elimizde orjinal vista var bunu 2 ayrı bilgisayara kurduk 2 sindede oem numaraları aynı microsoft nasıl oluyorda bunlardan diğerine korsan demiyor bunu tam olarak kim açıklayabilir
soru microsoft yazılımları
bende orjinal xp mi sadece 4 kişiye kurdum :)
4 ümüzde de artık kopya falan yazısı çıkıyor..
3. veya 4. kişide etkinleştirme yapamamıştım..Microsoft u arayıp , ''parça değişikliği yapmadım ,tek bu bilgisayarda kurulu işletim sistemim'' yalanını sölemek zorunda kalmıştım , tabi zamanında :)
teşekkür birde aynı pc ye orjinal sistem sınırsız şekilde yüklenebilirmi atıyorum kullandığım laptop hata verdi tekrar kurdum sonra bir daha .... başka bir bilgisayara kurmadım tabi ki...
aynı pc ye istediğiniz kadar yükleyebilirsiniz..
benim bildiğim kadarıyla belirli bir etkinleştirme sayısı vardır. tabi bu kutu ile alınan yani bilgisayarsız alınan kurulum paketleri için. ama oem ile gelen kurtarma dvd si ile yüklemelerde etkinleştirme sorunu yok. o yüzden yükleme sayısı önemli değildir.
ama siz şu anda eski bilgisayarınız için gidip bir lisanslı dvd alırsanız bunu 3 defa etkinleştirebilirsiniz. etkin bir windows 7 yada vista kullanıyorsanız başlat çalıştır a şu kodu yazarak kullandığınız keyin kaç etkinleştirme hakkı kaldığını öğrenebilirsiniz.
KOD: slmgr.vbs -dlv