Konuya nasıl giricem bilmiyorum ama birkaç aydır bu sorunu çekiyorum ve bu bilgisayarı kardeşime vermeyi niyet etmişken bunu bile yapamıyorum.
Bilgisayarım normal açılıyor ama Windows(xp-pro)'ya geçince login olup kullanıcı giriş yapınca olay burda başlıyor artık : örneğin bir program yüklüyorum o akşam çalışıyor ama ertesi gün bir daha çalışmıyor(CorelDraw,Nero..). İşin ilginç kısmı neroda SmartStart dışında öteki Nero(Express,İmageDrive..)programları çalışıyor.Corelde ise Splash ekran bir saniye bile gözükmeden kayboluyor ve açılmıyor. Yeni bir harddisk alıp taktım, olmadı. Yeni sistemi yeni harddiske kurdum, olmadı. ram alayım diyorum veya anakartı değiştireyim.Ama önce size sorayım dedim. Yardımcı olan birisi çıkarsa çok sevinirim. Kardeşime hediye etmeye niyetlendiğim bilgisayar (Gigabyte 8IR,256 DDR ram,Nvidia Gforce MX400 Ekran, WinXp-pro)(şimdide Mplayer hata veriyor.kernel32.dll)
Sorun ne?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Arkadasım sorunun ne oldugunu bilmiyorum ama sorunun donanımdan kaynaklandıgını sanmıyorum.Ram almayı düsünüyorsan yetip yetmedigini basit bir yolla ögrenebilirsin.Ctrl+alt+del yapıp performas'ı sec.Orda sag alt kosede ayrılmıs bellek (K) kısmında sınır ve Toplam diye iki deger göreceksin.bu degerler birbirine yakınsa ram'in yetmiyordur daha dogrusu Toplam deger Sınıra yakınsa ram alman gerekiyor demektir.Bunu birde hata veren programları calıstırırken bak ne gibi deger degisimleri oluyor o zaman sınıra yaklasıyorsa bi buraya yaz ama dedigim gibi bundan kaynaklandıgını sanmıyorum.Forumu Bir süre daha takip et eminim soruna cevap alacaksın.Bazen bir konuya cevap verilmesi zaman alabiliyor.Kolay gelsin :)
sfc /scannow yapıp sistem dosyalarını doğrulamanı tavisye ederim.
lazrailefsanesi teşekkür ederim ama ne Görev Yöneticisindeki ram oynama yapıyor nede başka bir şey, sistem dosyasını doğrulamanın aradığım çözüm olduğunu sanmıyorum PaladinX çünkü eski harddiskimdeki sistemdede bu sorunu yaşıyordum, değiştirdim hdd yi yeni başka bir orjinal cd den sistem yükledim yine aynı sorun. Donanımdan kaynaklanan bir sorun olamazmı sizce?
Intel inf güncellemesini yaptın mı?
Anlattığından çıkardığım ya RAM 'de sorun var, yada sisteminde virüs/spy var.Öncelikle güvenli kipte birkaç program ile sağlam bir virüs ve spy taması yap.Tek pragramla tarayıp geçiştirme.Eğer sorun devam ederse kendi RAM 'ini başka bir bilgisayarda,başka bilgisayardaki sorunsuz çalışan RAM'i de kendi bilgisayarında dene.Bakalım ne olacak.Sonucuda buraya yaz...