Sony Vaio Harddisk Problemi!!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
fatihferah
15-02-2005, 12:44   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
145 mesaj

Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 2 Hafta önce istanbul'da bir firmadan Sony Vaio VGN-A130B Modelini aldım.
Firma yetkilileri bana aletin orjinal Japon olduğunu söylediler.Gözümden o sırada dalgınlığın yüzünden kaçmış.Laptop'ın altına baktığımda Made By Usa/Canada Yazmakta..
Şimdi ben bu konuya pek takmıyorum da Aletin Harddiskinin
(Bios'a girdiğimde)Fujitsu olduğunu gördüm..
Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı?Bildiğim kdarıyla Sony Hdd Üretmekte.Acaba spot mal mı aldık?Lütfen konu hakkında bilgisi olan varsa cevaplasın?Eğer öyleyse ve firma yetkilileri bizi kandırdılarsa ne yapabiliriz?Mesela malı geri verebilir miyiz?
(16 Gün oldu alalı)...

Eyüp Korkusuz
15-02-2005, 12:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Fatih kardeş sony nin sitesine girip aldığın ürün hakkında bilgi görebilirsin soruna yanıt bulamazsan ordan yetkilelere mail atmayı dene...
Bence çok ilginç bi durum yetkililerin öyle deyip böyle olması şaşırtıcı. Garanti belgelerini kontrol et birde...

theironman
15-02-2005, 12:48   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

bir de öyle bir şey varsa bile geri verme süresi en azından 1 ay olması lazım, ama ilginç bir durum eyüp'ün dediği gibi...

fatihferah
15-02-2005, 12:54   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
145 mesaj

Şimdi abi Şirket görevlilerinin söylediklerine göre Sony Vaio'ları dağıtırken Her ülkeye belli modelleri gönderiyormuş..
Bu yüzden mesela sonystyle.com'da Laptop register bölümü var örneğin..Buraya kayıt olunurken Laptop'ın seri numarasını istiyor.Yazıyorum fakat kabul etmiyor.Bunun gibi bir çok Vaio özel sitelerde de kabul görmüyor benim alet.
Bu da çok enteresan..Buralara kayıt olamayınca aletin ne marka Hdd kullandığı hakkında bilgi alamıyorum..
Bilen varsa yinede bir araştırıversin..
Görüşlerinize açığım..Saygılar..

Eyüp Korkusuz
15-02-2005, 13:15   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Sen bu aleti alalı ne kadar oldu peki? Geri götürüp orada sana bunu satan herife anlat bakalım ne diyecek...

fatihferah
15-02-2005, 13:25   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
145 mesaj

Abi daha 16 gün oldu.Herife mail attım cevap yok.Şirkete mail attım cevap yok.
Peki geri almama gibi birşey söylerlerse ne yapabilirim?

fatihferah
15-02-2005, 13:30   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
145 mesaj

Birde bana bu aleti alırken ne orjinal Sony Vaio Yazılımlarını verdiler..(Vaio Media-Sonic Stage vs.vs.)Nede Windows Xp Pro Orjinal Cd'sini.Çok acele hareket ettik ondan dalgınlığa geldi.
Bunlarıda vermeleri gerekli öyle değil mi?
Yavf benim amacım laptop'ı geri vermek..Nasıl yapacağım bilemiyorum..

Eyüp Korkusuz
15-02-2005, 13:59   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Laptop u geri verebilirmisin fatih bilemem ama lisansını ve istediğin bütün bilgileri vermek mecburiyetindeler vaad ettikleri bütün herşeyi almalısın...
Tüketici hakları biliyorsun artık eskisi gibi değil ülkemizde ve bu tür firmalar tüketici hakları mahkemesinden falan tırsarlar biz aldığımız bi ekran kartını üst modeliyle değiştirecektik yapmadılar ama ağzın biraz laf yapınca hemen ikna oluyorlar bence sende biraz konuş hakkını savun sonuçta dünyanın parasını verip aldığın bi aleti kuru kuruya elde tutmak bi işe yaramaz...
Kolay gelsin...

fatihferah
15-02-2005, 14:02   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
145 mesaj

Teşekkürler dostum..Bakacağız artık..Buradanda herkesi uyarıyım.Sony Vaio alırken çok dikkatli olun.Sonra hevesiniz bir anda kayboluyor..

Eyüp Korkusuz
15-02-2005, 14:09   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Sen bi bak bakalım sonuçlarıda buraya yaz ama baskın olmayı öğren ürünü satarken kuzu gibi olan firmalar ürünü sattıktan sonra aslan kesiliyorlar ama biz tüketicilerin herzaman aslan olması şart çünkü onlar bizim paralarımızla zengin oluyorlar yani bize muhtaçlar...

fatihferah
15-02-2005, 14:18   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
145 mesaj

Valaha bende çok sinirliyim şu sıralar.Bakalım ne cevap verecek?
Olmazsa herifin kafasında parçalarım laptop'ı.Görürüm o zaman aslan kim?
Ben 2.600 Tık para verip almışım.

fatihferah
15-02-2005, 14:20   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
145 mesaj

Hepsinin hesabını sormassam namertim.Burada söylüyorum.
Zaten e-maillerime cevap vermemeleri en büyük yamukları.
Görecez bakalım..
Yazarım sonucu merak etmeyin.
Firmanın adınıda vereceğim sonucu alıyım.Ona göre kimse almasın o firmadan tüm forumlarda Yazacam Firmanın ismini Bekleyin..

Eyüp Korkusuz
15-02-2005, 14:39   |  #13  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Hadi kolay gelsin...

Gökhan Varişler
15-02-2005, 15:29   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

Tek yapman gereken aldığın yere götürüp durumu anlatman eğer bi sonuç alamassan hani geri almazlarsa hemen tüketici haklarına başvur onlar bu işleri çok iyi hallediyorlar Üstelik hiç bir ücret talep etmeden (sadece ufak bi bağış alıyorlar) mahkemeye bile veriyorlar sen sadece sonucu bekliyorsun.

fatihferah
15-02-2005, 18:45   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
145 mesaj

Deminden görüştüm arkadaşalar.
Teknik servis yetkilisiyle.Bana söylediği Sony'i bir Almanyadan alan Firmalar var birde Amerikadan alanlar.Biz Amerikadan ithal ediyoruz diyor.Amerikadan gelen modellerde fujitsu hdd Almanya'dan gelenlerde Hıtachı Hdd kullanılmaktaymış.Yani sony Hiçbir zaman Laptop Harddiski üretmemiş.Bunu diğer firmalarıda arayarak öğrendim.Hepside ya fujitsu ya hıtachı diyorlar.Tabiki Firmalara göre Amerikadan alan firma Fujitsu olur diyor Diğer firma Almanyadan aldığı için Hitachi diyor.
Ama enterasan nokta ki adam ben kek yerine koymaya çalıştı.Güya Bu Vaio'larda Xp'nin üzerine mesela Xp'yi kaldırıp Longhorn yükleyemeyecekmişiz.Çünkü Hotkey adlı yazılımda Vaio'nun Fonksiyonları Tuşları kayıtlı olduğu için tuşlar işlevini kaybedecekmiş.
Örneğin S1 Butonu yada Volume butonları.Bunlar işlemez diyor benim firma.Birde XP Orjinal yazılımını Sony vermiyor diyor.
Sony Vaio'nun özel yazılımları yani Laptop üzerinde gelmesi gereken yazılımları (Bende Olmayanları için) söylediği laf:
Biz sana sattığımız Laptop'ın bize gelen ilk partisindeki modellerinde Sony bu yazlımları verdi fakat sana satılan partideki Laptoplarda bunlar yüklü gelmedi dedi.İsterseniz ben size bu programları bir cd'ye yükleyebilirim dedi.
Bende benim kafamı attırma karşında aptal mı var senin deyince 1 saniye sizi sosyal danışmana bağlayım dedi.Öyle deyince ben hepten kafayı yedim bana boşuna kimseyi bağlama kardeşim ben maldan memnun değilim geri vereceğim dedim.O da peki ozaman getirin dedi..
Şimdi iki arada bi derede kaldım arkadaşlar.
Bir diğer bunlara rakip firmanın bana söylediği ise:
Bu senin Laptop'ı aldığın firma Vaio'ları Usa'dan getiriyor aslında getirdiği bu malları Türkiyede satması kesinlikle yasak dedi.
VGN-A130B Modeli Türkiyeye anacak Bavul Ticareti ile girebilirmiş.
Bu firmada bu yolla getiriyomuş malları.Zaten biz yasak olduğundan VGN-A130B Modelini satmıyoruz.VGN-A197VP vs..Modelleri bizde mevcut ve Almanyadan İthal diyor.Tabiki birde fiyat sorunu var.
Bu firmanın aletleri benimkinden daha yüksek özellikler.60Gb Hdd 1.7Centrino Dvd-Rw gibi.Bu yüzden arada 1milyar fark oluyor.
Yavf kime inanıyım şaşırdım.Kimse demiyor ki Hdd Sony markası olmalı.Herşey net açık.Biri Alman Diğeri Usa.Hitachi olsa ne Fujitsu olsa Ne?
Şimdi dandik bir Xp Pro Lisanslı yazılımı alabilmek için sırf bu aleti geri verirsem aptallık olacak gibi.200Euro verip pekala alabilirim dışarıdan.
Sizce Ne yapayım?Görüşlerinizi Bekliyorum..
Saygılar Arkadaşlar..

Eyüp Korkusuz
16-02-2005, 08:46   |  #16  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Bence herşeyi bir lisans için yapacaksan yapma... Peki aldığın bu aletin garantisi falan nasıl sağlammı fatih...

fatihferah
16-02-2005, 16:09   |  #17  
OP Yıllanmış Üye
145 mesaj

Abi sağlam.2 Yıl garanti var.Teknik destekte herhangibir arıza oluşursa diyor getir makineni tüm arızayı 5 gün içinde tamir edip teslim etme garantisi veriyorum dedi.
Vallaa bende vazgeçtim.Hatta bu gün aradılar Vaio'nun eksik olan yazılımlarını hemen bir cd ile yolluyorum adresinize dedi.Telefonla bir saat teknik destek verdiler.Kafamdaki soru işaretlerini gidermek için.Tatmin edici oldu..Yanlış anlamalardan kaynaklanmış herşey.
Dediğim gibi değişen birşey yok.
Sony Hdd üretmiyor (laptop'larda)bunları Fujitsu yada Hıtachı markasından alıyor.
Zaten sony Laptop satışlarını ülkelere göre modellere bölmüş abi.
Europa-asia-usa-Usa/Canada..Benimki Usa/Canada olduğu için Fujitsu kullanıyor. Türkiyede Vaio satan diğer firmalardan bazılarıda Europa aldıkları için Hdd olarak hıtachı kullanılıyor.Yani No Problem.
Sadece bunu satarken bize yeterli açıklama yapılmamasından kaynaklanıyor.

fatihferah
16-02-2005, 16:21   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
145 mesaj

Xp Professional Cd'sine gelince..

Sony Aynı IBM Laptop'larda olduğu gibi Recowery Wizard Programıyla gelmekte.Program Hdd üzerinde gözükmüyor..Yani gizli.Program F10 Tuşuna entegre edilmiş.Sistemde herhangibir sorun olduğunda yada kullanmış olduğun Xp program artıkları yüzünden çöplük olduysa ve Format atmayı gerektiriyorsa Vaio buna izin vermiyor.Sistemin açılışında Boot ekranı gelmeden F10 Tuşuna basıyorsun Sistemi aldığın ilk günkü haline geri getiriyor.Formatı yasaklamasının nedeni Formatta bu recowery wizard programı silinirse tüm Vaio Media Applications'lar siliniyor.Tuş fonksiyonları falan...Aslında bu biraz saçma geldi bana çünkü recowery wizard'ın bir yedeği alınırsa bana göre bu sorun ortadan kalkar gibi.Ama Mesela Longhorn Piyasaya inince Sony bunu sitesinden yükleme imkanı sunuyormuş.Hani nasıl Xp Home'dan Proffessional'a yükseltme yapılıyor aynen bu şekilde Xp Pro Longhorn oluyor..Kısaca arkadaşlar soru işaretlerine cevap bulunca bir sıkıntı olmuyor.
Aleti herkese tavsiye ediyorum.Hem estetik bakımından,hemde kalite olarak bence çok tatmin edici.Fiyatları çok yukarıda ama şikayetler bakılırsa Sony Vaio'dan şikayet eden kimseye rastlamadım.Hdd meseleside bilgi eksikliğinden olduğuna göre sorun yok..
Sevgi ve Saygılarımla..
Yardımcı olan herkese teşekkür ederim..
Özellikle Eyüp abi Çok Teşekkürler ve Saygılar..

Eyüp Korkusuz
16-02-2005, 16:27   |  #19  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize. Sorununu hallettiğine sevindim ama notebookta genede TOSHIBA'dan şaşmamak lazım...
İyi çalışmalar...