Sonunda buldum...!

Yetenek
19-04-2012, 22:19   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
508 mesaj

Uzun süredir bilgisaytarda kullandığım kulaklğımdan bir cızırtı gelip gidiyordu bende acaba kulaklıklı bozuldu diye düşünmeye başlamıştım ama başka aygotlarda yada bilgisayarlarda kullanınca hiç sorun yoktu. Az evet kafama dank etti ve sorunu buldum. Tam oyundan çıkmışım  internete girecem ses sonuna kadar açık ya kulaklıkta mausun topuzunu aşağı yukarı oynatınca bi baktımki tık tık ses geliyo. Sonra mausu oynattım bu seferdse aralıksız cızırtı geldi. Ve sorunu anlkadım. Kullandığım kablosuz mause bilgi göndermek için frekans yayıyor ve buda benim kulaklığımı etkiliyor olmalı dedim ve. Gerçekten de mausu kapatınca ses kesildi. Şimdi buraya kadar bilgi olarak paşlaşmak istedim. Yani kablosuz mausunuz varsa ve kulaklığınız varsa cızırtı duyabiliyorsuznuz...

Şimdi gelelim soruyo Ben bu sorunu nasıl çözeceğim... :)

Kapalı Hesap (230936)
19-04-2012, 22:26   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
771 mesaj

Valla kardeş, senin sorunun aynısından bende de vardı ama benim olay biraz farklı.. Dur bak anlatayım.. Bilgisayardan sevdiğim bir müziği dinliyordum. Baktım ortamda biraz gürültü var, bende kulaklığımı takarak dinleyeyim dedim müziği.. Müziğimi dinlerken kulaklığıma 5 sn aralıklarla bir cızırtı geliyor.. Alla allaa dedim içimden ne biçim birşeydir bu dedim ve sağ kulağımdaki kulaklığı çıkarttım. Bu arada annem çamaşır makinesine atmış çamaşırları.. Odadan makinenin sesi geliyor ve  makine, kazanı her dönderişinde benim kulaklığıma cızırtı geliyordu.. Artık makine sıkma moduna geçince kulağıma gelen sesi düşün artık :)

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (192257) ~ 19 Nisan 2012 22:28
LENO7
19-04-2012, 22:40   |  #3  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Kablosuz mouse dimi :)

Kapalı Hesap (203561)
19-04-2012, 23:36   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

tuhaf yavv ben de wireless mouse var ama sorun yok :D

Kapalı Hesap (153334)
20-04-2012, 01:36   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

o cizirti sesi aux veya line dan geliyor kapatirsaniz ses kesilir.ayrica cd rom dan gelen seside kapatin.

Yetenek
20-04-2012, 07:59   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj
Alıntı: Cpt. MacMillan  
Valla kardeş, senin sorunun aynısından bende de vardı ama benim olay biraz farklı.. Dur bak anlatayım.. Bilgisayardan sevdiğim bir müziği dinliyordum. Baktım ortamda biraz gürültü var, bende kulaklığımı takarak dinleyeyim dedim müziği.. Müziğimi dinlerken kulaklığıma 5 sn aralıklarla bir cızırtı geliyor.. Alla allaa dedim içimden ne biçim birşeydir bu dedim ve sağ kulağımdaki kulaklığı çıkarttım. Bu arada annem çamaşır makinesine atmış çamaşırları.. Odadan makinenin sesi geliyor ve  makine, kazanı her dönderişinde benim kulaklığıma cızırtı geliyordu.. Artık makine sıkma moduna geçince kulağıma gelen sesi düşün artık :)
Oda tuhafmış demekki makina dönerken manyetik alan oluşturmuş... :)

LENO7
Kablosuz mouse dimi :)

Evet kablosuz...

son_goku
tuhaf yavv ben de wireless mouse var ama sorun yok :D

Bilmem ben fark etttim :D

DETROID_35
o cizirti sesi aux veya line dan geliyor kapatirsaniz ses kesilir.ayrica cd rom dan gelen seside kapatin.

bilgi için teşekkürler fakat biraz daha açık olursanız çünkü tam olrak ne yapacağımı anlamadım...

LENO7
20-04-2012, 10:02   |  #7  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

DETROID_35

bilgi için teşekkürler fakat biraz daha açık olursanız çünkü tam olrak ne yapacağımı anlamadım...

sanırım ses ayarı denetiminden bahsetmiştir....orda Giriş, CD çalar, SW Birleş, Dalga gibi ayarlar var onları demek istemiş..

Yetenek
20-04-2012, 10:20   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj

Hımm olabilir evet bir kurcalayayım bakalım belki halledebiliriz...

dabbe1
20-04-2012, 10:20   |  #9  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

kablosuz kulaklıkta kanal değiştirmeyi denedin mi?

Yetenek
20-04-2012, 10:51   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj

Kulaklık kablolu...
Ayrıcana sorunu çözdüm şu şekilde oldu. Mausun alıcısını bilgisayarın önüne takmıştım hani siyal kalitesi yüksek olsu diye. Fakat buda sanıırm kulaklıkla s,nyal alıcı arasında bir etki oluşturdu... Sonuç olarak bende elindeki Kameranın yanında verilen Usb kablo uzatıcı aparatı ile  bilgisayrın arkasından önüme bir kablo çektim ve alıcıyıda oraya yerleştirdim... Sonuç olarak hem ses yok hemde mausun rapor oranını 500 yaptığımda takılmalar olmuyor...

Ama hala aklımda sorular var. Benim  bildiğim alıcı ile mause arasındaki sinyallar 4 bir yana yayılır bu nedenle kulaklığıma hala sğnyal gelmesi gerekirken neden sadece tek bir yönde yayılım oluyor...

DarkHellKnightX
20-04-2012, 12:39   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj
Alıntı: Yetenek  
Kulaklık kablolu...
Ayrıcana sorunu çözdüm şu şekilde oldu. Mausun alıcısını bilgisayarın önüne takmıştım hani siyal kalitesi yüksek olsu diye. Fakat buda sanıırm kulaklıkla s,nyal alıcı arasında bir etki oluşturdu... Sonuç olarak bende elindeki Kameranın yanında verilen Usb kablo uzatıcı aparatı ile  bilgisayrın arkasından önüme bir kablo çektim ve alıcıyıda oraya yerleştirdim... Sonuç olarak hem ses yok hemde mausun rapor oranını 500 yaptığımda takılmalar olmuyor...

Ama hala aklımda sorular var. Benim  bildiğim alıcı ile mause arasındaki sinyallar 4 bir yana yayılır bu nedenle kulaklığıma hala sğnyal gelmesi gerekirken neden sadece tek bir yönde yayılım oluyor...

Sinyal merkezinden uzaklaştıkça birim alana düşen dalga sayısı azalır. Alıcıyı uzaklaştırınca etkisi farkedilemeyecek bir seviyeye düşmüş olabilir.

Yetenek
20-04-2012, 12:40   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj
Alıntı: DarkHellKnightX  
Sinyal merkezinden uzaklaştıkça birim alana düşen dalga sayısı azalır. Alıcıyı uzaklaştırınca etkisi farkedilemeyecek bir seviyeye düşmüş olabilir.
Doğru bir yaklaşım aklıma yattı bu cevap. Teşekkürler...

ECHELON_
20-04-2012, 17:37   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

büyüksün reis