Bu 6 aydır süren bir sorun. amasonuç sıfır. ilk başlarda bilgisayar ~2 hafta çalışıyorsonra açılışta siyah ekranda "windows xp'de .........eksik dosya yüzünden başlatılamadı" gibi mesajlarveriyordu onarmayla düzeltiyorduk. baktık olmadıbilgisayarcıya verdik yeni sata HDD taktılar. 1 ay kadarçalıştı (ufak tefek pürüzler çıkararak).Ardından gittikçe yavaşlamaya başladı. En sonunda isekullanılamayacak kadar yavaşladı ayrıca kendi kendine resetatıyordu. velhasıl tekrar bilgisayarcıya gönderdik.Ancak bu süreye gelene kadar defalarca format attım. Bilg.cıanakartı ve ramleri değişti. (format atılmasını istemediğimiçin eski anakartın aynısından taktı.) çokta fazlagitmedi, reset atması ve mavi ekranları sıklaştı bende powersupply'ı değiştim. birkaç saat çalıştı ardındantekrar mavi ekran ve yeniden başlatmada siyah ekranda “windows... eksik dosyası yüzünden başlatılamadı” mesajıverdi.
Bios'ta bellek ayarlarıyla oynadım ve sorunsuz açıldıve birsüre çalıştı. :D her maviekranda bios'u biraz kurcalayarak idarelik çalıştı. En son geçen hafta başka bir IDE hdd taktım(amacım harddiske format atarsam sorunsuz çalışırmıdiye denemekti.) formatta windows yüklemesine gelince bir mavi ekrandaha verdi. Çokta özlemiştim ya .
Ekran kartı hariç pc içinde herşey değişti. Sorunneden kaynaklanıyor olabilir? Yardımcı olabilirseniz
çokkkkkkmutlu olurum. Sorunu kendim halletmek istiyorum çünkü bilg.cıyagidince en aşağı 2 haftada geri gelmiyor. Ara arada olsaçalışıyor oda benim için büyüknimet oluyor. Ekte çakışan donanımları gösterenresim var. Çakışmaları gidermem için güncel sürücüleri yüklemem tavsiye edildi. Bunun için kullandığım hddye format gerekiyor, ancak ide hdd de format atarkende mavi ekran geliyor, acaba hdd nin sata ve ide olması farkedermi?
mavi ekranda :
1)STOP:0x0000007E (0xC0000005,0x805A04CA,0xF8A4CE34,0xF8A4CB30)yazıyor.
minidump dosyasını debug yaptığımdada "probably
causedby : HARDWARE (nt-2b0ec)" diyor.
2) STOP: 0x00000019 (0x00000020, 0xE1773410, 0xE1773440, 0x1C060216)
debug yapınca "probably caused by : ntoskrnl.exe (nt+60832)"
3) Bu sabahta STOP: C000021A {onarılamaz sistem hatası} Windows logon process sistem işlemi 0xC0000142 durumu ile beklenmeyen biçimde sonlandı (0x00000000 0x00000000) sistem kapatıldı.
Mesajını verdi. Ancak reset attığımda çalıştı.
Sistem Özellikleri
Asus P5GPL -X Se anakart
intel pentium 4 CPU 3GHz
512 MB Ram ( Aslında 1 Gb idi birini ben çıkardım)
Ati Radeon X-1550 series ekran kartı
ethernet ve ses onboard
Windows Xp Home Edition SP2