor. Google'ın sadece 125 milyon dolara Amerika'da yayınlanan bütün kitapların haklarını satın almış olacağını belirtiyor.

Bu davanın geçmişini öğrenmek için Amazon ve Google davalık oluyor haberini okuyabilirsiniz.

Tüm konu: Son dönemlerin dev davasına MS de karıştı...

İzleyin: Google Earth harikası: Ships

Resimlerle: Google sahtekarı yakarı çabuk ele verdi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu dava nasıl çözülmeli?

toddler
14-09-2009, 20:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
220 mesaj

Vay be M$'e bak sen. Zorla IE'yi varsayılan yap, Bing'i varsayılan arama motoru yap sonra knunsuzluktan bahset. Cidden tebessüm ettim :D

Sanırım bu defa M$ haklı.

Fattur
15-09-2009, 05:31   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Vay be M$'e bak sen. Zorla IE'yi varsayılan yap, Bing'i varsayılan arama motoru yap sonra knunsuzluktan bahset. Cidden tebessüm ettim :D
Ha Ha Ha! Kendi yaptığın birşeyi sende varsayılan yaparsın ve o varsayılan değiştirilebiliniyor.
Ben genelde bu tip düşünenlerer Dar Zihniyet diyorum ama bu sefer demeyeceğim.Sonra gereksiz 10 sayfa tartışma oluyor..

Google Kapatılmalı...

frozen
15-09-2009, 10:25   |  #4  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

Google bu kaçamak kâr güdücü amaçlarından vaz geçmeli. Peşinde oldukları şeyin "Evrensel Kütüphane" olduğuna kesinlikle inanmıyorum. Zaman ilerlesin neler çıkacak hepimiz göreceğiz. Madem böyle birşey yapıyorsun, madem haklara hep saygı duyduğunu söylüyorsun, öde o zaman herkese parasını da görelim. Sözüm ona "DEV" şirketsen, böyle bir masraf sana koymaz herhalde? Hadi görelim bakalım, herkesin kötülediği MS'tan farkın ne imiş.

Ha pardon.. Son zamanlarda zaten bir farkı olmadığını hatta beterini yaptığını belli etti ya neyse..

Google'a olan sempatim gün be gün azalıyor.

Yönetim istifa.....?

toddler
15-09-2009, 11:20   |  #5  
Yıllanmış Üye
220 mesaj
Alıntı: Fattur  
Ha Ha Ha! Kendi yaptığın birşeyi sende varsayılan yaparsın ve o varsayılan değiştirilebiliniyor.
Ben genelde bu tip düşünenlerer Dar Zihniyet diyorum ama bu sefer demeyeceğim.Sonra gereksiz 10 sayfa tartışma oluyor..

Google Kapatılmalı...
Bana dayatma hakkını M$'e kim vermiş söylermisiniz?Windows'a para verdim diye diğer program ve uygulamalarını zorla kabul ettirmesini haklı çıkarmaz. Bunun adı dar zihniyetse ben dar zihniyetliyim. O halde M$ kapatılsın.

zaer
15-09-2009, 21:22   |  #6  
Üye
56 mesaj

SAÇMALIK
Size her yerden ulaşabileceğiniz bir kütüphane sunuyor ve siz suçluyorsunuz . ASIL DAR GÖRÜŞLÜ SİZLERSİNİZ
a

frozen
16-09-2009, 09:58   |  #7  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj
Alıntı: zaer  
SAÇMALIK
Size her yerden ulaşabileceğiniz bir kütüphane sunuyor ve siz suçluyorsunuz . ASIL DAR GÖRÜŞLÜ SİZLERSİNİZ
Bundan eminmisin?
Yazar olsaydın, aynı yorumu yaparmıydın? Ayrıca kütüphanesinin yanlı ve yönlendirici bir şekilde düzenleneceği hiç aklının ucundan geçmiyor mu ? Bu insanların amacı sana hizmet mi yoksa kazanmak mı?  Kazanacaksan, ödeyeceksin. Yapma denilmiyor, yapacaksan doğru yap, çakallık yapma deniyor. İşte ben burda sana dar görüşlü derim çünkü düşünmüyorsun ucu açık noktaları.