Sorularım var !

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Uzumaki Naruto
07-11-2009, 20:40   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
220 mesaj

Arkadaşlar ben yaklaşık 2 senedir orta düzeyde pc kullanıyorum.Fakat yinede kendimi yeterli bulmuyorum.Hatta orta düzey bile denilemez.Sizlere birkaç sorum olucak yanıtlarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

1)Bilgisayarım hangi özelliklerini bilmeliyim.
2)Win 7'ye ne zaman geçmeliyim.
3)Hangi virüs yazılımını kullanmalıyım.
4)Hangi sistem optimizasyon aracını kullanmalıyım.
5)Overclock yapmalımıyım.Yapmalıysam nasıl ?
Unuttuğum soruları daha sonra sorucam :D
Teşekkürler ...

PcMaKeR
07-11-2009, 20:45   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Forumu bir güzel gez.
Donanım kısmından başla ilk önce.
Sonra yazılıma geç.

Burda milleti birbirine düşürecek kek bir soru var:
Aşırı fanatikler var çünkü.

Aradığın soruların cevabı forumda var. Lütfen araştır biraz. Hazırcı olmayı bırak pc de kendini geliştirmek istiyorsan eğer. Durmadan araştır. Ancak öyle geliştirirsin. Ahmetin mehmetin önerdikleriyle yola çıkarsan pc de bir adım bile ilerleyemezsin.

Arkadaş tavsiyesi olarak al bunu. Eleştiri olarak değil.

melen
07-11-2009, 21:00   |  #3  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

CHIP Test Merkezi'nde, 2009 yazılımları olarak, "Norton AntiVirus 2009" 1. olmuş.

Erhan Tiryakioğlu
07-11-2009, 21:02   |  #4  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj
Alıntı: IFo0LHaRDyI  
Arkadaşlar ben yaklaşık 2 senedir orta düzeyde pc kullanıyorum.Fakat yinede kendimi yeterli bulmuyorum.Hatta orta düzey bile denilemez.Sizlere birkaç sorum olucak yanıtlarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Teşekkürler ...

1 : Bilgisayrın Önce Donanım Sonra Yazılım Olacak ŞEkilde Tüm Özelliklerini Bilmelisin :)
2 : Hemen Win 7 Ye Geçmelisin
3 : Bu Sana Kalmış Ancak Kaspersky 2010 Önerilir
4 : TuneUP Utilies  2010
5 : Overclock Yapmamalısın Ve Önermemeni Öneririm :) Yinede SAna Kalmış Ancak Serdar Abinin Dediği Gibi Forumu Güzelce Dolaş Anlarsın ... Bende Böyle Uzmanlaşmaya Çalışıyorum ...

stalone
07-11-2009, 21:03   |  #5  
stalone avatarı
Yıllanmış Üye
264 mesaj

1-bilgisayarının temel donanımlarını,çalışma hızlarını,sürücülerini kurmasını,genel belli başlı sorunlarını bilmelisin.yani kendini bilgisayarının yerine koyup,nasıl kendine özen gösteriyorsan ona da öyle özen göstermelisin.zaten bunu başarınca bilgisayarının hakimi olursun.

2-Windows 7'ye şimdi geçebilirsin.Ama genel bir tabir vardır''ilk servis paketi çıkmadan Windows kurulmaz'' onuda uygulayabilirsin.Ama gerek yok.

3-Bu kişiden kişiye değişir.Ama ücretli olanlardan:
-Kaspersky Internet Security
-Norton Internet Security
-Eset Smart Security 4
-Avira Antivir Professional
Ücretli olmayanlardan:
-Avira Antivir Personal tavsiye ederim.

4-Forumda ve genelde en yaygın kullanılan optimizasyon aracı CCleaner'dır.İşini iyi yapar.Basit ve kullanışlı programdır.

5-Overclock(Hızaşırtma) genelde profesyonel olan ve donanımdan anlayan kişiler yapar.Bilmeyenler için tavsiye edilmez.Bilmiyorsan yapma derim.

Yardımcı olduysam ne mutlu!!!
Not:Soruların olursa özelden veya direkt sorabilirsin bana.

Erhan Tiryakioğlu
07-11-2009, 21:12   |  #6  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj
Alıntı: stalone  
1-bilgisayarının temel donanımlarını,çalışma hızlarını,sürücülerini kurmasını,genel belli başlı sorunlarını bilmelisin.yani kendini bilgisayarının yerine koyup,nasıl kendine özen gösteriyorsan ona da öyle özen göstermelisin.zaten bunu başarınca bilgisayarının hakimi olursun.
Arkadaş İyi Anlatmış Ancak Kendi Bilgisayarının Yerine Koyma Bu Sorunlara Yol Aç Ve Ardından Düğzeltmeye Çalış Böylece Unutmazsın Ben Böyle Yapıyotrum Bazen ...

mancukya
08-11-2009, 14:30   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

islemci, Ram, grafik karti vs vs
onu sen bileceksin ama tavsiye ederim.
Parali kullanmiycaksan tavsiyem Antivir, spybot bagisiklama icin sadece ve Antimalware 2 tanesi sadece arada tarama yapmak icin.
Ccleaner bana göre yeterli ama Advanced SystemCare bedava onuda kursan yeterli.
Bu konuyu donanim soran pc özelliklerini soran bir kisiyi asar o kadar basit degil oralara girmen icin erken ve sandigin kadarda basit degil.
Sana sYöledigim her program bedavadir ve sistem icin yeterlidir hic bir sounda yasatmaz ama clack (Crack) yani ilaclayarak baska parali yazilimlarida sana önerecekler ve iyi oldugunu yazanlar olucaktir.

Uzumaki Naruto
08-11-2009, 15:50   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
220 mesaj

Herkeze teşşekkürler.Verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı.

Kapalı Hesap (153334)
08-11-2009, 16:04   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Alıntı: IFo0LHaRDyI  

Teşekkürler ...

Arkadaşım senden daha iyi sistemler var daha kötüleride.Şimdi söyle düşünsek sana son model bir bilgisayar topladık diyelim amd 6 çekirdekli işelmci 1024 çekirdekli ati 5970 16gb ram asus su sogutmalı anakart 5milyarın gitti diyelim.Aradan 3 sene geçti aynı suan kullandıgın bilgisayara benzicek aldıgın bilgisayar.Yani burda anlatmak istedigim ne alırsansa al eskiyor ve üst modeli çıkıyor.Bilgisayarın dümesine bastıgında çalışıyorsa bozulana kadar seni tatmin etmeli ama ben oyun hastasıyım buz devri 4 çizicem dersen ya dedigim bilgisayar gibi son ürünleri al yada şuan sana ve bütçene uygun bir sisteme geç.Ama internete girip müzik film izliceksen boşu boşuna para sayma.
Bence sistem optimize araçları kullanma.Antivürüslerin hepsini dene hangisi bilgisayarında kasmazsa onu kur.overclock yapma.Win 7 hemen geç.Ayrıca sorun deil.

world_pc
08-11-2009, 19:55   |  #10  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj
Alıntı: HP-Tubos Melen  
CHIP Test Merkezi'nde, 2009 yazılımları olarak, "Norton AntiVirus 2009" 1. olmuş.