soru bakınn!

beinn45
03-02-2009, 19:52   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
413 mesaj

arkadaşlar benım bılgısayr acılmıyordu.c:windows/system32/hal.dll dosyası bozuk bunun kopyasını yenıden yukleyın dıyordu benımde aklıma onarma geldi ama windows xp sp2 kurulu idi.bunu servıs kurmustu benım elımde ise windows xp professıonal vardı yanı sp2 degıldı sade windows xp dı. bunla onarmnayı denedım ama 34 dkkada kaldı dahada gıtmedi.burda benım cdmı bozuk yoksa sp2 nın ustune sade xp yı onardıgım içinmi arkadaşlar.

birde su sorum var servıs bır programla bılgısayr açılmıyorya format atacaktı bır cdyle bılgısayrın ıcındekı vrilerin yedeğini  aldı bılgısayrımı actıgımda new folder klasorunun ıcındeydi. arkadaslar bu programın ısmı nedır merak edıyorum bana bulabılırmısınız link lütfen.

balay80
03-02-2009, 19:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
108 mesaj

Senin Xp Pro yeniyse zaten sp2 dir benimki kendiliğinden sp2 kuruyor. Onarma yapma onarırken zaten kaybettiğin zaman yetmezmiş gibi bazen seninki gibi benimkine biranda duruyor veya reset atıyor.

Banned
03-02-2009, 20:20   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Basit xp kurulum cdsine entegre edebileceğiniz, birçaok cd den çalışan yazılım var. Bu yazılımlarsa sorunsuzca hardiske ulaşıp yedekleme işlemi yapabilirsiniz. Sorununza gelinde en basit çözümü hardiskinizi başka bir xp pro kullanılan bilgisayara ikincil olarak takıp, gizli dosya e sistem dosyalarını görünür hale getirdikten sonra onun system32 klasörünün içerisindekilerinin tamamını sizin windowsunuzdaki aynı klasöre kopyalayın, değişşinmi sorusuna evet deyin. Kopyalama bitince hardiskiniz kendi sisteminize takıp xp nizi kullanın.

_cypher_
03-02-2009, 21:44   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,389 mesaj
khramn
Basit xp kurulum cdsine entegre edebileceğiniz, birçaok cd den çalışan yazılım var. Bu yazılımlarsa sorunsuzca hardiske ulaşıp yedekleme işlemi yapabilirsiniz. Sorununza gelinde en basit çözümü hardiskinizi başka bir xp pro kullanılan bilgisayara ikincil olarak takıp, gizli dosya e sistem dosyalarını görünür hale getirdikten sonra onun system32 klasörünün içerisindekilerinin tamamını sizin windowsunuzdaki aynı klasöre kopyalayın, değişşinmi sorusuna evet deyin. Kopyalama bitince hardiskiniz kendi sisteminize takıp xp nizi kullanın.
bunu daha once denedin mi??

Banned
03-02-2009, 22:02   |  #5  
Banlandı
5,777 mesaj
_cypher_
bunu daha once denedin mi??
yapmadığım ir işlemi taviye etme imkanım varmı? Denemedim defalarca eksik dosya uyarısı veerek açılmayan sistemlere   bu şekilde işlem yaparak çözüm buldum.

_cypher_
03-02-2009, 22:21   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,389 mesaj
khramn
yapmadığım ir işlemi taviye etme imkanım varmı? Denemedim defalarca eksik dosya uyarısı veerek açılmayan sistemlere   bu şekilde işlem yaparak çözüm buldum.
aslında system 32 nin içinde donanım surucu dosyalarıda gelio eski suruculerle cakısmasın(kopyalamada değişmeyen) + hadi cakısmadı dielim o bilgisayarın suruculeri taşıdığın bilgisayara olmaz mavi ekran alırsın gibime gelio ama sen yaptım diosan teoride bişileri atlıoz belliki pratik bole bişi Alkış

Banned
03-02-2009, 22:28   |  #7  
Banlandı
5,777 mesaj
_cypher_
aslında system 32 nin içinde donanım surucu dosyalarıda gelio eski suruculerle cakısmasın(kopyalamada değişmeyen) + hadi cakısmadı dielim o bilgisayarın suruculeri taşıdığın bilgisayara olmaz mavi ekran alırsın gibime gelio ama sen yaptım diosan teoride bişileri atlıoz belliki pratik bole bişi Alkış
Bilgisayrda zaten kurulumda bile birçok sürücü entegredir (vistada 1 gb kadar gereksiz yazıcı vs. sürücüleri vardır). Önemli olan system32 içerisinde fazladan hangi sürücülerin olduğu değil, kendi sürücülerinizin olup olmadığı ve bunların kullanım için atanıp atanmadığı. Bu bilgiler regeditte ve pagefile.sys dosyasnda tutulur ki onarda system32 içerisinde değildir.  İşlemden sonra gereksiz dosyaları silmek istiyorsanız bunun için birçok yazılım mevcuttur.

beinn45
03-02-2009, 23:16   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
413 mesaj

saolun ama simdi benim cd bozukmu sp2 kurulu oldugundanmı yarıda kalıyor arkadaşlar