Sorun : (Bilgisayar kitleniyor.) Sorun neden?

alxasli
29-06-2009, 21:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Slm şimdiden yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür edeyim.
Arkadaşlar bu yazının tamamını okursanız sevinirim.Çünkü daha önce buna benzer sorunblarla ilgili konular açılmış ama ta olarak bu sorundan bahsedilmemiş.
Arkadaşlar
Bu sorunu ilk olarak birkaç gün önce oyun oynarken yaşadım.yaklaşık 2 saat oynadıktanbahsetsonra ekran karardı.pc kitlendi.bende reset çektim düzeldi. 1 kaç ssatsonra geri aynı sorun yaşandı ilk baş oyundan zannetim.başka oyun oynadım belirli bir süreden sonra yine sorun oluştu en düşük sistemli oyunda bile dondu.
oyuna girmesem bile donuyor.
bu sorun neden olabilir?hatta bi kaç gündür 10 dk içinde bile donuyor. donduktan sonra reset attıktan sonra açılıştya bile donuyor.
Bilgidsayar özelliklerim fazla da yüksek değil.bu sorun donanımdan mıdır?
internet bağlantım yok.trojen virüs filan yemişsem ondan mıdı?
ama eset nod32 bişey bulamıyo.
sonradan farkettim oynadığım oyunlarrdan biri bilgisayar sistemimden daha çok sistem gerekjsinmimi istiyormuş bundanmıdır.Ama yaklaşık 3 haftadır b u oyunu oynuyorum oyunu ilk açarken video card filan yazan bir uyarıdan başka bir sorun almadım. bu oyundan ve bu sorundan başka bir sorunda yaşamadım.ekran kartından filan olabilirmi çünkü çok düşük.bahsettiğim oyun pes2009dur.
şimdiden destek ekibinden,adminlerden,modlardan yardımları için çok teşşekkür ederim.

alxasli
29-06-2009, 21:05   |  #2  
OP Taze Üye
8 mesaj

bide ben bu bilgisayraı 1 seneden fazladır kullanıyorum böyle bir sorun yaşamadım yani bilgisayarı yeni almadım.

Ozan Can
29-06-2009, 21:12   |  #3  
Yıllanmış Üye
913 mesaj

kis veya nis 2009 veya avira ile taratsana bi onalrın sonucunuda paylaşda

alxasli
29-06-2009, 21:12   |  #4  
OP Taze Üye
8 mesaj

arkadaşlar lütfen yardım edin bilgisayar nerdeyse bir haftadır böyle delircem bilgisayarsız olmuo

Koray Kocaman
29-06-2009, 21:13   |  #5  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Kitlenme sorunu bariz olarak belli oluyor ki, ilk olarak tabiki yazılımsal olabilir.Sisteminizi onarmayı biliyorsanız bunu yapınız.Oynamakta olduğunuz oyunnun sistem gereksinimleri yetmiyor olabilir ki bunuda belirtmişsiniz zaten.Güncel bir antivirüs programı ile sisteminizi taratınz.Ad-Aware, CCleaner gibi programlar kullanıyorsanız sisteminizi mutlaka taratınız.Sorununuz devam ederse sistem geri yüklemede yapabilirsiniz.

alxasli
29-06-2009, 21:16   |  #6  
OP Taze Üye
8 mesaj

usta ama virüs yediğini zannetmiyorum.çünkü bilgisayar 3-4 gün kapalıydı tatile gitmöiştim geldim bişey yüklemedim öncesindede böle bir sorun yoktu. eğer donanım olarak yada ekran ayarlarıyla yada sistemden dosya silinmişse bununla ilgili yardımlarınız olursa sevinirim.ama yinede taratır verrim sonuçları bide benden sonra aileden birileri oturmuştur belki die tatile gittiğim günü bilgisayaraı geri aldım.bunuda belirtitim.

alxasli
29-06-2009, 21:18   |  #7  
OP Taze Üye
8 mesaj

usta bahsettim sistem geri yükleme yaptım.
Advanced windows careyle tarama yaptım sistem en iyileme oanarma yaptım.ama hala var neden olabilir.bide benim kasanın yan kapağı açık fandan veya toz girmiş olabilir fana yavaş dönmesinden filan olabilirmi.

alxasli
29-06-2009, 21:46   |  #8  
OP Taze Üye
8 mesaj

yardım bekliyorum arkadaşlar bilgisayrad alamam gere ken dosyalar var tüm işlerim siz chip ailesine bağlı lütfen yardım

alxasli
29-06-2009, 22:22   |  #9  
OP Taze Üye
8 mesaj

yanıtlarınıza yarın göz gezdireceğim teşkküler

Psychonaut968
29-06-2009, 22:40   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Buradan kesin bir sonuca varamazsak ve işin çok acil değilse(1-2 gün içinde gerkmiyorsa)yakınlardaki bir bilgisayarcıya ver kasayı,1 gün kalsın orada baksın düzeltsin.Şahsen benim eski PC arızalandığında öyle yapardım ben.

Son Düzenleme: Psychonaut968 ~ 29 Haziran 2009 22:40
ino6
07-07-2009, 23:07   |  #11  
Taze Üye
2 mesaj

Bende de aynı sorun var.Tarif edilen şekilde yapmaya caliştim ama Microsoft/panel filan deger ver diyorlar malesef paneli göremiyorum.Daha farklı seyler cıkıyor.Benimde Yardima İhtiyacım var CHİP :)

ino6
07-07-2009, 23:08   |  #12  
Taze Üye
2 mesaj

Deli etti bu xp beni ya : )

alxasli
08-07-2009, 15:08   |  #13  
OP Taze Üye
8 mesaj

slm [url=../kisisel/141556/]ino6[/url]
kardeşim ben sorunu çözdüm.
sorunu şöle çözdüm bilgisayarı söktüm ne kadar parça varsa temizledim bazılarını yıkadım özellikle fani iyice temizledim o sorun ısınmadan oluyor.fanı iyice temizle dikkat et ama temizlerken.