windows defender "trojandownloader:win32/renos.IO" uyarıs veriyor tümünü kaldır dediğimde kaldıramıyor
avira tararttığımda bu zararlı yazılımı bulamıyor nasıl silcem.
sorum var?
bilgisayarını güvenli modda tarat önce avira ile . eğer hala silemiyorsa kav kur ole tarat
Benim de başıma böyle bişey gelmişti. Combofix le bir tara pc'yi büyük ihtimal o siler
Edit
Senin için bir araştırdım . Bu virüs sürekli Pop-up reklamlar gösteriyormuş.Temizleme yöntemi olarak SuperAntiSpyware indir ve tarat bu program temizler.
Evet İsmailin değide olabilir. çünkü gizli dosyalardan oluşan bir virus çeşidi seninki sanırım
valla ms defenderin daha 1 kere bile sahte uyarı verdiğini görmedim uyarıları dikkate al silemiyorsada bilki sistemde başka bir kaynağı var. güvenli kiplen falanlan filanlkan uğraşmak istemessen pandayı denemeni öneriririm. kesin çözecektir.
Combofix işinizi halldedebilir:
* Combofix e tıkla ve çalıştır dos ekranı açılacak, işlem biraz sürecek yaklaşık 10 - 15 dak. gibi...
* Sonunda bilgisayarı resetlemesi gerekiyor sakın sen resetleme bırak o kendi yapsın burası önemli...
* PC yeniden başladıktan sonra hiç bir program çalıştırma combofix yine işlemine devam edecek buda yaklaşık 10 dak. sürer.
* Bittiğinde bir text dosyası açılacak ve yaptığı herşeyi döküm olarak verecek, buradan ne olup bittiğini öğrenebilirsin..