Herkese selamlar. Beni tanıyan arkadaşlar tanır bu forumdan bayağı eski geçmişim vardır. Ancak iş-güç meselelerinden dolayı bırakın forumu kendi özel hayatıma bile zaman ayıramaz oldum. Neyse gelelim saadete.
2 senelik HD8600GT ekran kartım artık yetmemeye başladı. Bende bugün Kadıköy'den yeni, gıcır gıcır bir HIS HD 5750 ekran kartı aldım. Eve geldim, montajını yaptım ama oda ne görüntü yok. Yani kasa çalışıyor fanlar vs. ama ekranda görüntü yok. Eski 8600GT yi takınca hiçbir sorun yok.
Ekran kartı özelliklerinde en az 450w powersup istiyor. 5750 de ise 6pinli güç girişi var. Benim Psu ise Colors-it marka 550w (tabi yersen) 12V çıkışından 20A güç veren bir PSU. Şimdi şu 2 günlüğüne ekran kartını başka pcde deneyemeceğim.
Denemem gereken pcnin de en azından bir gerçek 600w olması lazım ki kıyaslama yapabileyim. Kendi min. sistem gereksinimlerinde 450w yazmasına rağmen, forumlardan okudugum kadarıyla millet 350w psu ile çatır çatır çalıştırıyor 5750yi. Benim dandirik 550w psu da versin versin 400w versin gene çalıştırması lazım makinayı eğer millet 350w larla açabiliyorsa.
Şimdi ben kafayı yemeden önce bi akıl verin. Sorun ekran kartımda olabilir mi? Daha 0 kutusundan çıkan bir malın kolay kolay bozuk olacağını sanmıyorum.
Psu yetersiz olabilirmi? Yüksek ihtimal ama millet nasıl çalıştırıyor orasu muamma?
Bugün bir bilgisayarcıya götürüp, yüksek PSU'ya sahip bir bilgisayarda takıp deneticem. Çevremde hiç adamakıllı PSU kullanan insan yok. Siz tahminlerinizi yazın, bakalım sonuç ne çıkacak...