(Soru) Panda İnternet Security 2010

alpagun
30-11-2009, 14:39   |  #1  
alpagun avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
492 mesaj

Panda Software 22 Ekim de Windows 7  piyasaya sunulurken 1 yıllık promosyon key dağıtmıştı. Bunlardan bir adet edindim. Bilgisayarımda başka bir güvenlik programı olduğu için 'Kara günlere' diye saklıyordum. Dün denemek maksadıyla kurdum. Fakat maalesef kurulum sonrası bilgisayar ağırlaştığı gibi, ne güncelleme yaptı, ne de kendisi çalıştı. Güncelleme yaparken program kilitlendi. Bereket, bilgisayardan kaldırmak da sorun çıkarmadı.

Ne verilen seriali girebildim, ne de program doğru düzgün çalıştı. Halbuki Download sayfasında Windows 7 32/64 bit uyumlu olduğuu belirtilmiş.

Şu anda bilgisayar da MSDN sürüm 64 bir Windows 7 kurulu durum da. Bilgisayar gâyet güzel çalışıyor. Hiç bir program da kurulum esnasında ve sonradan problem çıkarmadı.

Panda İnternet Security hâriç...

Bu sıkıntı ile karşışaşıp, çözüm bulan var ise yardımını rica edeceğim.

Son Düzenleme: alpagun ~ 30 Kasım 2009 15:15
Kruis
30-11-2009, 14:43   |  #2  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

http://www.pandasecurity.com/hom ... /internet-security/ Buradan Try 'a tıklayıp gerekli verileri girerek indirebilirsin. Belki indirdiğin sürüm resmi sitesi değilde başka bir siteden olabilir.

Zamanında Panda yı da test etmiştim herhangi bir sorun olmamıştı.Fakat Panda sistemi yormakta onun altını çizeyim.Kasperky kadar sistemi kasar. Fakat sizinkisi aşırı olmuş.Daha önceki güvenlik yazılımlarını tamamen kaldırdınız mı.Hatalı kaldırdıysanız tekrar kurup your uninstaller ile kaldırıp panda kurunuz.

alpagun
30-11-2009, 15:12   |  #3  
alpagun avatarı
OP Yıllanmış Üye
492 mesaj

Panda Software sitesinden indirmiştim.  Önceki güvenlik yazılımı da bilgisyardan tamamen kaldırılmıştı. Gerek Program Files den, gerekse regedit kısmından kontrol ettim. Şimdi uyumluluk ayarları ile denedim. Bu defâ hiç kurulmadı. 'Error' uyarısı yaptı.

Panda, Avira ve Norton'a göre biraz kasar ama, benim karşılaştığım durum, bilgisayarın yavaşlaması değil. Güncelleme esnasında, hem kendisi kilitleniyor, hem bilgisayarı kilitledi.

Son Düzenleme: alpagun ~ 30 Kasım 2009 15:16
black_flood
30-11-2009, 20:14   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

anakart biosunu güncelle nadiren bios sürümünden yapıyor bu pisliği. onun haricinde kurduğun programlardın listesi lazım çakışma var sanırım windows güvenlik duvarını kapattıktan sonra kurmayı dene gerçi bende 3 tane güvenlik duvarı kurulu ve açık olmasına rağmen bir sıkıntı olmuyor. ama her  daim 3 üde açık değil sadeceinternette crack vs. araken açık aynı anda.

alpagun
30-11-2009, 22:11   |  #5  
alpagun avatarı
OP Yıllanmış Üye
492 mesaj

Bios'u internet üzerinden test ettim. % 96 oranında güncel olduğunu raporladı. Anakart'ın kendi sitesinden Bios güncelleme durumunu inceledim. En son 705 kb lık bir dosya koymuşlar. O da LAN ile alâkalı. Benim şu an internet bağlantısı ile ilgili bir problemim görünmüyor. Fakat Panda'nın güncelleme esnasında kilitlenmesi midemi bulandırdı.

İlgili dosyaı indirdim. içindeki 'AFUWİN' exe. yi çalıştırıp güncellemeyi dendim. Ancak 'Error' veriyor. Ayrıca ECS nin sitesinde 'bilgisayarınız stabil çalışıyorsa, güncelleme yapmaya uğraşmayın' diye bir uyarı da asmışlar.

İşin Türkçesi Bios güncellemeyi beceremedim. DOS üzerinden güncelleme yapmaya da cesaret edemedim. Şimdiye kadar Bios güncellemeyi hiç denemdiğim gibi, bu işi iyi bilen birisinden ayardım alama imkânım da yok.

Son çâre olarak, bilgisayarı yenden formatladığımda, ilk olarak Panda IS kuracağım. Eğer format sonrası da aynı haltı karıştırırsa, dediğiniz gibi Bios güncelleme istiyor olabilir. O zaman bir çâresine bakacağım.

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Kruis
01-12-2009, 00:03   |  #6  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj

Bios güncellemesinin bu konuda etki edeceğini sanmam.Misal benim güncel bios tarihim 2007 ye dayanmakta herhangi bir sıkıntı olmadı yazılımlar konusunda.Windows 7 kullanıcısıyım her türlü antivirüsü test ettim.Güncelleme sırasında muhtemelen çakışma var ya windows güvenlik duvarı tam kapanmadı yada başka birşey.Güncelleme esnasında kaynak izliyiciden update dosyasınınınmı cok kastıgını kontrol et.Ayrıca pandayı kur güncelleme işlemini bilgisayarını ağda güvenli modda açıp güncellemeyi ağdagüvenli modda yapmanı tavsiye ederim.Ondan sonra normal olarak bilgisayarını baslat tekrar güncellestirmeyi dene kasılma olacak mı.Olursa msconfigden gereksiz uygulamalrı sonlandır veya Hijackthis uygula.

alpagun
01-12-2009, 11:52   |  #7  
alpagun avatarı
OP Yıllanmış Üye
492 mesaj

Bilgisayar Q8300 işlemcili.
4 GB RAM var.

Buna rağmen, Panda IS kurunca restart ettiğinde açılış epey yavaşlıyor. İnternet bağlantısı sağlama normal zamanın 4-5 katı süre oluyor. Panda'yı çalıştırınca da hem program, hem de bilgisayar kiilitleniyor.

Daha evvel F-Secure kurulu idi. Hattâ kurulumdan sonra F-Secure IS ile birlikte  Windows defender ve Windows Güvenlik duvarı açıktı. Ben bunun farkında bile olmadım bir süre. Çünki bu sebepten bilgisayar hiç etkilenmemişti. F-Secure de en az Panda kadar RAM harcar.

Bence Panda'nın 2010 versiyonu hâla Windows 7 ile uyum sorunu yaşıyor gibi.

Temiz bir formt sonrası, bilgisayara hiç bir program kurmadan deneyeceğim. O zaman problem çıkarmazsa, PC ye sonradan kurduğum programların birisi ile çakışma ihtimâlini dikkate alacağım.

Son Düzenleme: alpagun ~ 01 Aralık 2009 11:54