SORU BANKASI (Bilgisayarla ilgili soru&cevaplar)
:::::::::::::: SORU BANKASI (Bilgisayarla ilgili soru&cevaplar) :::::::::::::::
(Bilmemek ayıp değil;bilipte öğretmemek ayıptır)
Arkadaşlar bilgisayarla ve internetle ilgili örnek soru cevaplarla elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
şimdilik soru & cevap sayısı ( 6 )
SORU: bilgisayarı yeni aldım ram'ım 256 ama bilgisayarın ozelliklerinde 192 gorünüyor ne yapmalıyım?
CEVAP:Kullandığınız anakart paylaşımlı ekran kartı özelliğinden dolayı fiziksel belleğiniz ( RAM ) 256 - 192 = 64 mb kadarlık bir kısmını ekran kartına sağlamaktadır.
SORU: İnternet explorer porgramı ile sörf yaparken açılışta şifre koyabilirmiyiz?
CEVAP:Internet explorer da açılışa şifre koymak mümkün değil fakat sitelere yasak izin ayarlaması sırasında şifre sordurabilirsiniz, fakat ilk açılışta şifre istiyorsanız Netscape 8 versiyonunda kullanıcı tanımlama ve şifre giriş ekranı bulunmaktadır.
SORU: Bilgisayarımda 3 tane disk var c,d,f olmak üzere ben c ve d disklerini birlestirmek istiyorum bunu hangi program ile nasıl yapabilirim?
CEVAP:Bu işlem için Partiton magic programını kullanabilirsiniz.
SORU:bilgisayarımı her açtığımda windows güvenlik uyarısı çıkıyor.bu uyarının her, pc mi her açtığımda çıkmaması için ne yapmalıyım.
CEVAP:Karşılaştığınız uyarı sizi bilgilendirme amaçlıdır, güncel olmayan anti virüs programı, kapalı olan firewall veya otomatik update ile ilgili olan uyarılar sisteminizin güvenliği için size bilgi verir.
SORU:Ben kotalı adsl kullanıcısıyım ve son 2 aydan beri kotam benim dışımda artıyor ozellikle geçen ay ne kadar dosyaya indirdiğimi tek tek yazmama rağmen netten kotama baktığımdan indirdiğimden daha fazla indirmiş gozukuyor acaba bunun sebebi nedir? hata turk telekomdan mı yoksa başkası benim hattıma mı giriyo sorumu cevaplarsanız sevinirim
CEVAP:Merhaba, konu ile ilgili ilk olarak size ADSL erişim şifrenizi değiştirmenizi öneririm ve telekoma konuyu bildirmenizi öneririm.
SORU: Pc dergilerinin verdiği cd ler gibi web sayfa açılışlı cd yapmak istiyorum Nasıl yapabilirim?
CEVAP:Bu işlem için kayıt edeceğiniz cd de autorun dosyası oluşturmanız gerekmektedir bunu da hazır bir cd de autorun ı inceleyerek oldukça basit bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
SORU:
CEVAP:
SORU:
CEVAP:
SORU:
CEVAP:
SORU:
CEVAP:
SORU:
CEVAP:
SORU:
CEVAP: