sorun üstüne sorun..

nonentity
16-08-2008, 23:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj

pc'im de saçma sapan şeler oluyor..
1.sorunum

pc açılışta f1 ile açmamı istiyor.. tabi bu istek her zaman olmuyor..aradabir istiyor..ama rahatsız edici bi olay.
pil den şüpheleniyorum..sorunumu nassilş çözerim?

2.sorunum

pc imde tüm dosya ve klasörlerin iconlarını değiştirmek istiyodum ve klasör seçeneklerine girip dosya türlerine girip ordan istediğim dosyaların ikonlarını değiştiriyordum..derken klasör seçeneğinin ikonunu değişemeyeceiğini farkettim.ve dedim bari eski ikonlara devam edeyim. eski ikonları yaptım.sonra normal bi şekilde dosyalarıma bakarken herhangi bi dosyayı açmak için çift tıklamak istediğimde dosya açılacağına "ara" ma penceresi açılıyor..ve dosyalar sağ tıklayıp aç demedikçe açılamıyor.bu sorun üyelerden bazı kişilerdende olduğunu forumlardan gördüm ama çözüm yazmamış kimse.
her neyse bn klsör seçenkelrine girip "klasör" yerine girip open kodlarını düzeltmeye girdim düzenleme etkin olmadığı için düzeltemedim.bari yeni bi kod ekliyim open kodu olarak.ekledim bişiler ismini open değilde "aç" diye yazdım..şimdi dosyaya çift tıkladığımda dosya gene açılmıyor "ara" penceresi a.çılıyor.sağ tıkladığımda ise iki tane aç menüsü mevcut oldu.biri orjinal diğeri bnm yanlışlıkla eklediğim menü:-).ama bu aç menüsünü klasör seçenklerine dönüp silemiyorum.
neyse hiç değilse sistem geri yükleme yapayım dedim düzelsin herşey.. sistem geri yükelemeye girdiğimde ise ekrana sistem geri yükeleme kapatıldı açmak istiyormusunuz diyor "evet" diyorum. sonrada bi pencerede sistem geri yüklemenişn açılacağı alan geliyor.aç diyorum uygula diyorum sonra hata olarak "sistem geri yükleme bir veya daha fazla sürücüde etkinleştirme/devre dışı bırakma yaparken bir hata ile karşılaştı.lütfen makinayı yeniden balşatın ve yedniden deneyyin" yazıyor.yeniden başlatım denedim gene olmuyor..
acaba ccleaner programı ve avg anti virüsüm kapanmasına neden olmuş olabilirmi?.onu da geçtim bu sistem geri yüklemeyişi nassil açabilirim.

3.sorunum

normal resim dosyalrına sağ tıkla düzenle dediğimde paint açılıyordu.ama artık açılmıyor.klasör seçenklerinden düzeltin felan diyo ama kodunu bilmiyorum.bilgisi olan varmı??

windows xp kullanıyorum. ekran kartım 64 mb. 256 mb ram. tüm güncelleştirmeleri tam.

Son Düzenleme: nonentity ~ 16 Ağustos 2008 23:26
TuncaBozkurt
16-08-2008, 23:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

1. Eğer ara sıra bilgisayarınızı F1 ile açmanızı istiyorsa, o zaman belirli aralıklarla bazı sorunlar oluşuyor demektir. F1 ile açmanızı söylediğinde aynı ekranda sorunu da yazar.

2. Bu konuda bir fikrim yok.

3. Düzenleme yapmak istediğiniz formattaki bir resim dosyasına sağ tıklayın Özellikler'i açın. Birlikte Aç'ın yanındaki Değiştir butonuna tıklayın ve bu formattaki resim dosyalarını açmak istediğiniz programı seçin. Seçtikten sonra Tamam'a tıklayarak her iki pencereyi de kapatın.

Eğer bunlar siz bir değişiklik yapmadan meydana geldiyse o zaman bir zararlı yazılımdan söz etmek mümkün. Bunun için bilgisayarınızı güvenli modda AVG Anti spyware(Ad Aware da olur) ve Kaspersky Internet Security ile taratın. Eğer Kaspersky Internet Security kullanmıyorsanız deneme sürümünü indirebilirsiniz.

flox13n
16-08-2008, 23:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
102 mesaj

1. floppy diskiniz bozulmuş olabilir. Kasayı aç elektrik kablosunu çıkart,F1 istemeyecektir.kasa sarsıldıysa, kablolar yerinden çıkmış olabilir.Tabi bios pilinde bitmiş olabilir.:d:d:DD:
2.Kurtarma cd varsa birdene ,yada xp cd sinden onarım yap.
3.Bu sorunda 2.ile birlikde sen bi onarım yap. umarım hallolur.(Sag tıklayıp istedigin programla aç çalışmıyorsa)

Son Düzenleme: flox13n ~ 16 Ağustos 2008 23:47
nonentity
17-08-2008, 18:33   |  #4  
OP Taze Üye
14 mesaj
tuncab
3. Düzenleme yapmak istediğiniz formattaki bir resim dosyasına sağ tıklayın Özellikler'i açın. Birlikte Aç'ın yanındaki Değiştir butonuna tıklayın ve bu formattaki resim dosyalarını açmak istediğiniz programı seçin. Seçtikten sonra Tamam'a tıklayarak her iki pencereyi de kapatın.
cevap verdiğin için tşkler..ama bn öle dediğini yaparak açılmasını demiyorum..
bi resim düzelticem diyelim sağ tıklayıp düzelt diyoruz ya,onun öle açılmasını istiyorum diye sormuştum..yoksa dediğini yaparak açıyorum ama pc de sorun olduğundan rahtsız edici bi durum..
kendi pc nden klasör seçenkerlşline girip ordan dosya türlerine girip paintin  ve .jpg içindeki kodlarını buraya yazsan süper olur:-)

paraportu
17-08-2008, 21:57   |  #5  
Yıllanmış Üye
181 mesaj

arkadaşlar 1. sorun bende de var format attım ama hala f1 istiyor biosun pili bitmiş derken şaka mıydı gerçekten bitmiş olabilir mi pc 4 senelik bir de bitmişse doldurulabiliyor muyuz?

nonentity
20-08-2008, 19:51   |  #6  
OP Taze Üye
14 mesaj

2. soruna çözüm bulalım yeter..
siz sadece kendi pc nizdeki klasör seçenkerlindeki istediğim kodları vericeksiniz o kadar ywhau:-)
klasör seçeneklerine girmeyi bilmeyenler; herhangi bi dosya açıp araçlar>klasör seçeneklerine basıyonuz ve dosya türleri bölümüne giriyonuz..
1. resime bakınız....

kendi pc nizden  "dosya klasör"ü ne basıp aşağıdaki gelişmiş tuşuna basıyonuz ve ordan bnm resimde olmayan seçeneği bana söleyin ve de hangi seçenek kalın yazılmış bana söleyin.. bnde find işaretli olduğu için saten sorun oluyor..open oplmalı ama yok işte silinmiş.. siz bana söleyin kodları yeter..

2. resme bakınız...

"klasör" yerine girip bnm resimde olmayan sçeneği söleyin ve de hangisi kalın söleyin yeter..

3. resime bakınız...

"sürücü" yerine girip ordan bnm resimde sanırım open eksik onun kodlarını söleyin bu kadar..:DGözünü devirmiş

inNteAcoME
21-08-2008, 03:26   |  #7  
Yıllanmış Üye
677 mesaj

1. pili her ihtimale karşı değiştirmeni öneririm.
2. çözümü ben de bilmiyor ve merak ediyorum ama geriyikleme yapabilirsen düzelo emin ol
3. arkadaşlara katılıyorum

PcMaKeR
21-08-2008, 15:30   |  #8  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

f1 istemesi hata uyarısını bildirir.
biosa girin standart yönetim kısmında Error kısmı var No error information gibi bir seçenek olmalı onu etkinleştirin.

2. si büyük olasılık virus. güncel antivirusle taratın.

3. cvplar yukarıda arkadaşlar sağolsun vermişler tşk ederiz.

ferroburak
23-08-2008, 03:17   |  #9  
Yıllanmış Üye
145 mesaj

2.si Windows un ezikliği.