Başbakan Erdoğan, “Bizim tarihimizde kimsenin mukaddeslerine dokunmak, kimseye kendi inandığını dayatmak yoktur. Peki bize ne oluyor ki topraklarımız üzerinde yaşamakta olan insanları vahşice, rahatlıkla öldürebiliyoruz” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim tarihimizde kimsenin mukaddeslerine dokunmak, kimseye kendi inandığını dayatmak yoktur. Peki bize ne oluyor ki topraklarımız üzerinde yaşamakta olan insanları vahşice, rahatlıkla öldürebiliyoruz” dedi.
Meridyen Destek Derneğince, Hz. Muhammed'i bilimsel veriler ışığında tüm dünyaya anlatmak amacıyla hayata geçirilen “ http://www.sonpeygamber.info”
portalının açılış galası, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi. Galaya katılan Başbakan Erdoğan, Müslümanlığın doğuşunu anlatan “Çağrı” adlı filmin müziği eşliğinde, salonda bulunanların ayakta alkışlamalarıyla kürsüye geldi.
Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle çok hayırlı bir faaliyetin başlangıcı için bir araya gelindiğini dile getirdi. Bilgi toplumunun yeni araçlarından internetin, bilginin yeryüzündeki dolaşımını kolaylaştırırken negatif unsurları da beraberinde getirdiğine işaret eden Erdoğan, bu güçlü iletişim aracını bilginin doğru kullanımı için harekete geçirme zorunluluğu bulunduğunu vurguladı. Çünkü bu güçlü enstrüman karşısında milli ve manevi değerlerin aşınmasının sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını ve pek çok alanda kendini gösterdiğini anlatan Erdoğan, “Geçtiğimiz günlerde çok satan bir gazetenin Ankara'da başlattığı 'Temiz İnternet' kampanyasında bu sorunun altını çizdik. Toplumsal sorumluluk duyan herkes, gelecek nesillerin ruh ve beden sağlığını düşünmeye mecburdur” dedi.
İnternetin manevi değerler için bir yıkıma değil, bir uyanışa vesile olmasını sağlamak gerektiğini ifade eden Erdoğan, aksi halde bugün uç veren sorunların yarın hiçbir devletin, toplumun baş edemeyeceği sorunlara yol açabileceğini kaydetti. Başbakan Erdoğan, bilgi kirlenmesiyle internetin ahlaki çözülmenin aracı haline getirilmesinin, istismarın, şiddetin yaygınlaşmasının gelecek nesillerin beden ve ruh sağlıklarından sorumlu hiç kimsenin kabul edebileceği bir husus olmadığını da vurgulayarak, “Geçtiğimiz yıl dünyanın bütün ülkelerinde küresel bir soruna dönüşen karikatür krizi de göstermiştir ki dünyanın barışa ve adalete, diyalog ve iletişime en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde internet, uluslararası provokasyonların aracı olarak da kullanılabiliyor” şeklinde konuştu.
Böylelikle, aile kurumu başta olmak üzere toplumu ayakta tutabilecek milli ve manevi değerlerin yıkıcı saldırılara maruz kalabildiğini dile getiren Erdoğan, birçok suçun bu yolla işlendiğinin de polis kayıtlarıyla ortaya çıktığını söyledi.
Erdoğan, bu durumda bütün anne-babaların, bütün kurumların, toplumun bekasını tehdit eden bu araca yeni bir dikkatle bakması gerektiğini ifade etti. “İlahi vahyin taşıyıcısı, doğruluk ve ahlak timsali, rahmet elçisi Hz. Muhammed'in doğumunun kutlandığı anlamlı bir haftada bulunulduğunu” da hatırlatan Erdoğan, “O, farklılıklarımızın, kin ve nefret, düşmanlık ve çatışma kaynağı olmaması gerektiğini söyleyen, tarihi tecrübesinde bunun en parlak örneğini ortaya koyan güçlü bir mesajın sembolüdür” diye konuştu.
“Hz. Muhammed'in ahlakının Kur'an olduğunu” anlatan Erdoğan, “O'nun kişiliğinde İslam'ı, Kur'an'ı açık ve somut olarak her yönüyle görmenin mümkün olduğunu” ve “sevgiyi tanımak isteyenlerin Hz. Muhammed'e bakmaları gerektiğini” dile getirdi. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Tarih boyunca bu mesajın ulaştığı her yerde insanların malları, canları, dinleri, dilleri emniyette olmuştur. Bizim tarihimiz, medeniyet ve devlet tecrübemiz eşsiz bir ilham kaynağıdır. Bizim tarihimizde kimsenin mukaddeslerine dokunmak, kimseye kendi inandığını dayatmak yoktur. Bu anlayışın hakim olduğu coğrafyalarda bütün inançlar yüzyıllarca barış ve emniyet içinde yaşayabilmiştir. Peki bizi ne oluyor ki topraklarımız üzerinde yaşamakta olan insanları vahşice, rahatlıkla öldürebiliyoruz. Buna hakkımız yok.”