bence lisansın bitmiş olabilir
Sorunu Çözenin Elini Öpeceğim
- 1
- 2
ozanaabbence lisansın bitmişHayır lisans bitmedi. Öyle şey mi olur ya. Kendi bilgisayarıma kuruyorum. Orjinal işletim sistemim, kaçak değil. İllagal işletim sistemlerini legal gibi yapan programlarla geçmiyorum windows doğrulamalarını. Sanırım sen en başta yazdığım şeyleri okumamışsın.
Disk kaç parçaya bölünmüş? Tek parça yapmayı dene.
ferroburakDisk kaç parçaya bölünmüş? Tek parça yapmayı dene.Söylediğini daha önce denedim. Bununla ilgili değil. İlgin için teşekkür ederim.
öncelikle el öpenlerin çok olsun,yalnız piyasada Toshiba ile ilgili sorunların epeyi artığını gözlemledim bu konu hakkında pek bilgim yok ama diz üstü bilgisayarların format olayı farklı özellikle toshibaların
Recovery Cd'si iLe kur Ancak Partiton'Ları siL Tek böLüm Ntfs olarak devam et. Sistem kurulduktan sonra 1 defa mahsus reset at . Ve programları tekrar dene ;) Neden bu kadar emin konustum anlatayım Hp Pavilion Dizüstü bilgisayarımda da Aynı recovery Dvd'si var bu sorun bendede vardı ama basit o da anlattıgım gibi.. Kolay gelsin.
bektashRecovery Cd'si iLe kur Ancak Partiton'Ları siL Tek böLüm Ntfs olarak devam et. Sistem kurulduktan sonra 1 defa mahsus reset at . Ve programları tekrar dene ;) Neden bu kadar emin konustum anlatayım Hp Pavilion Dizüstü bilgisayarımda da Aynı recovery Dvd'si var bu sorun bendede vardı ama basit o da anlattıgım gibi.. Kolay gelsin.Merhaba. Reset attan kastın bildiğimiz masa üstü bilgisayarlardaki reset tuşuyla yapılan işlem mi yoksa başka bir şey mi demek istiyorsun? Artık kafam düz kurulan cümleleri bile bambaşka yorumluyor bu sorundan ötürü. :) Daha önce iki bölümü birleştirip tek bölüm NTFS olarakta kurdum ama bir şey değişmedi. Ama reset diyorsan, başka bilgisayarda reset tuşu varmı bilmem ama benimkinde yok. Güç düğmesine basılı tutarak bir anda kesip açabilirim o kadar. Birde bunun bir bilimsel açıklaması var mı? Yarın son kez bir kaç deneme daha yapacağım oda olmazsa artık elimdeki işletim sisteminden vazgeçmekten başka çarem kalmayacak. İlgin için teşekkürler.
jnsnhöncelikle el öpenlerin çok olsun,yalnız piyasada Toshiba ile ilgili sorunların epeyi artığını gözlemledim bu konu hakkında pek bilgim yok ama diz üstü bilgisayarların format olayı farklı özellikle toshibalarıBöyle sorunları düşmanımın başına bile vermesin(Dolayısıyla el öpenlerimde hiç olmaz.) Ben daha çok bu sorundan ötürü el öpmek istiyorum hiç gocunmadan ama bir tane bile çözen çıkmadı şimdiye kadar. Gelelim diğer açıklamalarına. Aslına bakarsan dizüstü bilgisayarların formatıyla masaüstü bilgisayarların formatı arasında bir fark yok. Sadece son zamanlarda dizüstü bilgisayarlarla beraber işletim sistemi cd si vermek yerine bunu bilgisayara ekliyorlar ve böylece bilgisayarına format atmak istediğinde ürüne göre değişen tuş bileşenleriyle bilgisayar açılırken recovery yapıyorsun. Ancak elinde bir işletim sistemi cd si varsa aynı bilgisayara tıpkı masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi cd den başlatarak klasik formatlama işlemini yapabiliyorsun. :)
Anlatayım;
Recovery Cd'si ile Birleştirme yapmadan Tüm bölümleri siL. Önce elindeki kullanılan alana bak yav kardesim ne kadar alanım varmıs diye ... Bu mantıkla yola cık daha sonra Yanlıs hatırlamıyorsam Bicimle B olarak atanmıs durumda D: sürücünü otomatik olarak atıyor ve Recovery olarak kullanıyor . bizim icin onemli oLan sagLam bir sistem kurmak. recovery bittikten sonra Reset atma sebepleri; Donanım sürücüleri bulunurken emin oL bir kac sürücü Cesitli hatalara maruz kalıyor. iyi ama nasıl ? Bilimsel dedin ama ben mantıken acıklayayım. Ornek:(Cıkar pc'deki donanımları tek tek tak daha sonra tanıt yukle kullan bu işlemi her donanım icin yap... ) gibi ancak bu reset olayı windowsun iLk yeniden baslatması ve sürücüleri yeniden taraması yani kısaca windowsun yerine oturması denebilir. ;) Emin ol cok ise yarayacaktır. Zaten 1 reset pc icin fazla bir zarar degil 1000de 1 bile degil. Ben basarılı sonuc aldım Buyur birde sen dene.
benzer bir sorun bende de var. (bazı programları ve oyunları kurarken benzer bir uyarı veriyor). bulabildiğim kadarıyla windows güncellemelerinden birisi yada birkaç tanesi neden olabilir. ama hangisi olduğunu henüz çözemedim. (en son çözüm sanırım xp'yi bırakmak yada güncellememek)
Öncelikle bütün önerileri okudum.
Şimdi bunlar da benim çözümlerim.
Uygulmadan ve sonuçlarına bakmadan cevap yazmyın lütfen.
1. HDTunePro v3.10 ile Sabit Diskte FULL yüzey taraması yapın. Hızlı değil yavaş olandan.
Eğer kırmızı bölgeler varsa sorun sabit disktedir.
2. Diskte bir sorun yoksa, başka bir CD'den SP3'lü XP kurup bir de öyle bakın sorun var mı.
3. Dizüstü Vista için opimize edilmiş olabilir. Sp1'li Vista kurun ve öyle deneyin.
Yazdıklarımı harfiyen uygulamadan cevap vermezseniz menun olurum.
Ayrıca bir de BIOS update yapın.
Recep BaltaşÖncelikle bütün önerileri okudum.Tamamını henüz bitirmedim malum bahsettikleriniz uzun sürecek biraz. Ama biten işlemlerden bahsetmek istedim.Şimdi bunlar da benim çözümlerim.
Uygulmadan ve sonuçlarına bakmadan cevap yazmyın lütfen.
1. HDTunePro v3.10 ile Sabit Diskte FULL yüzey taraması yapın. Hızlı değil yavaş olandan.
Eğer kırmızı bölgeler varsa sorun sabit disktedir.
2. Diskte bir sorun yoksa, başka bir CD'den SP3'lü XP kurup bir de öyle bakın sorun var mı.
3. Dizüstü Vista için opimize edilmiş olabilir. Sp1'li Vista kurun ve öyle deneyin.
Yazdıklarımı harfiyen uygulamadan cevap vermezseniz menun olurum.
Ayrıca bir de BIOS update yapın.
1.Bahsettiğiniz HDTunePro v3.10 programıyla 120 Gblik HDD yi yaklaşık 76 dakikada taradı ve sonuç temiz çıktı. Kırmızı bölge yok tamamı yeşil.
2. Daha önce bilgisayara bu sorunlar yaşandıktan sonra Xp pro spk 2 kurmuştum ve bu sorunlar yaşanmıyor. Ardından spk3 çıktığında bu paketide indirmiş ve daha önceden yaşanan sorunları yaşamamıştım. Ama şimdi eğer bir fark olduğunu söylüyorsanız spk 3 ile bütünleştirilmiş bir cd ile yeniden kurup deneyeyim.
3. Ne yazıkki net hatırlamıyorum ama bilgisayarıma Vista Ultimate kurup bir süre kullanmıştım. Bahsettiğim sorun bundan sonra ortaya çıkmış olabilir. Ki böyle bir olasılık var mıdır bu konuda okadar derin bilgilere sahip değilim.
Yani kısacası recovery dvdim dışında başka bir işletim sistemi kurduğumda sorun yaşamadım. Bios update konusu korkarak yaklaştığım bir konu. Ve belirttiğiniz kadarıyla yazılanları başından sonuna okumuşsunuz. Eğer recovery dvdin sorunlu derseniz şunu merak ediyorum neden yeni bir yönetici hesabı açtığımda kurulumları gerçekteştirebilirken, bir önceki yönetici hesabını sildiğimde açığtım hesapta kurmamaya başlıyor?
Söylediğiniz spk 3 lü ve vista spk 1 li sistemleride kurup sonuçları yazacağım.
bektashAnlatayım;Bu anlattığın olayıda deneyeceğim. Şu restart olayını aklım almıyor söyleyeyim. Ama yakında koca karılara, üfürükçülere kadar giderim. İlgin için teşekkür ederim :)Recovery Cd'si ile Birleştirme yapmadan Tüm bölümleri siL. Önce elindeki kullanılan alana bak yav kardesim ne kadar alanım varmıs diye ... Bu mantıkla yola cık daha sonra Yanlıs hatırlamıyorsam Bicimle B olarak atanmıs durumda D: sürücünü otomatik olarak atıyor ve Recovery olarak kullanıyor . bizim icin onemli oLan sagLam bir sistem kurmak. recovery bittikten sonra Reset atma sebepleri; Donanım sürücüleri bulunurken emin oL bir kac sürücü Cesitli hatalara maruz kalıyor. iyi ama nasıl ? Bilimsel dedin ama ben mantıken acıklayayım. Ornek:(Cıkar pc'deki donanımları tek tek tak daha sonra tanıt yukle kullan bu işlemi her donanım icin yap... ) gibi ancak bu reset olayı windowsun iLk yeniden baslatması ve sürücüleri yeniden taraması yani kısaca windowsun yerine oturması denebilir. ;) Emin ol cok ise yarayacaktır. Zaten 1 reset pc icin fazla bir zarar degil 1000de 1 bile degil. Ben basarılı sonuc aldım Buyur birde sen dene.
Şimdi gelelim tüm işlem sonuçlarına.
1. 1. HDTunePro v3.10 ile Sabit Diskte FULL yüzey taraması yapıldı ve 120 gb lik harddiskte tek bir kızmızı bölüm görülmedi. Hepsi yeşil ve sağlam.
2. a) Bir başka cd den XP pro ( Service pack 3 entegreli )yüklendi ve sitem incelendi. Sonuç: Sorunların hiç biri görülmedi. Sistem kararlı bir şekilde çalışıyor.
b) Xp pro Service Pack 2 işletim sistemi kuruldu ve sorun saptanmadı. Daha sonra bu sistemede windows update üzerinden spk 3 kuruldu ve herhangi sorun görülmedi.
3. Vista Ultimate (Service Pack 1 dahil değil.) sisteme kuruldu ve hiç bir sorun görülmedi.
4. Bios güncellemesi benim sistem için tehlikeli olduğundan denemeye bile kalkmadım. ( Dizüstü bilgisayarımın bataryası 3 dakika ancak dayanabiliyor ve güç kaynağım yok daha büyük sorunlara sebep vermek istemiyorum. Ki sorun biosla ilgili değil bu testlerden anlaşılan)
SONUÇ 1: Bilgisayarımda tüm diğer işletim sistemleri sorunsuz çalıştığına göre, bilgisayarımla birlikte verilen recovery CD si sorunlu olmalı. Bu kadar işlemi yapana kadar canım çıktı. Ve bir daha bu recover CD sinden kurulum yapmayacağım.
SORU: Yapılan testler gösteriyorki recovery Cdim bozuk. Fakat recovery cdsi ile sorunsuz bir kurulumun ardından
a) Office 2007 sorunsuz kuruluyor.
b) Front Page 2003 kurulmuyor
c) Photoshop CS3, Dreamveaver CS3, Flash CS3 sorunsuz kurulabiliyor.
d) Acrobat Reader 8 kurulamıyor.
e) Winrar, 7zip kurulabiliyor.
f) Nero kurulamıyor.
* Kurulamıyan uygulamalarda ne gibi bir uyarı verdiği ve kurulum işlemini buna rağmen nasıl gerçekleştirdiğim forumun başındaki ilk yazımda ayrıntılı örneklemelerle açıklanmıştır.
Bozuk olduğunu düşündüğümüz bu recovery Cdsiyle kurulum yaptığımda nasıl bir olay ortaya çıkıyorda
1) Administrator hesabıyla güvenli modda oturum açıp tüm programları sorunsuz kurabiliyorum
2) Yönetici hesabına sahip olan X hesabımla kullanıcı hesaplarına girip, yeni bir yönetici hesabı oluşturup, daha sonra bu oluşturduğum Y hesabıyla oturum açıp kurulmayan tüm programları kurabiliyorum.
3) Tüm işlemlerimi sorunsuz gerçekleitirdiğim bu Y hesabıyla oturum açıp ve artık sorun çözüldü X hesabına ihtiyacım yok diyerek X hesabını sildiğimde nasıl bir şey oluyorda tek kalan Y hesabıylada artık daha önce kurulamayan ( X hesabı varken Y hesabıyla kurulan) programlar bu hesaplarlada kurulamaz hale geliyor.
4) Yukarıda belittiğim bazı programları kuramayan X hesabıyla oturum açıp ( Bu işlemi yapmadan önce gerekli hazırlıklar tamamlanır. Güvenli modda administrator hesabına girilir ve şifre verilir.) kurulmayan programların üstünde sağ tıklanarak farklı çalıştır tıklanır ve açılan menude administratör seçilir, şifre girilir ve görülürki program sorunsuz kuruluyor.
Bu program kurma yöntemlerinden de anlaşılacağı üzere yönetici hakları konusunda bir sıkıntı sorun ortaya çıkıyor. Sorun burada başlıyor. Gerek administrator hesabı, gerek X hesabı ve gerekse Y hesaplarının karşılaştırmalarını yönetimsel araçlardan yaptım. program kurulumları ve izinler açısından bu soruna sebep olacak bir fark göremedim. Bilhassa X ve Y aynı işlemleri yapabilme yeteneğine sahipti. Diyelimki benim gözümden bir şeyler kaçtı. İyide Y hesabı sorunsuz kurulum yapabiliyor ve ben Y hesabıyla oturum açıp kullanıcı hesaplarından herkesin bildiği basit şekliyle X hesabını siliyorum. Y nin hiç bir şeyine dokunmuyorum. Ne oluyorda Y hesabı program kuramaz hale geliyor?
Yeniden recover cdsi ile bilgisayarımla verilen işletim sistemini kurmayacağım. Dolayısıyla yeni denemeler yapma şansım yok. Ancak bu olay benim için önemli bir problem olmaya devam ediyor. Çözüm her nekadar artık işime yaramayacak olsa da, kendimi geliştirmek adına bunu öğrenmek istiyorum.
"2. a) Bir başka cd den XP pro ( Service pack 3 entegreli )yüklendi ve sitem incelendi. Sonuç: Sorunların hiç biri görülmedi. Sistem kararlı bir şekilde çalışıyor."
Sorunun çözüldüğüne memnun oldum. Daha ilk yanıtta çözdüm sorunu :D.
El öpenleriniz bol olsun.
Recep Baltaş"2. a) Bir başka cd den XP pro ( Service pack 3 entegreli )yüklendi ve sitem incelendi. Sonuç: Sorunların hiç biri görülmedi. Sistem kararlı bir şekilde çalışıyor."Ama olmadıki şimdi. Bu bir çözüm değil. Ben zaten başka bir xp cdsiyle kurulum yaptığımda bir sorun çıkmıyordu. Yinede bir hada söylenenleri yapayım dedim. Tek derdim paşa paşa kendi lisanslı işletim sistemimi kullanmaktı olayın başında, daha sonra bu saçma sapan ve tuhaf sorunun neden kaynaklandığını öğrenmek isteyişime döndü. Ama tabi bu kadar uğraştığıma pişman değilim. Bu sayede spk 3 ü, windows m.player 11 i, yamaları ve i.e 7 yi xp ye entegre ederek katılımsız kurulum cdsi yapmayı öğrendim. Her ne kadar sorumun cevabını alamasam da, bu gerçekleştirdiğim olayda benim için kar. E bunun için size teşekkür edebilirim. Malum spk 3 lü xp ile kurulumu deneyin dediniz. Fakat sorunuma çözüm ya da bilimsel, teknik bir açıklamayla neden olan şeyleri açıklayamadığınız için elinizi öpemeyeceğim. :) Sadece kendimi geliştirmeme vesile olduğunuz için teşekkür ederim. :)Sorunun çözüldüğüne memnun oldum. Daha ilk yanıtta çözdüm sorunu :D.
El öpenleriniz bol olsun.
Ya pcne kurdugun bir güvenlik programi izin vermiyor sana bir kere sormus izin alamayinca program kapaniyor ve hata yapiyor.
Kaspersyk, webroot vs vs pek cok programda regedit koprumasi var bunlar yapar yada.
win updatlerini full yap win update derken net compact lari yükleki calissin yani win yada microsoft updatlerdeki zorunlu olmayanlari yükleki kur bunun baska sebebide yok zaten 2 sinden birisi.
Sorunu halletme sebebin yeni kurulum yaparken sp3 mus buna göre ben okumadam yazmistim zaten belliydi.
Fazla bilip gözüken ama hic bir sey bilmiyenlerdensin.
mancukyaYa pcne kurdugun bir güvenlik programi izin vermiyor sana bir kere sormus izin alamayinca program kapaniyor ve hata yapiyor.Mancukya kardeş senin şu cümlen "Fazla bilip gözüken ama hic bir sey bilmiyenlerdensin." neye dayanarak yazılmış anlayabilmiş değilim. Buradaki amacım seviyeli bir şekilde paylaşımda bulunmak. Burada pek bir deneyimi olmayan arkadaşarın çözüm önerileri için bile teşekkür ettim kendilerine. Çünkü önemli olan yardımcı olma isteği. Eğer çok fazla şey biliyor gibi görünüp bir şey bilmiyor olsaydım bu bilgisizliğimi saklamak adına burada soru sormazdım. Oysa gayem öğrenmek. Çok fazla şey bilmediğim doğrudur. Elbette çokluk denilen şey göreceli bir kavramdır. Neye göre, kime göre kıyaslandığı önemlidir. Pek az şey bilmeme rağmen iyi yaptığım bir şey varki, o da okumak. İstersen sorduğum soru altındaki tüm açıklamalarımı ve buradaki bana yardımcı olma gayretiyle hiçbir zorunlulukları olmamalarına rağmen çözüm için önerilen sunan değerli arkadaşların cevaplarını ve ardından benim cevaplarımı başından sonuna bir oku lütfen. Daha sonra engin tecrübelerin doğrultusunda vermiş olduğun çözüm önerisini yeniden değerlendir ve kendine önerdiğim bu çözüm doğru mu, bu arkadaş önerdiklerimi daha önceden yapmış mı diye bir sor.
Kaspersyk, webroot vs vs pek cok programda regedit koprumasi var bunlar yapar yada.
win updatlerini full yap win update derken net compact lari yükleki calissin yani win yada microsoft updatlerdeki zorunlu olmayanlari yükleki kur bunun baska sebebide yok zaten 2 sinden birisi.
Sorunu halletme sebebin yeni kurulum yaparken sp3 mus buna göre ben okumadam yazmistim zaten belliydi.
Fazla bilip gözüken ama hic bir sey bilmiyenlerdensin.
Tekrar merhaba, öncelike kurtarma DVD'si demek orjinal bir işletim ssitemi demek değildir. onun için o DVD'yi doğrudna çöpe atabilirsiniz. Dediğim gibi SP2 entegreli bir DVD'den kurlum yapın, kurarken de keyinizi girin. Artık sisteminiz orjinaldir.
Sorununuzun nedeni ise sistemi kurdukran sonra sizn kendi kurduğunuz eski taraihi geçmiş bir program veya bileşendir.
selam, kendi isletim sisteminin yani recovery cd ile yuklediginin serial numarasini bir yere not edip, sonrasinda ayni ozelliklere sahip baska bir cd yani Xp Media Center Edition 2005 cd si bulup kendi serialini girsen sanirim kullandigin xp orjinal kalir. bir oneri bilmem ise yararmi:)
umut76 ve Recep Baltaş teşekkür ederim. Bu şekilde ojinalliğin ortadan kalkmamasına sevindim. Ve Recep Baltaş,söylediğiniz gibi olabilir sanırım. Aslında ben sistemi kurar kurmaz önce gerekli yazılım ve güncellemeli yapıyorum. Benim kurduklarımdan kaynaklandığını sanmıyorum fakat söylediğiniz şu şekilde gerçekleşiyor olabilir, Bu recovery Dvdsi sadece işletim sistemini kurmuyor, virüs programı, office, driverlar.. işte bir sürü ıvır zıvır kuruyor. Bunlarda sorun olabilir belkide. İlginiz için teşekkür ederim.
umrMancukya kardeş senin şu cümlen "Fazla bilip gözüken ama hic bir sey bilmiyenlerdensin." neye dayanarak yazılmış anlayabilmiş değilim. Buradaki amacım seviyeli bir şekilde paylaşımda bulunmak. Burada pek bir deneyimi olmayan arkadaşarın çözüm önerileri için bile teşekkür ettim kendilerine. Çünkü önemli olan yardımcı olma isteği. Eğer çok fazla şey biliyor gibi görünüp bir şey bilmiyor olsaydım bu bilgisizliğimi saklamak adına burada soru sormazdım. Oysa gayem öğrenmek. Çok fazla şey bilmediğim doğrudur. Elbette çokluk denilen şey göreceli bir kavramdır. Neye göre, kime göre kıyaslandığı önemlidir. Pek az şey bilmeme rağmen iyi yaptığım bir şey varki, o da okumak. İstersen sorduğum soru altındaki tüm açıklamalarımı ve buradaki bana yardımcı olma gayretiyle hiçbir zorunlulukları olmamalarına rağmen çözüm için önerilen sunan değerli arkadaşların cevaplarını ve ardından benim cevaplarımı başından sonuna bir oku lütfen. Daha sonra engin tecrübelerin doğrultusunda vermiş olduğun çözüm önerisini yeniden değerlendir ve kendine önerdiğim bu çözüm doğru mu, bu arkadaş önerdiklerimi daha önceden yapmış mı diye bir sor.Bazi programlar tek basina calismaz buna windows updater sürümleride dahil onlarin calismasi icin net paketleri lazimdir cogu kisid zorunlu güncellemeler harici onlari kurmuyor bile.
Sorunun cözümündede sp3 lu xpye gecdigini yazmisin zaten sp3 de o paketlerin büyük bölümü eklenmisdi kusura bakma arkadasim.
Altaki sözlerime kizdin sanirim neyse kusura bakma onu imza gibi kullanacakdim.
Biraz hatali olmus kusura bakma amacim kimseyi kirmak degildi.Son Düzenleme: mancukya ~ 15 Eylül 2008 18:59
mancukyaBazi programlar tek basina calismaz buna windows updater sürümleride dahil onlarin calismasi icin net paketleri lazimdir cogu kisid zorunlu güncellemeler harici onlari kurmuyor bile.İster istemez kızıyor insan tabi. Ama önemli olan yanlış anlaşılmaları düzeltip bir ortak paydada buşulabilmek. Sonuç olarak birbirimize yardım için buradayız. Ve merak ettiklerimizin cevabını bulurak kendimizi geliştirmek. Şimdi yardım için verdiğin bilgilerle ilgili bir iki şey karalayayım ki bir dönüt vermiş olayım. Söylediğin gibi bir çok program net. fremawork kütüphanelerine ihtiyaç duyuyor. Ama sorun bununla ilgili değil. Neden dersen, recovery yaparken zaten net.2.0 ı otomatik kuruyor hatta bunun üzerine 3 küsür olanınıda kurmuştum aklına gelebilecek tüm güncellemeleride yapmıştım ama banamısın dememişti. Ve service pack 2 entegreli xp pro yu da kurduğumda o kurulmayan programlarla ilgili herhangi bir sorun yaşamamıştım. Zaten service pack 1 li bir xp yi sistem kurmaya izin vermiyor. "Donanımınızın zarar görmemesi için kur devam etmeyecek " benzeri bir uyarı veriyordu. Bunu nasıl yapmışlar anlamadım ama sanırım biosla ilgili olsa gerek. Bu tabi bir varsayım benim için. Konuya döneyim. Yani sözün kısası tüm updateler yapıldı, sistem tarandı ama o sorun çözülmedi tabi. Ve eğer açıklamalrı okuduysan beni bu saçma sapan sorunda aynı sistem üzerinde yanı haklara yönelik hesaplardan biriyle program kurarken diğeriyle kuramıyorum. Cidden bir benim tüm yazılarımı oku ve ne kadar tuhaf bir olay olduğunu anlarsın o zaman. Ben saçma diyorum artık buna. :) Söyleyebilidiğim tek şey ve bazı arkadaşlarında söylediği gibi benim recovery medyamda bir sorun var ama gerçekten tuhaf bir sorun. Ve artık yorulduğum içinde onu paramparça ettim. :) Bilgilerini paylaştığın için teşekkür ederim.
Sorunun cözümündede sp3 lu xpye gecdigini yazmisin zaten sp3 de o paketlerin büyük bölümü eklenmisdi kusura bakma arkadasim.
Altaki sözlerime kizdin sanirim neyse kusura bakma onu imza gibi kullanacakdim.
Biraz hatali olmus kusura bakma amacim kimseyi kirmak degildi.
Arkadasim yillar evvel aldigim compaq marka bir pcnin icindeki cd ile ag ayari bile yapamiyordum 2 pc arasinda. Baska orjinal bir cd ile yeniden kurdugumda ise hic bir sorun olmuyordu.
Yada bazi programlarda sorun oluyordu bilmiyorum bazen bu firmalarin verdigi windowslarla oynama yaptiklarini biliyorum özellikle büyük firmalar bunu cok yapiyor.
Zaman zamanda onlarin istemedigi hic bir seyi kurdurmuyor bile buna bende sahit oldum bir kac kez.
- 1
- 2