Sorularım var...

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Substance
04-11-2005, 21:17   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

Asus - A8N-SLI - AMD MAINBOARD (64 BIT)- NForce4, DUAL PCIex16, D400, 8XSes, GLan, RAID, S.ATA, 1394 - (S. 939)

Bu anakartı almayı düşünüyorum. Fakat almadan önce uzun zamandır bir araştırma içindeyim ve sıra geldi siz konu hakkında bilgili kişilere soru sormaya :) Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

1) Bu anakarta takacağım ekran kartı, kesinlikle SLI desteklemeli mi? ATI X850Pro alacağım. Fakat ürün detayında SLI falan yazmıyor.

2) Bu anakart, DDR2 destekliyor mu? Epey bakındım ama bulamadım. Sürekli DDR-400 yazıyor. DDR2 destekliyorsa, DDR da destekliyor mu? Yani bendeki mevcut 1GB'lım RAM, DDR. Eğer DDR desteklemiyorsa, mecbur DDR2 RAM alacağım.

3) Bu anakart iyi mi?

Şimdiden teşekkürler :) Sorularım olursa buraya yazacağım.

Saygılar.

sehrikalp
04-11-2005, 23:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
543 mesaj

Bu karta takacağın ekran kartı SLI desteklemese de olur. Tek başına bir PCIe ekran kartı takabilirsin. Ama SLI destekli bir anakart alıp ileride SLI iki adet ekran kartı takmak isteyebilirsin. Böyle bir niyetin yoksa SLI olmayan bir kartta alabilirsin. Ama SLI kullanmayacağın zaman bu özelliği iptal etmelisin.

Bu anakart DDR2 desteklemez. Çünkü AMD DDR2 gerektirmez. DDR'la çalışır.
Üçüncü soruna şu linkte bir cevap bulabilirsin. Kullanmadığım için bilemiyorum.

Substance
05-11-2005, 01:23   |  #3  
OP Yeni Üye
22 mesaj

Çok sağ ol sehrikalp. Çok yardımcı oldun :) SLI kullanmayı düşünmüyorum, o zaman daha az para verip SLI desteklemeyen bir anakart alsam daha iyi mi olur? Herhalde daha iyi olur. SLI destekliyor diye 20 dolar fazla ödeyeceğime, 20 dolara 30 dolar daha koyar RAM alırım :) Neyse, sağ ol tekrar...

jaina
06-11-2005, 16:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Merhaba

Eğer Sli yapmayı düşünmüyorsan ki bence iyi düşünmelisin, bu anakartın Sli olmayan modellerini düşünebilirsin.
Kalan bütün özellikler aynı oluyor zaten.
Ayrıca o kartı alacağına 7800gtx almanı öneririm. Ayrıca ilerde Sli şansından olur. Bu kart şu an "piyasadaki" en iyi kart. ( Asusun yeni nesil kartları geldi ancak bu ay içerisinde piyasaya çıkacak, eh türkiyeye gelmesi ne zaman olur bilemiyoruz)

Onun dışında zaten ddr2 desteklenmiyor, elindeki ramleri kullanabilirsin.
Anakart oc yapmayacak kişiler için biçilmiş kaftandır.