sorun pc'nin beni istememesimi?

SukiTuana
12-01-2010, 09:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Bu 6 aydır süren bir sorun. amasonuç sıfır. ilk başlarda bilgisayar ~2 hafta çalışıyorsonra açılışta siyah ekranda "windows xp'de .........eksik dosya yüzünden başlatılamadı" gibi mesajlarveriyordu  onarmayla düzeltiyorduk. baktık olmadıbilgisayarcıya verdik yeni sata  HDD taktılar. 1 ay kadarçalıştı (ufak tefek pürüzler çıkararak).Ardından gittikçe yavaşlamaya başladı. En sonunda isekullanılamayacak kadar yavaşladı ayrıca kendi kendine resetatıyordu. velhasıl tekrar bilgisayarcıya gönderdik.Ancak bu süreye gelene kadar defalarca format attım. Bilg.cıanakartı ve ramleri değişti. (format atılmasını istemediğimiçin eski anakartın aynısından taktı.) çokta fazlagitmedi, reset atması ve mavi ekranları sıklaştı bende powersupply'ı değiştim. birkaç saat çalıştı ardındantekrar mavi ekran ve yeniden başlatmada siyah ekranda “windows... eksik dosyası yüzünden başlatılamadı” mesajıverdi.
Bios'ta bellek ayarlarıyla oynadım ve sorunsuz açıldıve birsüre çalıştı.  :D  her maviekranda bios'u biraz kurcalayarak idarelik çalıştı.   En son geçen hafta başka bir IDE hdd taktım(amacım harddiske format atarsam sorunsuz çalışırmıdiye denemekti.) formatta windows yüklemesine gelince bir mavi ekrandaha verdi.  Çokta özlemiştim ya . Nasıl yani?
Ekran kartı hariç pc içinde herşey değişti. Sorunneden kaynaklanıyor olabilir? Yardımcı olabilirseniz
çokkkkkkmutlu olurum.Ağlıyor  Sorunu kendim halletmek istiyorum çünkü bilg.cıyagidince en aşağı 2 haftada geri gelmiyor. Ara arada olsaçalışıyor oda benim için büyüknimet oluyor.  Ekte çakışan donanımları gösterenresim var. Çakışmaları gidermem için güncel sürücüleri yüklemem tavsiye edildi. Bunun için kullandığım hddye format gerekiyor, ancak ide hdd de format atarkende mavi ekran geliyor, acaba hdd nin sata ve ide olması farkedermi?

mavi ekranda :
1)STOP:0x0000007E (0xC0000005,0x805A04CA,0xF8A4CE34,0xF8A4CB30)yazıyor.
minidump dosyasını debug yaptığımdada "probably
causedby : HARDWARE (nt-2b0ec)"
diyor.
2) STOP: 0x00000019 (0x00000020, 0xE1773410, 0xE1773440, 0x1C060216)
debug yapınca "probably caused        by : ntoskrnl.exe (nt+60832)"
3) Bu sabahta STOP: C000021A {onarılamaz sistem hatası} Windows        logon process sistem işlemi 0xC0000142 durumu ile beklenmeyen        biçimde  sonlandı (0x00000000 0x00000000) sistem kapatıldı.               
Mesajını verdi. Ancak reset attığımda çalıştı.
Sistem Özellikleri
Asus P5GPL -X Se anakart
intel pentium 4 CPU 3GHz
512 MB Ram ( Aslında 1 Gb idi birini ben çıkardım)
Ati Radeon X-1550 series ekran kartı
ethernet ve ses onboard
Windows Xp Home Edition SP2

Son Düzenleme: SukiTuana ~ 12 Ocak 2010 09:50
Dolumay
12-01-2010, 11:49   |  #2  
Taze Üye
7 mesaj

sorun neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama ben olsam balkondan aşağıya atmıştım o pc'yi şimdiye

stalone
12-01-2010, 21:39   |  #3  
stalone avatarı
Yıllanmış Üye
264 mesaj

bütün parçalar değişmiş yani sorunlular da değişmiş.ama yine neden bu sonucu verdi anlamadım ama ben o bilgisayarcıdan şüphelendim.çünkü benim başıma bir kere geldi.yapıyoruz diyerek paso sorun çıkardılar.en sonunda bende fırça çektim bilgisayarcıya kendim hallettim.bence hep aynı yerden aldıysanız parçaları o bilgisayarcı da sorun var.öyle şerefsiz bir şey bildiğini sananlar çok.ya da ekran kartı değişmemiş onda sorun vardır diyeceğim ama çok küçük ihtimal ve bir ekran kartı bu kadar sorun çıkarmaz.

stalone
12-01-2010, 21:41   |  #4  
stalone avatarı
Yıllanmış Üye
264 mesaj

arkadaşım birde sen temiz bir windows diskiyle mesela windows 7 enterprise ile(microsofttan indirilmiş sürüm) veya orjinal bir windows 7 ile dene.olmadı biz yine burdayız.tamam mı kardeşim?

SukiTuana
13-01-2010, 12:20   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

Cevaplarınız için teşekkür ederim.Göz kırpma Pc benim olsa çoktan parçalanmıştıherhalde :D maalesef ancak elimle darp uygulayabiliyorum, en son yaptığımdada elimi yaraladım. Ağlıyor
Stalone bendebilgisayarcıdan şüphelendim o yüzden iki ayrı bilg.cıya götürdüm. Başka da tanıdığım yok. Ama dediğin gibi birde windows 7 ile deneyeceğim . umarım sorun çıkmaz.

yucell
13-01-2010, 18:49   |  #6  
Üye
63 mesaj

bios update yapmayı denedin mi ?

SukiTuana
15-01-2010, 13:28   |  #7  
OP Taze Üye
3 mesaj

yucell bios update'i asus update programını kurup oradan yapmaya çalıştım. Ancak bağlantı hatası verdi, yapamadım. başka yolu daha varmış baktım ama daha önce hiç yapmadığım için açıkçası cesaret edemedim.

h4l0xx
30-01-2012, 23:43   |  #8  
Taze Üye
4 mesaj

Soruna çözüm buldunuz mu bilmiyorum ama nie bukadar uğraştınız ona ettiniz masrafa yazık masrafı geçtim duygusal olarakta iyi deill benimde başıma geliyor ama bukadar büyük değil di yine çok sinirimi bozuyordu ama tavsiye isterseniz Pc cennetine gönderin derim  :)